Σακελλαροπούλου για Τουρκία: Εχουμε περάσει μεγάλες περιόδους ήρεμων και γαλήνιων σχέσεων

Σακελλαροπούλου για Τουρκία: Εχουμε περάσει μεγάλες περιόδους ήρεμων και γαλήνιων σχέσεων

Τη σημασία της καλής γειτονίας υπογράμμισε η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου

1' 38" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Τη σημασία της καλής γειτονίας υπογράμμισε αναφερόμενη στην Τουρκία η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου, κατά τη διάρκεια της συνέντευξής της στην ΕΡΤ.

«Είμαστε γείτονες και θα παραμείνουμε γείτονες και έχουμε περάσει πολύ μεγάλες περιόδους ήρεμων και γαλήνιων σχέσεων. Οι γείτονες έχουν ανάγκη ο ένας τον άλλον, αλλά υπάρχουν περίοδοι με μεγάλη δυσκολία και τελευταία το βιώσαμε και στον Έβρο και στο Αιγαίο« σημείωσε η Πρόεδρος της Δημοκρατίας. 

Όπως τόνισε, «η Ελλάδα καλά κάνει και δηλώνει ότι θέλουμε τον διάλογο. Η χώρα μας, αυτή τη στιγμή, αποτελεί πυλώνα σταθερότητας στη νοτιοανατολική Μεσόγειο και στην ευρύτερη περιοχή και φυσικά και στην Ευρώπη. Από ‘κει και πέρα ο ρόλος των Ενόπλων Δυνάμεων σε κάθε σύγχρονη δημοκρατία είναι να έχουν τη δυνατότητα -ο μη γένοιτο- να προσφέρουν την άμυνα που χρειάζεται. Δυστυχώς το ζήσαμε, έστω με μικρές αφορμές, είδαμε την ετοιμότητα και αισθανόμαστε ότι η χώρα είναι σε καλά χέρια και ότι μπορεί οποιαδήποτε στιγμή χρειαστεί να αμυνθεί αποτελεσματικά. Ιδίως οι αξιωματικοί, αλλά και τα νεαρά παιδιά που κάνουν τη θητεία τους έχουν έναν υγιή πατριωτισμό».

Η ΠτΔ επανέλαβε τις σαφείς θέσεις που έχει λάβει εσχάτως για ορισμένα θέματα, όπως ο πόλεμος στην Ουκρανία, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι «οι Ουκρανοί πολεμούν για όλες εμάς, για τις ελευθερίες και τις αξίες της Ευρώπης».

Η κ. Σακελλαροπούλου αναφέρθηκε ακόμα στην ενσωμάτωση των προσφύγων στην ελληνική κοινωνία, στη θέση της γυναίκας και στο κίνημα MeToo, στα θέματα περιβάλλοντος, στην καύση των νεκρών και στο θέμα των αμβλώσεων, αλλά και στις στιγμές που τη συγκίνησαν περισσότερο τα τελευταία δύο χρόνια.

«Θέλω να βάλω στο κέντρο τους απλούς ανθρώπους, να δώσω φωνή σε αυτούς που δεν έχουν», είπε επίσης και τόνισε: «Αυτό που εγώ θέλησα να δώσω στον θεσμό του Προέδρου της Δημοκρατίας είναι το άνοιγμα στην κοινωνία. Η επαφή με τους απλούς ανθρώπους, με τις ευάλωτες ομάδες, με αυτούς που έχουν ανάγκη».

Ειδήσεις σήμερα

Ακολουθήστε το kathimerini.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο kathimerini.gr 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή