Διευκρίνιση του Politico για το δημοσίευμα σχετικά με τις παρακολουθήσεις

Διευκρίνιση του Politico για το δημοσίευμα σχετικά με τις παρακολουθήσεις

Επανέρχεται σήμερα το Politico στο χτεσινό του δημοσίευμα για την υπόθεση παρακολουθήσεων στην Ελλάδα, προχωρώντας σε μια διευκρίνιση

1' 6" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Επανέρχεται σήμερα το Politico στο χθεσινό του δημοσίευμα για την υπόθεση παρακολουθήσεων στην Ελλάδα, προχωρώντας σε μια διευκρίνιση.

Όπως αναφέρει σε σημερινό δημοσίευμα, η στήλη Playbook «με χαρά διευκρινίζει ένα σημείο του ρεπορτάζ της Τετάρτης αναφορικά με το σκάνδαλο παρακολουθήσεων. Τα δύο υψηλόβαθμα μέλη της κυβέρνησης Μητσοτάκη που εξωθήθηκαν σε παραίτηση στις αρχές του μήνα λόγω αυτού που η Αθήνα αποκαλεί “λανθασμένες ενέργειες σε μια νόμιμη επισύνδεση”. Η παρακολούθηση αρχηγού της αντιπολίτευσης πραγματοποιήθηκε νόμιμα από την ελληνική υπηρεσία ΕΥΠ. Η Αθήνα αρνείται την ανάμειξη στην διαφορετική και παράνομη παρακολούθηση του ίδιου ατόμου με το λογισμικό Predator, που έγινε περίπου το ίδιο χρονικό διάστημα».

«Η κυβέρνηση αρνείται κατηγορηματικά οποιαδήποτε σχέση με το σκάνδαλο παρακολουθήσεων Predator και αναφέρει πως παραμένει στη διάθεση της Κομισιόν για έλεγχο και εξακρίβωση γεγονότων», επισημαίνει ο ιστότοπος.

Κατά τ’ άλλα, το Politico αναφέρει ότι η ελληνική κυβέρνηση δημοσιοποίησε την επιστολή που έστειλε ο μόνιμος αντιπρόσωπος της χώρας στην Ευρωπαϊκή Ένωση στην Επιτροπή Δικαιοσύνης της Κομισιόν, «επιβεβαιώνοντας το ρεπορτάζ του Playbook» την Τετάρτη.

Τέλος, το ρεπορτάζ αναφέρεται στις χτεσινές εξελίξεις με την έγκριση του διορισμού του πρέσβη Θεμιστοκλή Δεμίρη στην κεφαλή της ΕΥΠ, καθώς και στην επερχόμενη συζήτηση για την υπόθεση του Predator στη Βουλή την Παρασκευή.

⇒ Ειδήσεις σήμερα

Ακολουθήστε το kathimerini.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο kathimerini.gr

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή