ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ: Απαράδεκτες και καταδικαστέες οι δηλώσεις Ερντογάν

ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ: Απαράδεκτες και καταδικαστέες οι δηλώσεις Ερντογάν

«Αναμένουμε την αντίδραση των συμμάχων και εταίρων μας που δεν μπορεί για μια ακόμη φορά να βασίζεται σε ίσες αποστάσεις», αναφέρεται στην ανακοίνωση

45" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

«Απολύτως απαράδεκτες και καταδικαστέες» χαρακτηρίζει τις δηλώσεις του Τούρκου Προέδρου, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, για διακοπή του διαλόγου με τον πρωθυπουργό της Ελλάδας, ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ σε ανακοίνωσή του.

Ακολούθως προσθέτει: «Αναμένουμε την αντίδραση των συμμάχων και εταίρων μας που δεν μπορεί για μια ακόμη φορά να βασίζεται σε ίσες αποστάσεις και λόγια χωρίς αντίκρισμα, αλλά σε συγκεκριμένες δεσμεύσεις για την κυριαρχία και τα κυριαρχικά δικαιώματα της Ελλάδας».

Σημειώνεται ότι ο Τούρκος πρόεδρος επιτέθηκε νωρίτερα με βαριές εκφράσεις στον Έλληνα πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη.

Σύμφωνα με το Reuters, ο Τούρκος πρόεδρος κατηγόρησε τον Έλληνα πρωθυπουργό, ότι στις ΗΠΑ επιχείρησε να μπλοκάρει την αγορά των F-16 από την Τουρκία.

Σύμφωνα με το πρακτορείο Anadolu, ο Ερντογάν είπε: «Οι ΗΠΑ είναι πιθανό να αποφασίσουν να πουλήσουν F-16 στην Τουρκία χωρίς να χρειάζεται να συμβουλευτούν τον Έλληνα πρωθυπουργό».

Ειδήσεις σήμερα

Ακολουθήστε το kathimerini.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο kathimerini.gr

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή