ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ

Οργή Παναγιωτόπουλου για τις διαρροές από στρατιωτικούς

«Ελβετικό τυρί» χαρακτήρισε χθες στη Βουλή το σύστημα πληροφοριών των Ενόπλων Δυνάμεων (Ε.Δ.) ο υπουργός Εθνικής Αμυνας Νίκος Παναγιωτόπουλος, σημειώνοντας ότι θα εγείρει το θέμα στους αρχηγούς των Ε.Δ.

Οργή Παναγιωτόπουλου για τις διαρροές από στρατιωτικούς

«Ελβετικό τυρί» χαρακτήρισε χθες στη Βουλή το σύστημα πληροφοριών των Ενόπλων Δυνάμεων (Ε.Δ.) ο υπουργός Εθνικής Αμυνας Νίκος Παναγιωτόπουλος, σημειώνοντας ότι θα εγείρει το θέμα στους αρχηγούς των Ε.Δ. Ο κ. Παναγιωτόπουλος σημείωσε ότι υπάρχουν ανεπιθύμητες διαρροές από τα επιτελεία, τις μονάδες ή σε κάθε επίπεδο. Εξέφρασε, μάλιστα, την ευχή να φερθούν όλοι όσοι ασχολούνται με την εθνική άμυνα με «τη δέουσα υπευθυνότητα», έτσι ώστε να μην είναι κάθε πληροφορία προσβάσιμη στον οποιονδήποτε. Η αναφορά του κ. Παναγιωτόπουλου έγινε με αφορμή τη δημοσιοποίηση στοιχείων που σχετίζονται με την αποστολή εξοπλισμού στην Ουκρανία, αλλά και το ενδεχόμενο τέτοια στοιχεία να γίνονται γνωστά από στρατιωτικές πηγές. Δεν πρέπει, ελαφρά τη καρδία, να δημοσιοποιούνται –προς πάσα κατεύθυνση– τέτοια στοιχεία, σημείωσε ο κ. Παναγιωτόπουλος.

Ο υπουργός Εθνικής Αμυνας χαρακτήρισε «ελβετικό τυρί» τα επιτελεία των Ε.Δ., με αφορμή τη δημοσιοποίηση στοιχείων που σχετίζονται με την αποστολή εξοπλισμού στην Ουκρανία.

Οι αναφορές του κ. Παναγιωτόπουλου έγιναν με αφορμή τοποθέτηση του βουλευτή ΣΥΡΙΖΑ Λέσβου Γιάννη Μπουρνού στη Βουλή, στη συζήτηση για τη συμφωνία ανταλλαγής τεθωρακισμένων οχημάτων μάχης BMP-1. Αλλωστε, όπως τόνισε, «εδώ μίλησαν και εκπρόσωποι της στρατιωτικής ηγεσίας, ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ, ο αρχηγός ΓΕΣ και μετά από πέντε λεπτά ο κύριος συνάδελφος από τη Λέσβο βγήκε και ρωτούσε πράγματα, προφανώς πράγματα τα οποία είχε συζητήσει με κάποιον αξιωματικό ή υπαξιωματικό από τη Λέσβο, σχετικά με θέσεις πυρομαχικών, αποθήκες, διατάξεις κ.λπ. Πέντε λεπτά αφότου τοποθετήθηκαν οι αρχηγοί των Ενόπλων Δυνάμεων. Αν είναι δυνατόν, δηλαδή, σε ανοιχτή συζήτηση, αν είναι δυνατόν».

Οι αναφορές του κ. Παναγιωτόπουλου, πάντως, αποτελούν μήνυμα και προς πολύ συγκεκριμένες κατευθύνσεις εντός του κτιρίου του υπουργείου Εθνικής Αμυνας, καθώς οι στοχευμένες διαρροές, μάλιστα για ζητήματα υψίστης σημασίας και προς συγκεκριμένες πηγές, είναι ένα θέμα που έχει απασχολήσει και το Μέγαρο Μαξίμου.