Στ. Πιτσιόρλας: Με παρακολουθούσε ο ΣΥΡΙΖΑ, οι δικοί μου άνθρωποι

Στ. Πιτσιόρλας: Με παρακολουθούσε ο ΣΥΡΙΖΑ, οι δικοί μου άνθρωποι

Αιχμές κατά του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης άφησε ο Στέργιος Πιτσιόρλας για την παρακολούθησή του επί διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ.

1' 48" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Eρωτήματα για την παρακολούθηση του κινητού του τηλεφώνου κατά την περίοδο διακυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ – για την οποία, όπως λέει, έμαθε από πρόσφατα δημοσιεύματα – θέτει ο Στέργιος Πιτσιόρλας, πρώην πρόεδρος του ΤΑΙΠΕΔ και αναπληρωτής υπουργός Οικονομίας και ανάπτυξης επί ΣΥΡΙΖΑ.

Ο κ. Πιτσιόρλας παρουσιάζεται ενοχλημένος για την παρακολούθησή του κατά την περίοδο την οποία διαχειριζόταν τα κονδύλια του ΤΑΙΠΕΔ, ενώ δηλώνει βέβαιος ότι η παρακολούθηση αυτή έγινε παράνομα, καθώς ο ίδιος δεν είχε καμία ενημέρωση για αυτό.

«Η πρώτη εκδοχή αυτής της υπόθεσης, όπως προκύπτει από τις διαρροές και από αυτά που λένε στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ στα κανάλια, ήταν ότι η προηγούμενη κυβέρνηση “κληρονόμησε” από την προκάτοχό της τις παρακολουθήσεις για την ιστορία της Ζακύνθου, τις συνέχισε για να μην κατηγορηθεί για παρεμβάσεις, δεν προέκυψε τίποτα και τις σταμάτησε», σημειώνει ο ίδιος.

Μάλιστα, ο Στέργιος Πιτσιόρλας αφήνει αιχμές κατά του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης. «Το ότι δεν μου τηλεφώνησε ακόμη ο Τσίπρας είναι κι αυτό μια απάντηση», ενώ σε άλλο σημείο της συνέντευξης που έδωσε στην εφημερίδα «Τα Νέα» σημειώνει: «Ο Τσίπρας με απασχολεί, γιατί ειδικά μ’ εκείνον είχα μια πολύ βαθιά σχέση».

«Η διαφορά με την υπόθεση Ανδρουλάκη είναι ότι εμένα με παρακολουθούσαν οι δικοί μου άνθρωποι», είπε στη συνέντευξή του ο πρώην αν. υπουργός Οικονομικών και Ανάπτυξης.

Η απάντηση Τζανακόπουλου

Σε μια πρώτη αντίδραση από το κόμμα της Κουμουνδούρου, ο Δημήτρης Τζανακόπουλος ανέφερε ότι η εντολή για την παρακολούθηση του κ. Πιτσιόρλα αφορούσε ένα οικονομικό ζήτημα και είχε δοθεί από την κυβέρνηση Σαμαρά.

Για τη χρονική διάρκεια της παρακολούθησης του κ. Πιτσιόρλα, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ ανέφερε ότι δεν υπήρχε υπηρεσιακή εισήγηση για να διακοπεί και συνεχίστηκε διότι σε αντίθετη περίπτωση «θα υπήρχε εύλογη υποψία ότι δήθεν ο Αλέξης Τσίπρας ως πρωθυπουργός της χώρας θα ήθελε να διασώσει δικούς του ανθρώπους».

Τέλος, σε δηλώσεις του στον ΣΚΑΪ, ο κ. Τζανακόπουλος κάλεσε την κυβέρνηση να ενημερώσει για τους λόγους παρακολούθησης των Νίκο Ανδρουλάκη και Θανάση Κουκάκη και να σταματήσει να επικαλείται «ένα ανύπαρκτο απόρρητο, που δεν ισχύει έναντι της επιτροπής θεσμών και διαφάνειας της Βουλής».

⇒ Ειδήσεις σήμερα

Ακολουθήστε το kathimerini.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο kathimerini.gr 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή