Παναγιωτόπουλος με Οστιν για F-35, διμερή συνεργασία

Παναγιωτόπουλος με Οστιν για F-35, διμερή συνεργασία

Συνάντηση με τον Αμερικανό ομόλογό του είχε χθες στην Ουάσιγκτον ο υπουργός Εθνικής Αμυνας. Με τον Αμερικανό ομόλογό του Λόιντ Οστιν είχε συνάντηση χθες (21.00 ώρα Ελλάδος) στην Ουάσιγκτον ο υπουργός Εθνικής Αμυνας Νίκος Παναγιωτόπουλος

1' 6" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Συνάντηση με τον Αμερικανό ομόλογό του είχε χθες στην Ουάσιγκτον ο υπουργός Εθνικής Αμυνας.

Με τον Αμερικανό ομόλογό του Λόιντ Οστιν είχε συνάντηση χθες (21.00 ώρα Ελλάδος) στην Ουάσιγκτον ο υπουργός Εθνικής Αμυνας Νίκος Παναγιωτόπουλος. Στη συνάντηση, η οποία πραγματοποιήθηκε κατόπιν πρόσκλησης του κ. Οστιν, τέθηκαν μια σειρά από ζητήματα που αφορούν τη διμερή αμυντική συνεργασία αλλά και την περιφερειακή κατάσταση, με έμφαση στον πόλεμο της Ουκρανίας. Στο επίκεντρο βρέθηκε το ελληνικό ενδιαφέρον για τα μαχητικά πέμπτης γενιάς F-35 (η Ελλάδα προχώρησε στη διαδικασία αποστολής επιστολής για την εκδήλωση ενδιαφέροντος). Αλλωστε, μετά τη συνάντησή του με τον υπουργό Αμυνας των ΗΠΑ, ο κ. Παναγιωτόπουλος συναντήθηκε με τον επικεφαλής του προγράμματος F-35 του αμερικανικού Πενταγώνου, αντιστράτηγο Μάικλ Σμιτ. Χθες ο κ. Παναγιωτόπουλος είχε επίσης συνάντηση με την ηγεσία του think tank Heritage Institute, με υψηλόβαθμους αξιωματούχους του Στέιτ Ντιπάρτμεντ καθώς και με τον πρόεδρο του American-Hellenic Institute (AHI, Αμερικανο-Ελληνικό Ινστιτούτο) Νίκο Λαρυγγάκη. Στο πλούσιο πρόγραμμα του κ. Παναγιωτόπουλου στις ΗΠΑ περιλαμβάνεται και επίσκεψη στις εγκαταστάσεις της Λόκχιντ Μάρτιν στο Τέξας, όπου –μεταξύ άλλων– παράγονται τα F-35, συναντήσεις με στελέχη του Κογκρέσου (Ρ. Μενέντεζ κ.ά.), με σημαίνουσες προσωπικότητες του εβραϊκού λόμπι. Ο κ. Παναγιωτόπουλος θα είναι, επίσης, κεντρικός ομιλητής στο συνέδριο της AHEPA, το οποίο θα πραγματοποιηθεί μεθαύριο στο Ορλάντο με αφορμή τα 100 χρόνια από την ίδρυση της ιστορικής οργάνωσης.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή