Στήριξη στην εδαφική ακεραιότητα της Αρμενίας

Στήριξη στην εδαφική ακεραιότητα της Αρμενίας

Tην υποστήριξη της Ελλάδας στην εδαφική ακεραιότητα της Αρμενίας, αναφερόμενος στα περιστατικά βομβαρδισμού του εδάφους της χώρας από στρατιωτικές δυνάμεις του Αζερμπαϊτζάν πριν από λίγες ημέρες, υπογράμμισε χθες από το Γερεβάν ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας

1' 39" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Tην υποστήριξη της Ελλάδας στην εδαφική ακεραιότητα της Αρμενίας, αναφερόμενος στα περιστατικά βομβαρδισμού του εδάφους της χώρας από στρατιωτικές δυνάμεις του Αζερμπαϊτζάν πριν από λίγες ημέρες, υπογράμμισε χθες από το Γερεβάν ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας, ο οποίος είχε επαφές με την αρμενική ηγεσία. Η υποστήριξη του κ. Δένδια προς την αρμενική εδαφική ακεραιότητα κινείται στο πλαίσιο όσων είχε δηλώσει πριν από λίγο καιρό ο πρόεδρος της Γαλλίας Εμανουέλ Μακρόν, ο οποίος ζητούσε ειρήνη και επανέναρξη των διαπραγματεύσεων, αλλά και στο πνεύμα των λεγομένων της προέδρου της Βουλής των Αντιπροσώπων Νάνσι Πελόζι, η οποία με την παρουσία της στο Γερεβάν ουσιαστικά έστρεψε τα φώτα στην Αρμενία, ενώ αυτή δεχόταν επίθεση στο έδαφος της διεθνώς αναγνωρισμένης επικράτειάς της (και όχι στο Ναγκόρνο-Καραμπάχ). Οι επαφές του κ. Δένδια με τον Αρμένιο ομόλογό του, αλλά και με τον πρωθυπουργό και τον υπουργό Αμυνας της χώρας, δρομολογήθηκαν την περασμένη εβδομάδα, μετά την τριμερή Ελλάδας, Κυπριακής Δημοκρατίας και Αρμενίας στο περιθώριο της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ.

Και μήνυμα προς την Τουρκία από τον Ν. Δένδια, που επισκέφθηκε χθες το Γερεβάν.

Ο κ. Δένδιας έστειλε από το Γερεβάν και μήνυμα προς την Αγκυρα. Ανέφερε, μεταξύ άλλων, ότι «η Τουρκία διαμαρτύρεται διότι η Ελλάδα δεν αφήνει τα εδάφη της ανυπεράσπιστα. Ποιος; Η Τουρκία που έχει εκδώσει casus belli, απειλή πολέμου εναντίον της Ελλάδας, και έχει τον μεγαλύτερο αποβατικό στόλο μόλις λίγα μίλια από τα νησιά του Αιγαίου». Ο υπουργός Εξωτερικών επανέλαβε την ετοιμότητα της Αθήνας να ξεκινήσει ξανά «εποικοδομητικό διάλογο με την Τουρκία στη βάση του Διεθνούς Δικαίου». Επιπλέον τόνισε ότι υπάρχει ετοιμότητα και για την υπεράσπιση των κυριαρχικών δικαιωμάτων. Σημειώνεται, τέλος, ότι χθες ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης είχε σύντομο τετ α τετ με τον υπουργό Εξωτερικών της Τουρκίας Μεβλούτ Τσαβούσογλου στην Ιαπωνία, στην κρατική κηδεία του δολοφονηθέντος πρωθυπουργού Σίνζο Αμπε. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο κ. Βαρβιτσιώτης ζήτησε από τον κ. Τσαβούσογλου να πέσουν οι τόνοι. «Θα συνεχίσουμε σε αυτούς τους τόνους; Πρέπει να πέσουν οι τόνοι, δεν γίνεται να συνεχίσουμε έτσι», φέρεται να είπε ο κ. Βαρβιτσιώτης.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή