Κύθηρα: Συγχαρητήρια Μητσοτάκη στον κάτοικο που έσωσε δεκάδες μετανάστες

Κύθηρα: Συγχαρητήρια Μητσοτάκη στον κάτοικο που έσωσε δεκάδες μετανάστες

Ο Μιχάλης Πρωτοψάλτης, με το γερανοφόρο όχημά του, έσωσε 80 μετανάστες που πάλευαν γαντζωμένοι στα απόκρημνα βράχια.

1' 15" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης τηλεφώνησε στον Μιχάλη Πρωτοψάλτη, κάτοικο των Κυθήρων και εθελοντή, ο οποίος με τις ηρωικές προσπάθειές του συνέβαλε καθοριστικά στη διάσωση 80 ανθρώπων από το ναυάγιο με τους μετανάστες στο νησί.

Ο κ. Μητσοτάκης συνεχάρη και ευχαρίστησε τον κ. Πρωτοψάλτη. Τόνισε δε οτι οι Έλληνες θα συνεχίζουν να σώζουν ανθρώπινες ζωές τις οποίες εκθέτουν σε κίνδυνο αδίστακτα κυκλώματα διακινητών.

«Πώς σώσαμε τους μετανάστες»

Ο κ. Πρωτοψάλτης είχε μοιραστεί με την ΕΡΤ τις συγκλονιστικές στιγμές που έζησε το βράδυ που η βάρκα που μετέφερε τους περίπου 95 μετανάστες έπεσε στα βράχια στην περιοχή Διακοφτί.

Ο κάτοικος των Κυθήρων ήταν εκείνος που έφερε, ύστερα από προτροπή του ανιψιού του, στο σημείο του τραγικού συμβάντος έναν οικοδομικό γερανό ο οποίος βοήθησε στην γρήγορη ανάσυρση των ναυαγών που πάλευαν γαντζωμένοι στα απόκρημνα βράχια.

 

«Ήταν ένας ανορθόδοξος τρόπος, που όμως έσωσε πολλές ζωές. Σε ένα σημείο στα βράχια βρίσκονταν στoιβαγμένοι 90 άνθρωποι. Καταφέραμε και βγάλαμε τους ογδόντα. Αν καθυστερούσαμε λίγο ακόμα, διότι ο κυματισμός ήταν πολύ μεγάλος, θα είχαν χαθεί περισσότεροι» είπε ο κ. Πρωτοψάλτης.

«Κατεβάσαμε ένα σάκο και με αυτό τον τρόπο τους σώσαμε. Οι αρχές και οι κάτοικοι του νησιού σώσαμε όλο αυτό τον κόσμο. Αυτό πρέπει να γίνει γνωστό σε όλους. Σώθηκαν ογδόντα άνθρωποι», συμπλήρωσε. «Είδα ανθρώπους να χάνονται, να πέφτουν από τον γκρεμό και να πνίγονται» είπε ο αυτόπτης μάρτυρας περιγράφοντας τις απέλπιδες προσπάθειες των ναυαγών.

⇒ Ειδήσεις σήμερα

Ακολουθήστε το kathimerini.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο kathimerini.gr 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή