Θεωρείο: Το τετ α τετ Μητσοτάκη – Λαγκάρντ

Θεωρείο: Το τετ α τετ Μητσοτάκη – Λαγκάρντ

2' 1" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ενα τυχαίο τετ α τετ είχαν Κυριάκος Μητσοτάκης και Κριστίν Λαγκάρντ λίγο πριν από το επίσημο δείπνο τους, στο οποίο θα συμμετείχε και ο Ισπανός πρωθυπουργός Πέδρο Σάντσεθ. Φεύγοντας λοιπόν από το ξενοδοχείο ήρθαν πρόσωπο με πρόσωπο, με τον Μητσοτάκη να προτείνει στην επικεφαλής της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας να πάνε μαζί στο δείπνο με το… αυτοκίνητό του. Η κ. Λαγκάρντ δέχτηκε και έτσι είχαν λίγο χρόνο να τα πούνε αυστηρά οι δυο τους.

Ο δομικός ανασχηματισμός του… Μεϊμαράκη

Μπορεί ο ανασχηματισμός να φαίνεται πως παραπέμπεται για αργότερα, ωστόσο ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης έκανε τη δική του πρόταση. Συγκεκριμένα, μιλώντας στην Επιτροπή Ευρωπαϊκών Υποθέσεων της Βουλής για τα αποτελέσματα της Διάσκεψης για το Μέλλον της Ευρώπης, ο επικεφαλής της ευρωομάδας της Ν.Δ., θέλοντας να εξάρει τη συμβολή του Βαρβιτσιώτη στα ευρωπαϊκά πράγματα αλλά και την ανάγκη να αναβαθμιστεί το ενδιαφέρον για τις ευρωπαϊκές εξελίξεις, είπε ότι πρέπει να υπάρχει υπουργός Ευρωπαϊκών Υποθέσεων και όχι αναπληρωτής. «Πρέπει να ζητήσουμε το Ευρωπαϊκών Υποθέσεων να γίνει υπουργείο. Στις περισσότερες χώρες είναι ο υπουργός. Εγώ, ως ευρωβουλευτής, σας λέω ότι δεν αισθάνομαι και πολύ καλά να έχουμε αναπλ. υπουργό. Τι θα πει αυτό; Πρέπει να γίνει υπουργός», είπε.

Ντόρα για εκλογές

Η γνώμη της πάντα έχει βαρύτητα. Μιλώντας χθες στον ΣΚΑΪ η Ντόρα Μπακογιάννη άφησε ανοικτά όλα τα ενδεχόμενα για τον χρόνο των εκλογών, λέγοντας πως αυτή τη στιγμή δεν ξέρει κανείς πότε θα στηθούν κάλπες, ούτε καν ο ίδιος ο πρωθυπουργός, περιγράφοντας το ρευστό τοπίο παγκοσμίως. «Είμαστε στον τελευταίο χρόνο» και «είμαστε σε προεκλογικό χρόνο», πρόσθεσε η κ. Μπακογιάννη, σημειώνοντας ότι «τις εκλογές θα τις κερδίσει η Ν.Δ., και πιστεύω με αυτοδυναμία». Την ίδια ώρα, η πρώην υπουργός ανέφερε πως οι ανασχηματισμοί δεν αρέσουν στον Κυριάκο Μητσοτάκη.

Ρεαλισμός

Αν τα έλεγε άλλος, ίσως οι πιο θερμόαιμοι να τον χαρακτήριζαν «ρωσόφιλο». Αλλά στον συγκεκριμένο είναι λίγο δύσκολο να αποδοθεί τέτοιος χαρακτηρισμός. Αναφέρομαι στον γερόλυκο της διπλωματίας Χένρι Κίσινγκερ, που όσα είπε στο Νταβός αποτελούν μάθημα ρεαλισμού. Με την εμπειρία σχεδόν ενός αιώνα ζωής, ο Κίσινγκερ είπε τα πράγματα με ωμό τρόπο που ίσως κανένας άλλος εν ενεργεία δεν θα μπορούσε να τα πει. Δεν ήταν μόνο η αναφορά περί παραχώρησης εδαφών από την Ουκρανία στη Ρωσία, που πήρε και τη μεγαλύτερη διάσταση, όσο κυρίως η αποστροφή του πως δεν πρέπει να ταπεινωθεί η Ρωσία, που αποτελεί εδώ και αιώνες κομμάτι της αρχιτεκτονικής ασφάλειας της Ευρώπης, και πως η Ουκρανία πρέπει να παίζει τον ρόλο της γέφυρας μεταξύ των δύο πλευρών.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή