Πυρά Τσίπρα κατά κυβέρνησης για «διπλή αισχροκέρδεια»

Πυρά Τσίπρα κατά κυβέρνησης για «διπλή αισχροκέρδεια»

Η σημερινή παρουσία του Αλέξη Τσίπρα στο νομοσχέδιο για τις ΑΠΕ θα σημάνει ακόμη ένα γύρο «σκληρού ροκ» του ΣΥΡΙΖΑ με την κυβέρνηση. Θα είναι μια προθέρμανση για την κορύφωση της 6ης Ιουλίου, οπότε ο πρωθυπουργός έχει ανακοινώσει την πραγματοποίηση προ ημερησίας συζήτηση για ζητήματα κοινωνικής πολιτικής

1' 40" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η σημερινή παρουσία του Αλέξη Τσίπρα στο νομοσχέδιο για τις ΑΠΕ θα σημάνει ακόμη ένα γύρο «σκληρού ροκ» του ΣΥΡΙΖΑ με την κυβέρνηση. Θα είναι μια προθέρμανση για την κορύφωση της 6ης Ιουλίου, οπότε ο πρωθυπουργός έχει ανακοινώσει την πραγματοποίηση προ ημερησίας συζήτηση για ζητήματα κοινωνικής πολιτικής. Οι μάχες στην Ολομέλεια είναι για την Κουμουνδούρου ένα εργαλείο αντιπολίτευσης εξίσου σημαντικό με τις περιοδείες και την καθημερινή επαφή με τον κόσμο. Οι χειρισμοί της κυβέρνησης στα ενεργειακά και στο ζήτημα των ανατιμήσεων θα είναι το κυρίως «μενού» της ομιλίας του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Σε αυτά τα θέματα, άλλωστε, εστιάζει στα ραντεβού που πραγματοποιεί με κοινωνικές ομάδες και φορείς.

«Δεν είναι τροχονόμοι, αλλά προστάτες των καρτέλ», ανέφερε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ.

Στη συνάντηση που είχε με αντιπροσωπείες του Ινστιτούτου Καταναλωτή και της ΕΚΠΟΙΖΩ, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ εξαπέλυσε σφοδρή επίθεση στο Μαξίμου με αφορμή την ακρίβεια στα καύσιμα, κάνοντας λόγο για «διπλή αισχροκέρδεια, και των παραγωγών και του κράτους». Υπενθυμίζοντας την κριτική που έχει ασκήσει για την πλήρη απουσία ρυθμίσεων και ελέγχου στην αγορά και την κατηγορία που είχε προσάψει στην κυβέρνηση πως δρα ως «τροχονόμος των καρτέλ, ιδίως στην ενέργεια», ο κ. Τσίπρας κατέληξε πως «με τις τελευταίες εξελίξεις έχω την αίσθηση ότι δεν είναι τροχονόμοι αλλά προστάτες των καρτέλ». Αναφέρθηκε στην πρωτοφανή, όπως τη χαρακτήρισε, διαφωνία των δύο βασικών ανεξάρτητων Αρχών (Επιτροπή Ανταγωνισμού και ΡΑΕ). «Δεν έχω ξαναδεί τα τελευταία χρόνια οι δύο ανεξάρτητες αρχές να είναι σε σύγκρουση με την κυβέρνηση διότι αισθάνονται ότι εμποδίζονται να διατελέσουν το έργο τους», συμπλήρωσε.

Ο κ. Τσίπρας στηλίτευσε το γεγονός ότι παρά τις διαφωνίες του ΣΥΡΙΖΑ ως προς τον τρόπο καθορισμού του ποσού των υπερκερδών από την ενέργεια, «και αυτά τα υπερκέρδη που υπολογίστηκαν κουτσουρεμένα δεν έχουν ακόμα φορολογηθεί, δεν έχει επιστραφεί τίποτα στους καταναλωτές». Σε αυτό το πλαίσιο, η κ. Εφη Αχτσιόγλου από τη Βουλή δήλωσε πως «τα φορολογικά έσοδα ήταν 3,8 δισ. περισσότερα το πρώτο πεντάμηνο του 2022 σε σχέση με το αντίστοιχο πέρυσι, κυρίως λόγω ακρίβειας και ΦΠΑ. Πρόκειται κυριολεκτικά για αφαίμαξη των πολιτών».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή