Μητσοτάκης: Καλοκαίρι συνεχών περιοδειών

Μητσοτάκης: Καλοκαίρι συνεχών περιοδειών

Σήμερα ο πρωθυπουργός θα μεταβεί σε Κω και Ψέριμο, σε μια περίοδο που η Αγκυρα πυροδοτεί την ένταση, ενώ το απόγευμα θα βρεθεί στην Αστυπάλαια.

2' 10" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σε περίοδο τακτικών περιοδειών ανά την Ελλάδα, με συγκεκριμένη κάθε φορά στόχευση, εισέρχεται ο σχεδιασμός του Κυριάκου Μητσοτάκη, καθώς όλο το καλοκαίρι σε εβδομαδιαία βάση θα βρίσκεται σε περιοδεία, είτε εντός είτε εκτός Αττικής. Η έναρξη του καλοκαιριού βοηθάει ακόμα περισσότερο, καθώς όλες οι δραστηριότητες γίνονται σε εξωτερικούς χώρους, αυξάνοντας τη διά ζώσης επαφή που δεν γινόταν ή γινόταν αποσπασματικά τα τελευταία χρόνια.

Ενδεικτικό του μηνύματος που θα «εκπέμπουν» οι περιοδείες του Κυριάκου Μητσοτάκη είναι πως σήμερα ο πρωθυπουργός θα βρεθεί στην ακριτική Κω, αλλά θα επισκεφθεί ακολούθως με σκάφος και την Ψέριμο των περίπου 20 κατοίκων. Η επίσκεψη σε ένα νησί με τόσο μικρό πληθυσμό στέλνει κυρίως συμβολικό μήνυμα, την ώρα μάλιστα που η Αγκυρα αναβαθμίζει «ποιοτικά» την προκλητικότητά της, εντάσσοντας στην επιθετική ρητορική της ακόμα και κατοικημένα νησιά.

Το απόγευμα ο πρωθυπουργός θα βρεθεί στην Αστυπάλαια, ένα χρόνο μετά την πρώτη συνάντηση που είχε με τον διευθύνοντα σύμβουλο του ομίλου VW, Χέρμπερτ Ντις, για να δουν από κοντά και οι δύο την πορεία της μετάβασης του νησιού προς την πράσινη ενέργεια. Ο κ. Μητσοτάκης θα επισκεφθεί τις εγκαταστάσεις παραγωγής ενέργειας, θα κινηθεί με τα ηλεκτρικά μοντέλα, ενώ στην τοποθέτησή του αναμένεται να δώσει έμφαση και στην παραγωγή ενέργειας από ανανεώσιμες πηγές, ώστε να μειωθεί στο ελάχιστο η χρήση των γεννητριών που λειτουργούν αυτή τη στιγμή στο νησί.

Ο στόχος, εξάλλου, είναι το μοντέλο της Αστυπάλαιας να επεκταθεί και σε άλλα νησιά του Αιγαίου. Οι παραπάνω επισκέψεις εκπέμπουν σαφείς συμβολισμούς, τόσο λόγω του ενδιαφέροντος για τα ακριτικά νησιά όσο και για τη συνέχιση του πλάνου της μετάβασης σε πράσινη ενέργεια.

Σήμερα ο πρωθυπουργός θα μεταβεί σε Κω και Ψέριμο, σε μια περίοδο που η Αγκυρα πυροδοτεί την ένταση, ενώ το απόγευμα θα βρεθεί στην Αστυπάλαια.

Στη Μεσσηνία

Στο πρόγραμμα του πρωθυπουργού είναι να μεταβεί στις 16 Ιουνίου στη Μεσσηνία, όπου θα είναι κεντρικός ομιλητής στις εργασίες του Αναπτυξιακού Συνεδρίου για τη νέα προγραμματική περίοδο του ΕΣΠΑ 2021-2027. Γίνεται σαφές πως όλες οι επισκέψεις του πρωθυπουργού θα συνδυάζονται με κάποια ανακοίνωση ή κάποια ολοκλήρωση έργου και δεν θα είναι απλώς επισκέψεις χωρίς κάποιο περιεχόμενο.

Κλιμάκια υπουργών

Την ίδια ώρα, στην τελευταία σύσκεψη της Πολιτικής Επιτροπής αποφασίστηκε πως το επόμενο διάστημα θα υπάρξει εξόρμηση στην περιφέρεια μεικτών κλιμακίων αποτελούμενων από υπουργούς και βουλευτές αλλά και κομματικά στελέχη. Ηδη έχουν προγραμματιστεί 6 με 7 επισκέψεις, ενώ οι πληροφορίες λένε πως οι επισκέψεις θα μοιάζουν με αυτές που γίνονται πριν από τη ΔΕΘ, όπου πραγματοποιούνται συναντήσεις με τοπικούς φορείς και στελέχη. Βασικός στόχος είναι να προωθηθεί το κυβερνητικό σχέδιο, καθώς σε πολλές περιπτώσεις, εάν υπάρχει κάποιο σημαντικό τοπικό θέμα, θα αναλαμβάνει την περιοδεία ο αντιστοίχως αρμόδιος υπουργός.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή