Κυβέρνηση: «Η Αστυνομία θα παραμείνει μέχρι το τέλος στο ΑΠΘ»

Κυβέρνηση: «Η Αστυνομία θα παραμείνει μέχρι το τέλος στο ΑΠΘ»

Μήνυμα Θεοδωρικάκου ότι η κατασκευή της βιβλιοθήκης στο ΑΠΘ θα ολοκληρωθεί – Κατηγόρησε τον ΣΥΡΙΖΑ για «πολιτική κάλυψη των μπαχαλάκηδων»

1' 44" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σε αυστηρούς τόνους απάντησε χθες η κυβέρνηση, διά του υπουργού Προστασίας του Πολίτη εντός Βουλής, στην έντονη κριτική που δέχεται κυρίως από την αξιωματική αντιπολίτευση αναφορικά με την παρουσία της Αστυνομίας στο εσωτερικό των ΑΕΙ, με αφορμή τα τελευταία επεισόδια στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης.

«Ο ΣΥΡΙΖΑ επιλέγει, συρόμενος από ό,τι πιο αναχρονιστικό υπάρχει στο εσωτερικό του, σε μια πρωτοφανή τεχνητή όξυνση και στην πολιτική κάλυψη μπαχαλάκηδων οι οποίοι θέλουν να διαλύσουν τα ελληνικά δημόσια πανεπιστήμια», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Π. Θεοδωρικάκος, και υπογραμμίζοντας ότι οι δυνάμεις της ΕΛ.ΑΣ. θα παραμείνουν στο συγκεκριμένο πανεπιστημιακό ίδρυμα έως την ολοκλήρωση της κατασκευής βιβλιοθήκης σε χώρο όπου υπήρχε πολυετής κατάληψη, συμπλήρωσε: «Θέλω, εν ονόματι της λογικής, να ζητήσω από την αξιωματική αντιπολίτευση, έστω και τώρα, να αναθεωρήσει τη στάση της, να σταματήσει την προκλητική πολιτική κάλυψη τέτοιων βιαιοτήτων».

Είχε προηγηθεί η τοποθέτηση του βουλευτή ΣΥΡΙΖΑ Δ. Καλαματιανού, ο οποίος έκανε λόγο για «αποτρόπαια και πρωτοφανή για την ιστορία της δημοκρατίας μας γεγονότα στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο». Κατηγόρησε μάλιστα την κυβέρνηση ότι εκείνη «επιλέγει να ωθήσει τα πράγματα στα άκρα στα πανεπιστήμια και δυναμιτίζει το κλίμα», και πως «επιλέγει την καταστολή αντί για τον διάλογο και την πειθώ. Ολα αυτά δεν συνάδουν με τη λειτουργία ενός ευρωπαϊκού κράτους δικαίου». Επανέλαβε, δε, πως δεν θα πρέπει να λειτουργήσει η Πανεπιστημιακή Αστυνομία.

Σε διαφορετικό μήκος κύματος ο εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ Γ. Καμίνης μεταξύ άλλων ανέφερε: «Είμαι απολύτως αντίθετος στη βία των τραμπούκων μέσα στα πανεπιστήμια. Θα έπρεπε την τάξη στα πανεπιστήμια, με βάση το πλήρως αυτοδιοίκητο του άρθρου 16 του Συντάγματος, να την έχουν διασφαλίσει τα ίδια τα ΑΕΙ. Από τη στιγμή που τα πανεπιστήμια αδρανούν, εγώ δεν έχω επί της αρχής αντίρρηση στο θέμα της Πανεπιστημιακής Αστυνομίας. Ομως, όταν παρεμβαίνει η Αστυνομία, θα πρέπει να παρεμβαίνει με επαγγελματισμό».

Εντονη κριτική άσκησαν στην κυβέρνηση το ΚΚΕ και το ΜέΡΑ25, ενώ εκ μέρους της Ελληνικής Λύσης ο κ. Κ. Χήτας σημείωσε πως υπήρξε και τραυματισμός αστυνομικού στα επεισόδια – για τον οποίο τα άλλα κόμματα δεν έκαναν κάποιο σχόλιο.

Λίγο πριν από το τέλος της συνεδρίασης ο κ. Καλαματιανός σημείωσε ότι καταδικάζει «τη βία και τις έκνομες συμπεριφορές».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή