Στρατηγική η σχέση Αθήνας – Καΐρου

Στρατηγική η σχέση Αθήνας – Καΐρου

Ο Αιγύπτιος πρέσβης στην Αθήνα χαρακτήρισε ιδιαίτερα σημαντική τη συμφωνία για την ηλεκτρική διασύνδεση των δύο χωρών με καλώδιο

1' 1" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στο υψηλότατο επίπεδο που έχουν ανέλθει οι διμερείς σχέσεις Ελλάδας – Αιγύπτου αναφέρθηκε χθες σε συζήτησή του με Eλληνες δημοσιογράφους ο πρέσβης της χώρας στην Αθήνα, Ομάρ Γιούσεφ. Ο Αιγύπτιος διπλωμάτης αναφέρθηκε, μεταξύ άλλων, στα διάφορα επίπεδα συνεργασίας μεταξύ των δύο κρατών χαρακτηρίζοντας τη σχέση «στρατηγική», η οποία μάλιστα υποστηρίζεται από τις ηγεσίες στην Αθήνα και στο Κάιρο. Αναφέρθηκε στην επικείμενη μετάβαση του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη στο συνέδριο για την κλιματική κρίση, που φιλοξενείται στο Σαρμ ελ Σέιχ, την επόμενη εβδομάδα. Μάλιστα υπογράμμισε ότι η επίσκεψη Μητσοτάκη εντάσσεται σε μια συνεχή ανταλλαγή διαβουλεύσεων ανάμεσα στις δύο πλευρές, με τελευταία τη συνάντηση των υπουργών Εξωτερικών Σάμεχ Σούκρι και Νίκου Δένδια στο Κάιρο.

Ο κ. Γιούσεφ υπογράμμισε ως σημαντικές διμερείς συμφωνίες αυτές που προχωρούν αρχικά για την ηλεκτρική διασύνδεση με καλώδιο αλλά και εκείνη που ετοιμάζεται για την απασχόληση Αιγύπτιων εποχικών εργατών γης στην Ελλάδα. Σημείωσε ακόμα ότι οι δύο χώρες μπορούν να επεκτείνουν τη συνεργασία τους σε άλλους τομείς, περιλαμβανομένων του πολιτισμού, του εμπορίου και του τουρισμού. Ο κ. Γιούσεφ πρόσθεσε ότι το ελληνικό κοινό αξίζει να πληροφορηθεί και για επιτεύγματα της σύγχρονης Αιγύπτου, όπως η νέα διοικητική πρωτεύουσα, η οικονομική και βιομηχανική ζώνη στη Διώρυγα του Σουέζ ή το νέο Μεγάλο Μουσείο της Αιγύπτου.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT