Θεωρείο: Σενάρια για το Επικρατείας

Θεωρείο: Σενάρια για το Επικρατείας

Το κατώφλι του Μεγάρου Μαξίμου πέρασε τη Δευτέρα ο Δ. Αβραμόπουλος, όπου είχε τετ α τετ με τον Κ. Μητσοτάκη. Από τα λίγα που κατάφερα να αλιεύσω, ο πρωθυπουργός με τον πρώην επίτροπο συζήτησαν πολύ για διεθνή θέματα, αφού ο Αβραμόπουλος έχει σταθερά ανοικτούς διαύλους με το εξωτερικό και λαμβάνει καλή εικόνα

1' 51" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Το κατώφλι του Μεγάρου Μαξίμου πέρασε τη Δευτέρα ο Δ. Αβραμόπουλος, όπου είχε τετ α τετ με τον Κ. Μητσοτάκη. Από τα λίγα που κατάφερα να αλιεύσω, ο πρωθυπουργός με τον πρώην επίτροπο συζήτησαν πολύ για διεθνή θέματα, αφού ο Αβραμόπουλος έχει σταθερά ανοικτούς διαύλους με το εξωτερικό και λαμβάνει καλή εικόνα. Στο αμιγώς πολιτικό κομμάτι, ο πρώην υπουργός είναι βέβαιο πως ενδιαφέρεται να είναι παρών στην επόμενη Βουλή. Αυτό μπορεί να γίνει με δύο τρόπους: είτε μέσω της Α΄ Αθήνας, που ήταν παραδοσιακά η περιφέρειά του, είτε μέσω του Επικρατείας. Η απόρριψη από πλευράς Ντόρας του Επικρατείας, λένε πολλοί, κάνει πιο πιθανό το σενάριο του Αβραμόπουλου, καθώς παραδοσιακά στο Επικρατείας υπάρχει κάποιο βαρύ πολιτικό όνομα που προέρχεται από το κόμμα.

Καρατόμηση «ντορικού»

Ανω – κάτω έγινε το τελευταίο διάστημα η Ν.Δ. στην Ηλεία, μετά την κεντρική απόφαση καρατόμησης του πρόεδρου της ΝΟΔΕ Ηλείας Χρ. Γαβρά με την αιτιολογία ότι δεν μπορεί να ανταποκριθεί στα κομματικά του καθήκοντα καθότι έχει μετακομίσει λόγω εργασίας στην Αθήνα. Τοπικά στελέχη αντέδρασαν και απέδωσαν σε εσωκομ-ματικούς αντιπάλους την καρατόμηση, επισημαίνοντας ότι όταν έγιναν εκλογές στη ΝΟΔΕ ίσχυαν ακριβώς τα ίδια δεδομένα για τον προέδρο και ότι η κατανομή ρόλων έγινε έτσι που να μην υπάρχει πρόβλημα στην παράταξη. Για την ιστορία, ο Γαβράς είχε κατέβει υποψήφιος βουλευτής το 2012 με τη Δημοκρατική Συμμαχία της Ντόρας Μπακογιάννη.

Αποχρώσεις

Ποια είναι η βασική πολιτική παρακαταθήκη του Παύλου Μπακογιάννη; Η πολιτική του στάση που ήταν προσανατολισμένη στην εθνική ενότητα και την εθνική συμφιλίωση. Τα αποκαλυπτήρια της προτομής του στο Παλαιό Ψυχικό απέδειξαν πως το όραμά του είναι ακόμα ζωντανό, καθώς το «παρών» έδωσαν πολιτικοί από όλους τους πολιτικούς χώρους, όπως ο προερχόμενος από την Ανανεωτική Αριστερά Ανδρέας Παπαδόπουλος, υποψήφιος στον βόρειο τομέα με το ΠΑΣΟΚ, και η πρώην υπουργός του ΣΥΡΙΖΑ Ολγα Γεροβασίλη.

Προεκλογικά

Η απόφαση Μητσοτάκη να προκαλέσει συζήτηση στη Βουλή για την κοινωνική πολιτική στις 6/7 μοιάζει με επίσημη έναρξη της προεκλογικής περιόδου, εάν θεωρήσουμε πιθανό το σενάριο των εκλογών τον Σεπτέμβριο. Οι τόνοι είναι βέβαιο πως θα ανέβουν και με δεδομένο ότι από τα μέσα Ιουλίου έως τα τέλη Αυγούστου η περίοδος δεν προσφέρεται για προεκλογικές μάχες, τότε η συζήτηση στη Βουλή μάλλον θα λειτουργήσει ως άτυπο «pre game» πριν από το κυρίως μενού.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή