Στ. Πιτσιόρλας: Προσφεύγει στη Δικαιοσύνη για την παρακολούθησή του

Στ. Πιτσιόρλας: Προσφεύγει στη Δικαιοσύνη για την παρακολούθησή του

Εξηγήσεις από τον Αλέξη Τσίπρα για την παρακολούθησή του επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ ζήτησε ο πρώην πρόεδρος του ΤΑΙΠΕΔ

1' 7" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στη Δικαιοσύνη προτίθεται να προσφύγει ο Στέργιος Πιτσιόρλας για το θέμα της παρακολούθησής του επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ.

Όπως δήλωσε ο ίδιος ο κ. Πιτσιόρλας, μετά την κατάθεση του Γιάννη Ρουμπάτη, διοικητή της ΕΥΠ το διάστημα 2015-2019, «για πρώτη φορά έγινε παραδοχή ότι υπήρξε άμεση παρακολούθηση, ενώ λεγόταν ότι “το βρήκαμε από την προηγούμενη κυβέρνηση”».

Ο πρώην πρόεδρος του ΤΑΙΠΕΔ και πρώην αναπληρωτής υπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης δήλωσε ότι δεν πιστεύει πως υπήρξε εντολή Τσίπρα για την παρακολούθησή του. Απηύθυνε, ωστόσο, και ένα «γιατί» προς τον αρχηγό του ΣΥΡΙΖΑ, δηλώνοντας ότι θα περιμένει μια δημόσια απάντηση και επίσημες τοποθετήσεις.

«Υπήρξε διαδικασία νόμιμης παρακολούθησης; Δεν το βλέπω σε καμία δήλωση… Άρα μιλάμε για παρακολούθηση που λογικά είναι παράνομη», παρατήρησε ο Στέργιος Πιτσιόρλας. 

Παράλληλα, κατηγόρησε τον κ. Ρουμπάτη ότι είπε ψέματα, καθώς παρουσίασε ως δικαιολογία για την παρακολούθησή του το γεγονός ότι ως πρόεδρος του ΤΑΙΠΕΔ διαπραγματευόταν την πώληση νησιών, εκτάσεων κτλ. και ταυτόχρονα ήταν διαχειριστής εταιρείας.

Ωστόσο, όπως υποστήριξε ο κ. Πιτσιόρλας στον ΣΚΑΪ, οι δύο υποθέσεις της Οξυάς και της Ζακύνθου (οι οποίες παρουσιάστηκαν ως πρόσχημα για την παρακολούθησή του) είχαν ολοκληρωθεί πριν αυτός αναλάβει την ηγεσία του ΤΑΙΠΕΔ τον Μάρτιο του 2015 και αφού είχε παραιτηθεί από όλες τις επαγγελματικές του δραστηριότητες.

Ειδήσεις σήμερα

Ακολουθήστε το kathimerini.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο kathimerini.gr

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή