Προτεραιότητα για την Προεδρία οι απλοί άνθρωποι

Προτεραιότητα για την Προεδρία οι απλοί άνθρωποι

Η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου προχώρησε σε έναν ουσιαστικό απολογισμό με στοιχεία ενδοσκόπησης στην τηλεοπτική εκπομπή «Στο κέντρο», που προγραμματίστηκε να μεταδοθεί αργά χθες το βράδυ από την ΕΡΤ1.

1' 38" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου προχώρησε σε έναν ουσιαστικό απολογισμό με στοιχεία ενδοσκόπησης στην τηλεοπτική εκπομπή «Στο κέντρο», που προγραμματίστηκε να μεταδοθεί αργά χθες το βράδυ από την ΕΡΤ1. «Θέλω να βάλω στο κέντρο τους απλούς ανθρώπους, να δώσω φωνή σε αυτούς που δεν έχουν», είπε χαρακτηριστικά στον δημοσιογράφο Γιώργο Κουβαρά. «Αυτό που εγώ θέλησα να δώσω στον θεσμό του Προέδρου της Δημοκρατίας είναι το άνοιγμα στην κοινωνία. Η επαφή με τους απλούς ανθρώπους, με τις ευάλωτες ομάδες, με αυτούς που έχουν ανάγκη».

Η κ. Σακελλαροπούλου δεν δίστασε πρόσφατα να επισημάνει ότι η Προεδρία της Δημοκρατίας δεν διαθέτει και δεν ασκεί εξουσία, αλλά αυτό που έχει διαπιστώσει στα δύο χρόνια κατά τα οποία επιτελεί τα καθήκοντά της είναι ότι μπορεί να προωθεί σε σημαντικό βαθμό ζητήματα στα οποία επικεντρώνει το ενδιαφέρον της και τα οποία απασχολούν τους απλούς ανθρώπους.

«Αυτό που εγώ θέλησα να δώσω στον θεσμό είναι το άνοιγμα στην κοινωνία», ανέφερε η κ. Κατερίνα Σακελλαροπούλου σε συνέντευξη στην ΕΡΤ1.

Είναι μάλλον σαφές ότι η κ. Σακελλαροπούλου έχει αποφασίσει να αποδώσει έμφαση σε αυτή την όψη της Προεδρίας, στη σχέση με τους πολίτες που μπορεί να λειτουργήσει ως καταλύτης για τη διαμόρφωση του δημοσίου διαλόγου και την προώθηση λύσεων. Η εκπομπή ακολούθησε την Πρόεδρο της Δημοκρατίας στην επίσκεψή της στη Σύμη και η συνέντευξη δόθηκε σε εξωτερικό χώρο, στο γραφικό λιμάνι του νησιού.

Η ΠτΔ επανέλαβε τις σαφείς θέσεις που έχει λάβει εσχάτως για ορισμένα θέματα, όπως ο πόλεμος στην Ουκρανία, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι «οι Ουκρανοί πολεμούν για όλες εμάς, για τις ελευθερίες και τις αξίες της Ευρώπης». Οσον αφορά την Τουρκία, η Πρόεδρος υπογράμμισε τη σημασία της καλής γειτονίας, αλλά και την ετοιμότητα των Ενόπλων Δυνάμεων μπροστά σε κάθε ενδεχόμενο. Η κ. Σακελλαροπούλου αναφέρθηκε ακόμα στην ενσωμάτωση των προσφύγων στην ελληνική κοινωνία, στη θέση της γυναίκας και στο κίνημα MeToo, στα θέματα περιβάλλοντος, στην καύση των νεκρών και στο θέμα των αμβλώσεων, αλλά και στις στιγμές που τη συγκίνησαν περισσότερο τα τελευταία δύο χρόνια.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή