Αλέξανδρος Νικολαΐδης: Το «αντίο» του πολιτικού κόσμου στον μεγάλο αθλητή

Αλέξανδρος Νικολαΐδης: Το «αντίο» του πολιτικού κόσμου στον μεγάλο αθλητή

Σύσσωμος ο πολιτικός κόσμος εξέφρασε το σοκ και τη θλίψη του για τον ξαφνικό θάνατο του Αλέξανδρου Νικολαΐδη

10' 36" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σύσσωμος ο πολιτικός κόσμος εξέφρασε το σοκ και τη θλίψη του για τον ξαφνικό θάνατο του Αλέξανδρου Νικολαΐδη, ο οποίος σε ηλικία μόλις 42 ετών «έφυγε» από τη ζωή «χτυπημένος» από σπάνια μορφή καρκίνου.

Ο ίδιος ο Ολυμπιονίκης και αναπληρωτής εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ άφησε ένα συγκινητικό τελευταίο μήνυμα που δημοσιεύτηκε στα social media, όπου μεταξύ άλλων αναφέρεται στη μάχη του με το καρκίνωμα NUT και εκφράζει την επιθυμία του τα μετάλλιά του να δημοπρατηθούν και τα έσοδα να δοθούν σε οργανώσεις για τα παιδιά.

Το «αντίο» του Αλέξη Τσίπρα

Ανακοίνωση από το Γραφείο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ

«Ο ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία αποχαιρετά σήμερα με βαθιά οδύνη και συντριβή τον Ολυμπιονίκη, αγωνιστή Αριστερό και αναπληρωτή εκπρόσωπο Τύπου, Αλέξανδρο Νικολαΐδη.

Ο Αλέξανδρος αποτέλεσε μέλος της ομάδας που δημιουργήθηκε το 2020 με απόφαση του Αλέξη Τσίπρα και με τις γνώσεις, την αυτοπεποίθηση και την ευγένειά του συνέβαλε με το δικό του ξεχωριστό τρόπο στον καθημερινό πολιτικό αγώνα. Είχε προηγηθεί η συμμετοχή του στο ψηφοδέλτιο των ευρωεκλογών όπου ξεχώρισε με την παρουσία του, όπως άλλωστε έκανε σε όλες τις μάχες που έδωσε στη ζωή του.

Από τη Θεσσαλονίκη όπου έμενε, και παρά τις δυσκολίες που αντιμετώπιζε, δεν έχασε ποτέ τη διάθεσή του να ανταποκρίνεται δημιουργικά και με κέφι για ζωή στα καθήκοντα και στις επαφές με τους συνεργάτες του.  

Ο Αλέξανδρος Νικολαΐδης υπήρξε ένας αριστερός, δημοκρατικός πολίτης από το χώρο του αθλητισμού που ήξερε να παίρνει πάντα θέση στα δημόσια πράγματα, χωρίς να υπολογίζει το πολιτικό ή προσωπικό κόστος. Ως προοδευτικός άνθρωπος είχε έννοια για την πατρίδα του, να επικρατήσουν νέες ιδέες μακριά από τα στερεότυπα χρόνων, που να εμπνέουν τους νέους ανθρώπους.

Ως αθλητής ανέβηκε στο βάθρο του Ολυμπιονίκη δύο φορές, ενώ το 2008 ψηφίστηκε ως ο κορυφαίος αθλητής από τον Πανελλήνιο Σύνδεσμο Αθλητικού Τύπου.

Η τελευταία δημόσια παρακαταθήκη του είναι σίγουρα ο αποχαιρετισμός του, όπου κι εκεί ακόμα είχε έννοια να προσφέρει μεγαλόψυχα στον συνάνθρωπό του.

Ως συνεργάτης, το κενό που αφήνει πίσω του είναι δυσαναπλήρωτο. Ως άνθρωπος, για όλους εμάς, θα είναι αναντικατάστατος. Αποτελεί για εμάς ένα παράδειγμα ανθρωπιάς, ευγένειας και περηφάνιας.

Θα τον θυμόμαστε πάντα με τα τελευταία του λόγια: “Αν σωθεί έστω ένα παιδί, θα αξίζει κάθε κλωτσιά που έχω φάει στο κεφάλι, κάθε κάταγμα στα πόδια μου. Αυτό είναι το αποτύπωμα που θέλω να αφήσω στην κοινωνία, αυτή είναι η κληρονομιά που θέλω να μείνει στα παιδιά μου”.

Εκφράζουμε τα συλλυπητήρια στη σύζυγό του, τα μικρά παιδιά του, την υπόλοιπη οικογένειά του και τους φίλους του».

Πολιτευτές του ΣΥΡΙΖΑ αποχαιρετούν τον Αλέξανδρο Νικολαΐδη

«Ο Αλέξανδρος έδωσε όλες του τις μάχες με περηφάνια μέχρι το τελευταίο δευτερόλεπτο. Παράδειγμα ανθρωπιάς, ευγένειας και αγώνα. Δεν υπάρχουν λόγια να περιγράψουν πόσο θα μας λείψει κ πόσο τυχεροί ήμασταν που τον γνωρίσαμε. Δύναμη κ κουράγιο στην οικογένεια του», έγραψε στο Twitter ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Νάσος Ηλιόπουλος, κάνοντας retweet τη συγκινητική ανάρτηση του Αλέξανδρου Νικολαΐδη.

«Ο Αλέξανδρος Νικολαΐδης ήταν υπόδειγμα ήθους και αγωνιστικότητας. Έχουμε ανάγκη τέτοια παλληκάρια. Καλό ταξίδι Αλέξανδρε», ανέφερε ο πρώην αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτης, Νικόλαος Τόσκας.

Το σοκ του για τον θάνατο του Αλέξανδρου Νικολαΐδη εξέφρασε και ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρης Παπαδημούλης. «Πάνω από όλα, ήταν ένας καλός φίλος και ένας σπουδαίος άνθρωπος», έγραψε σε ανάρτηση στο Twitter.

Ο πρώην πρόεδρος της Βουλής, Νίκος Βούτσης, σε δήλωση του για την απώλεια του Αλέξανδρου Νικολαΐδη εκφράζει τα θερμά του συλλυπητήρια «για τον Ολυμπιονίκη μας, το σύντροφο και φίλο Αλέξανδρο στην αγαπημένη του οικογένεια και στην ευρύτερη μεγάλη οικογένεια του αθλητισμού, της σύγχρονης Αριστεράς και των χιλιάδων λαϊκών ανθρώπων, των συμπολιτών μας στους οποίους αφιέρωσε τη ζωή του αφήνοντας ισχυρό κοινωνικό, πέραν των άλλων, αποτύπωμα στην εποχή μας».

«Ο Ολυμπιονίκης μας, ο πολίτης, ο νέος πατέρας, ο σύζυγος, ο γιος και ο αδελφός κάθε συνανθρώπου αν χρειαζόταν, ο σύντροφός μας, έφυγε από τη ζωή. Να γκρεμίσουμε τα τείχη να περάσει ο Αλέξανδρος Νικολαΐδης δαφνοστεφανωμένος», υπογράμμισε η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Νίνα Κασιμάτη.

Ανακοίνωση της Νέας Δημοκρατίας

«Η απώλεια του Ολυμπιονίκη Αλέξανδρου Νικολαϊδη, αναπληρωτή εκπροσώπου τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, μας γεμίζει θλίψη. Ο Αλέξανδρος τίμησε το εθνόσημο, πρωταγωνίστησε στον αθλητισμό και κατάφερε να έχει σημαντική κοινωνική και πολιτική δράση. Στην οικογένειά του και στο ΣΥΡΙΖΑ εκφράζουμε τα ειλικρινή μας συλλυπητήρια», αναφέρει σε ανακοίνωση του το γραφείο τύπου της Νέας Δημοκρατίας

Συλλυπητήρια από πολιτευτές της Ν.Δ.

«Ο Αλέξανδρος Νικολαΐδης ανέβηκε στον Όλυμπο του αθλητισμού και συμπεριλαμβάνεται στο Πάνθεο του Ολυμπισμού», τόνισε σε δήλωσή του ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου αναφερόμενος στον αδόκητο θάνατο του Αλέξανδρου Νικολαϊδη, εκφράζοντας τα συλλυπητήρια του στους οικείους του.

Ο κ. Οικονόμου μιλώντας για τον Ολυμπιονίκη ανέφερε ότι ήταν «ένας άνθρωπος που δεν σταμάτησε ποτέ να μάχεται για τα πιστεύω του, τον άνθρωπο και τη ζωή» και πρόσθεσε:

«Ένας μαχητής με πάθος, που ακόμα και την ύστατη στιγμή συγκλονίζει με το τελευταίο μήνυμα που μας άφησε. Ένα μήνυμα βαθιά ανθρώπινο, που η αλήθεια του δεν αφήνει κανέναν απροβλημάτιστο και ασυγκίνητο. Ένα μήνυμα για τα πραγματικά σπουδαία σε αυτή τη ζωή. Η κληρονομιά που αφήνει στα παιδιά του και όλους μας είναι τεράστια. Συλλυπητήρια στους οικείους του. Αιώνια η μνήμη του».

«Ο θάνατος του Ολυμπιονίκη και αναπληρωτή εκπροσώπου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξανδρου Νικολαΐδη, προκαλεί θλίψη σε όλους μας, ανεξάρτητα από κομματική ένταξη. Ειλικρινή συλλυπητήρια στην οικογένειά του», αναφέρει ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας σε ανάρτησή του στο twitter.

«Το σθένος με το οποίο αντιμετώπισε την ασθένεια του ήταν τεράστιο», σημείωσε ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης, εκφράζοντας τα συλλυπητήριά του στην οικογένεια του μεγάλου αθλητή.

«Η πρόωρη απώλεια του Ολυμπιονίκη Αλεξάνδρου Νικολαΐδη γεμίζει όλους τους Έλληνες θλίψη και συγκίνηση» επισημαίνει ο υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, Κωστής Χατζηδάκης, σε μήνυμά του στο Twitter.

«Και η ανάρτησή του μας προσφέρει ένα μάθημα ζωής: Για τη γενναιότητα και την αξιοπρέπεια, με την οποία έδωσε κι αυτή τη μάχη. Θερμά συλλυπητήρια στην οικογένειά του» αναφέρει ο κ. Χατζηδάκης.

«Ο Αλέξανδρος Νικολαΐδης ήταν ένας μεγάλος αθλητής που σήκωσε την Ελλάδα ψηλά και πάλεψε μέχρι τέλους με γενναιότητα. Συλλυπητήρια στους οικείους του», αναφέρει ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών, Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης, σε ανάρτησή του στο twitter.

Στο συγκινητικό μήνυμα του Αλέξανδρου Νικολαΐδη στάθηκε η βουλευτής της ΝΔ, Ντόρα Μπακογιάννη, τονίζοντας ότι τα λόγια του δίνουν ελπίδα και δύναμη.

«Πόσο πιο δυνατό είναι το μήνυμα του καλού απέναντι στο κακό! Πόσο πιο συγκλονιστικό είναι το μήνυμα της αγάπης που μας δίδαξε ο Αλέξανδρος Νικολαΐδης με το παράδειγμά του! Πόση ελπίδα και δύναμη μας έδωσε με τα λόγια του! Πόση περηφάνια για τη σύζυγο…», ανέφερε.

Τα συλλυπητήριά του στους οικείους του Ολυμπιονίκη εκφράζει με δήλωσή του ο υφυπουργός Εσωτερικών, αρμόδιος για θέματα Μακεδονίας και Θράκης, Σταύρος Καλαφάτης.

«Συγκλονισμένοι από την είδηση του θανάτου του Ολυμπιονίκη μας Αλέξανδρου Νικολαΐδη και αναπληρωτή εκπροσώπου του ΣΥΡΙΖΑ. Τίμησε τα ελληνικά χρώματα κι έδειξε παλικαριά ως το τέλος, δίνοντας, σιωπηλά, επί δύο χρόνια, τη μάχη με τον καρκίνο. Ειλικρινή συλλυπητήρια στους οικείους του», αναφέρει στη δήλωσή του ο κ. Καλαφάτης.

«Η απώλεια του Αλέξανδρου Νικολαϊδη μάς γεμίζει θλίψη. Ο Αλέξανδρος ήταν πρωταθλητής Ευρώπης και κατάφερε να πάρει δύο αργυρά μετάλλια σε Ολυμπιακούς Αγώνες. Επιτεύγματα σπουδαία, που τίμησαν την Ελλάδα και μας έκαναν όλους υπερήφανους», τόνισε, σε ανάρτησή του στο Facebook, ο εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ, Τάσος Γαϊτάνης, αναφερόμενος στον θάνατο του Ολυμπιονίκη.

«Ο Ολυμπιονίκης και αναπληρωτής εκπρόσωπος τύπου του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξανδρος Νικολαΐδης ήταν σπουδαίος αθλητής και μαχητής της ζωής. Ειλικρινή συλλυπητήρια στην οικογένειά του», αναφέρει ο υφυπουργός Εξωτερικών Ανδρέας Κατσανιώτης σε ανάρτησή του στο twitter.

Ο κ. Γαϊτάνης εξέφρασε τα συλλυπητήριά του και χαρακτήρισε «πρωταθλητή και στη ζωή» τον εκλιπόντα, με αφορμή το μήνυμά του, επισημαίνοντας: «Ο Αλέξανδρος Νικολαϊδης, με το μήνυμα που μας άφησε λίγο πριν φύγει από τη ζωή, μας συγκλονίζει και δείχνει ότι εκτός από τον Αθλητισμό, ήταν πρωταθλητής και στη ζωή. Στην οικογένειά του και στον ΣΥΡΙΖΑ εκφράζω τα πιο ειλικρινή μου συλλυπητήρια».

ΚΚΕ: Μαχητικός με το αγώνισμα, την πολιτική και κοινωνική του δράση

«Το ΚΚΕ εκφράζει τη θλίψη του για την πρόωρη απώλεια του Αλέξανδρου Νικολαΐδη, πολυνίκη αθλητή του Τάε Κβον Ντο, Ολυμπιονίκη στους αγώνες της Αθήνας και του Πεκίνου και αναπληρωτή εκπρόσωπου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ.

Ο Αλέξανδρος Νικολαΐδης έδωσε με αξιοπρέπεια τη μάχη με την ασθένειά του, όπως μαχητικός υπήρξε στο αγώνισμά του και την πολιτική και κοινωνική του δράση.

Θερμά συλλυπητήρια στην οικογένεια και όλους τους οικείους του», αναφέρει ανακοίνωση του κόμματος.

Κλέων Γρηγοριάδης: Οι μεγάλοι αθλητές αφήνουν μεγάλα αποτυπώματα

Συλλυπητήριο μήνυμα για τον θάνατο του ολυμπιονίκη Αλεξάνδρου Νικολαϊδη απέστειλε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΜέΡΑ25, Μιχάλης Κριθαρίδης.

«Αποχαιρετούμε με θλίψη τον δις αργυρό Ολυμπιονίκη του Τάε Κβον Ντο και αναπληρωτή εκπρόσωπο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Αλέξανδρο Νικολαΐδη και εκφράζουμε τα ειλικρινή μας συλλυπητήρια στην οικογένεια, τους οικείους, τους συντρόφους και τις συντρόφισσές του. Ο συγκλονιστικός και συνταραχτικός τρόπος που μας αποχαιρέτησε ο 42χρονος Ολυμπιονίκης, καταδεικνύει τον τρόπο με τον οποίο πάλεψε σε όλη του τη ζωή, στον αθλητισμό όπου και μας έκανε όλους αρκετές φορές, πολύ περήφανους, αλλά και τα τελευταία δυο χρόνια όπου πάλευε αυτό το πολύ σπάνιο είδος καρκίνου», αναφέρει ο κ. Κριθαρίδης.

«Ελπίζουμε τα λόγια του Αλέξανδρου να γίνουν οδηγός για την Πολιτεία, όσον αφορά το Εθνικό Σύστημα Υγείας και τη μάχη που δίνουν οι άνθρωποι που πάσχουν είτε από αυτή τη μορφή είτε από άλλες μορφές καρκίνου: “Αν είμαι εγώ ο πρώτος καταγεγραμμένος ασθενής με καρκίνωμα nut στη χώρα μας, ας γίνω η αφορμή για την ενημέρωση γιατρών, ασθενών πάνω σε αυτόν τον τύπο καρκίνου που αν διαγνωσθεί εγκαίρως ίσως σωθούν ζωές. Ας γίνω η αφορμή για να ενισχυθεί ουσιαστικά το εθνικό μας σύστημα υγείας που τόσο υποτιμήθηκε τα τελευταία χρόνια, όχι να περιμένουν ουρές για μια αξονική, για μια χημειοθεραπεία ή ένα χειρουργείο και να χάνεται πολύτιμος χρόνος, να σταματήσει ο χρονοβόρος δαίδαλος της γραφειοκρατίας και των νομικών κωλυμάτων του ΕΟΦ όταν πρέπει να εγκριθούν άμεσα δοκιμαστικά φάρμακα που μπορεί να σώσουν ζωές”», προσθέτει ο εκπρόσωπος Τύπου του ΜέΡΑ25.

«Οι μεγάλοι αθλητές αφήνουν μεγάλα αποτυπώματα», αναφέρει ο βουλευτής του ΜέΡΑ25 Κλέων Γρηγοριάδης, σημειώνοντας ότι ο Αλέξανδρος Νικολαΐδης ήταν ένας τέτοιος αθλητής και μεταφέροντας τα συλλυπητήριά του στην οικογένεια του Ολυμπιονίκη.

Ειδήσεις σήμερα

Ακολουθήστε το kathimerini.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο kathimerini.gr

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή