Μητσοτάκης: Ελληνικές προτάσεις στα μέτρα της Κομισιόν για το αέριο

Μητσοτάκης: Ελληνικές προτάσεις στα μέτρα της Κομισιόν για το αέριο

Την ικανοποίησή του για τη συνολική δέσμη μέτρων που πρότεινε η πρόεδρος της Κομισιόν, Ούρσουλα Φον ντερ Λάιεν, για την αντιμετώπιση της ενεργειακής κρίσης, εξέφρασε ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης

1' 31" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Χαιρετίζει ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης τις προτάσεις της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την αντιμετώπιση της της ενεργειακής κρίσης και θεωρεί πως, με βάση το ολοκληρωμένο πακέτο των προτάσεων αυτών, προκύπτει μια ευκαιρία να αποκαταστήσει η Ευρώπη τον έλεγχο στις αγορές ενέργειας στο ερχόμενο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο.

Σε αναρτήσεις του στο Twitter, ο κ. Μητσοτάκης στάθηκε στην ενσωμάτωση δύο ελληνικών προτάσεων στο πακέτο της Κομισιόν.

«Χαιρετίζω τη συνολική δέσμη μέτρων που πρότεινε η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και κυρίως την ενσωμάτωση δύο προτάσεων που η Ελλάδα έχει κάνει εδώ και καιρό» σημείωσε ο πρωθυπουργός, αναφερόμενος στον μηχανισμό διόρθωσης τιμών στο TTF και τον περιορισμό των διακυμάνσεων στις αγορές παραγώγων ενέργειας.

«Το επερχόμενο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο είναι μια ευκαιρία να αποκαταστήσουμε τον έλεγχο στις ενεργειακές μας αγορές θέτοντας ένα όριο στις τιμές και μειώνοντας την ακραία αστάθεια. Αυτό μπορεί να είναι ένα αποφασιστικό βήμα στην προσπάθειά μας να μειώσουμε τις τιμές της ενέργειας για τους Ευρωπαίους πολίτες και τις επιχειρήσεις» τόνισε ο κ. Μητσοτάκης.

Η πρόταση Κομισιόν για το φυσικό αέριο

Υπενθυμίζεται ότι η Ευρωπαϊκή Επιτροπή πρότεινε έναν νέο κανονισμό έκτακτης ανάγκης για την αντιμετώπιση των υψηλών τιμών του φυσικού αερίου στην Ε.Ε. και τη διασφάλιση του ενεργειακού εφοδιασμού.

Η Επιτροπή προτείνει την κοινή αγορά φυσικού αερίου, ένα μηχανισμό περιορισμού των τιμών στο χρηματιστήριο φυσικού αερίου TTF, καθώς και μηχανισμό αλληλεγγύης μεταξύ των κρατών μελών και συνεχείς προσπάθειες για τη μείωση της ζήτησης φυσικού αερίου.

Ειδήσεις σήμερα

Ακολουθήστε το kathimerini.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο kathimerini.gr 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή