Θεωρείο: Παράπλευρη απώλεια

Θεωρείο: Παράπλευρη απώλεια

2' 21" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Με όσα συμβαίνουν τελευταία με τις υποκλοπές, η χώρα βιώνει μια παράπλευρη απώλεια η οποία δεν είναι διόλου ασήμαντη. Καλή πηγή μού μετέφερε πως οι ξένες μυστικές υπηρεσίες έχουν υποβαθμίσει τις σχέσεις τους με την ΕΥΠ καθώς «δεν τη θεωρούν σοβαρή», δημιουργώντας μια σειρά από προβλήματα. Η πραγματικότητα αυτή πρέπει να ληφθεί υπ’ όψιν διακομματικά, καθώς μέσα από τις μυστικές υπηρεσίες διοχετεύονται σοβαρές πληροφορίες που αφορούν την εθνική ασφάλεια. Υπενθυμίζεται πως η ΕΥΠ έπαιξε πρωτεύοντα ρόλο στην υπόθεση του Εβρου και της έγκαιρης ενημέρωσης για την τουρκική επίθεση.

Στήριξη σε Μητσοτάκη

Αυτό κατάλαβα πως έθιξε πίσω από τις γραμμές και ο υπουργός Υποδομών Κώστας Καραμανλής στη χθεσινή ομιλία του στη Βουλή, με την οποία στήριξε για μία ακόμη φορά τον Κυριάκο Μητσοτάκη. Ο υπουργός απευθυνόμενος στην αξ. αντιπολίτευση την κατηγόρησε πως τα παίζει «όλα για όλα» και αυτό «πάει πολύ», από τη στιγμή που έχουμε όλες αυτές τις κρίσεις, ακόμη και στις ελληνοτουρκικές σχέσεις, να επιχειρείται προσπάθεια δημιουργίας πολιτικής αστάθειας. Οσον αφορά την υπόθεση των υποκλοπών, ο Καραμανλής ο νεότερος σημείωσε πως «δεν υπάρχει αυτή τη στιγμή κανένα αποδεικτικό στοιχείο που να συνδέει τον πρωθυπουργό με τη χρήση κακόβουλων λογισμικών», προσθέτοντας πως η κυβέρνηση έχει ήδη αναλάβει πρωτοβουλίες για το θέμα.

Αίτημα εκλογών

Αρκετοί είναι οι βουλευτές που στις μεταξύ τους συζητήσεις λένε πως οι εκλογές πρέπει να επισπευσθούν, καθώς όσο «σέρνεται» αυτή η τοξικότητα, το πολιτικό σύστημα θα «βουλιάζει». Και επειδή χρόνος για εκλογές εντός του 2022 δεν υπάρχει, αφού διανύουμε ήδη τον Νοέμβριο, αυτό που λένε είναι πως οι κάλπες μπορούν να στηθούν στις αρχές του νέου χρόνου. «Με το που μπει το 2023, οι εκλογές δεν είναι πρόωρες, καθώς βρισκόμαστε στο τέλος της θητείας», λένε. Το συγκεκριμένο μήνυμα μάλιστα έχει μεταφερθεί και στους Γεραπετρίτη και Μπρατάκο, οι οποίοι ακούνε τους βουλευτές, αλλά ως γνωστόν ο πρωθυπουργός αποφασίζει και έχει ξεκόψει κάθε τέτοιο σενάριο.

Επιλογή της Ελλάδας

Μια σημαντική επιτυχία σημείωσε την εβδομάδα που μας πέρασε η Ελλάδα, καθώς η Γενική Διεύθυνση Μεταρρυθμίσεων της Ευρωπαϊκής Επιτροπής έθεσε τη χώρα μας επικεφαλής σε μια μεικτή πιλοτική task force ευρωπαϊκών χωρών στην οποία συμμετέχουν επίσης το Βέλγιο, η Ολλανδία, η Τσεχία, η Εσθονία, η Λετονία και η Λιθουανία. Σκοπός, η αξιοποίηση της επιστημονικής γνώσης και τεκμηρίωσης στην εφαρμοσμένη πολιτική.

Τουλάχιστον μία συγγνώμη

Διασύρθηκε δημοσίως από πολλούς που άφησαν υπονοούμενα για την ποιότητα του χαρακτήρα του, όταν αστυνομικοί –απρόκλητα– ξυλοκόπησαν τον ίδιο και την οικογένειά του, συλλαμβάνοντάς τους βίαια μέσα στο σπίτι τους. Ο λόγος για τον σκηνοθέτη Δημήτρη Ινδαρέ, που πριν από λίγες μέρες αθωώθηκε πανηγυρικά, και ο ίδιος και οι γιοι του, καθώς τα αδικήματα, όπως αποφάνθηκε η Δικαιοσύνη, προκλήθηκαν από την πλευρά των αστυνομικών και όχι από την οικογένεια που βρισκόταν εντός του σπιτιού της. Η υπόθεση έκλεισε νομικά. Ηθικά όμως όχι, καθώς χρειάζεται μία μεγάλη συγγνώμη στον κ. Ινδαρέ, ο οποίος αντιμετώπισε όλη αυτή την κατάσταση με μοναδική αξιοπρέπεια.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή