Θεωρείο: Η black list του Μαξίμου

Θεωρείο: Η black list του Μαξίμου

1' 53" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Εδώ και καιρό, από τις αρχές Αυγούστου δηλαδή, όταν «έσκασε» το θέμα των υποκλοπών, ο Κυριάκος Μητσοτάκης έχει σημειώσει στο μπλοκάκι του με πολύ σχολαστικό τρόπο ποιοι βουλευτές, αλλά κυρίως υπουργοί, έδειξαν διάθεση να πέσουν στη δυσκολότερη μάχη που έχει δώσει η κυβέρνηση και να στηρίξουν την παράταξη. Οπως έμαθα οι σημειώσεις του πρωθυπουργού κρύβουν εκπλήξεις, καθώς υπουργοί πολύ ευνοημένοι κατά την τριετία από το Μαξίμου έχουν σημειωθεί ως… εξαφανισμένοι, ενώ άλλοι, που δεν ανήκουν στον στενό πυρήνα, έδειξαν εμπράκτως διάθεση να στηρίξουν.

Η «γαλάζια» σύναξη στο ΟΑΚΑ

Κάτι πολύ ξεχωριστό ετοιμάζει η Νέα Δημοκρατία με βασικούς οργανωτές τους Παύλο Μαρινάκη και Στέλιο Κονταδάκη, που αποτυπώνει και την έντονη κινητικότητα η οποία υπάρχει στη «γαλάζια» παράταξη ενόψει εκλογών. Το επόμενο Σαββατοκύριακο, σύμφωνα με πληροφορίες της στήλης, θα συγκεντρωθούν σε αίθουσα του Ολυμπιακού Σταδίου οι πρόεδροι των ΝΟΔΕ –ΔΕΕΠ όπως λέγονται σήμερα– και αυτοί των τοπικών οργανώσεων απ’ όλη την Ελλάδα, με κεντρικό ομιλητή τον Κυριάκο Μητσοτάκη. Θα έχει προηγηθεί –την Τετάρτη– συνεδρίαση της Πολιτικής Επιτροπής και πάλι με κεντρικό ομιλητή τον πρωθυπουργό. Ειδικά πάντως η σύναξη του ΟΑΚΑ έχει πολλά χρόνια να γίνει και ο προφανής στόχος είναι να αισθανθούν τα τοπικά στελέχη πως έχουν κομβικό ρόλο στον προεκλογικό αγώνα που ήδη έχει ξεκινήσει.

Ενόχληση

Ενοχλημένοι με τον Γιάννη Μαντζουράνη, που όπως όλα δείχνουν θα είναι υποψήφιος στον νότιο τομέα, εμφανίζονται οι συνυποψήφιοί του, θεωρώντας πως ο γνωστός δικηγόρος ακολουθεί μια πολύ επιθετική καμπάνια που δεν είναι στην κουλτούρα του ΣΥΡΙΖΑ. Για παράδειγμα, ο κ. Μαντζουράνης χρησιμοποιεί διαρκώς χορηγούμενες αναρτήσεις στα social media, κάτι που έχει μεταφερθεί από άλλα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ στα υψηλά κομματικά κλιμάκια, φθάνοντας έως το κατώφλι του Αλέξη Τσίπρα, καθώς το θέμα το γνωρίζει και ο διευθυντής του Μιχάλης Καλογήρου. Ισως πάντως η ενόχληση να οφείλεται και στη δυναμική του Μαντζουράνη, που φαίνεται να διεκδικεί επί ίσοις όροις την είσοδό του στη Βουλή.

Συμμαχίες

Μένω στον ΣΥΡΙΖΑ καθώς υπάρχει ενδιαφέρουσα κινητικότητα και στην Α΄ Αθηνών. Εκεί οι παλιοί «ρηγάδες» Νίκος Βούτσης και Νίκος Φίλης έχουν σταθερή συμμαχία και θα επιδιώξουν να πάρουν τις δύο βουλευτικές έδρες, αφήνοντας Ηλιόπουλο και Τζανακόπουλο να διεκδικήσουν την τρίτη. Η μάχη θα είναι σκληρή, αφού και οι τέσσερις αποτελούν προβεβλημένα στελέχη του κόμματος, με έναν αστερίσκο: ο Ηλιόπουλος να παραμείνει εκπρόσωπος και ως εκ τούτου να πάρει μια θέση στο Επικρατείας.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή