Υπόθεση παρακολουθήσεων: Νέα επίκαιρη ερώτηση Τσίπρα σε Μητσοτάκη

Υπόθεση παρακολουθήσεων: Νέα επίκαιρη ερώτηση Τσίπρα σε Μητσοτάκη

Επίκαιρη ερώτηση για την υπόθεση των υποκλοπών επανακατέθεσε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης Αλέξης Τσίπρας στον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη

1' 12" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Επίκαιρη ερώτηση για την υπόθεση των παρακολουθήσεων επανακατέθεσε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης Αλέξης Τσίπρας στον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη.

Ο κ. Τσίπρας ρωτά τον πρωθυπουργό αν μπορεί να δεσμευθεί ενώπιον της Εθνικής Αντιπροσωπείας «ότι κανένας υπουργός της κυβέρνησής σας, κανένας γενικός γραμματέας, βουλευτής ή ευρωβουλευτής και κανένας δημοσιογράφος από τις λίστες που έχουν δημοσιευθεί, δεν είχε παράλληλα με το παράνομο λογισμικό predator, τεθεί υπό παρακολούθηση και από την ΕΥΠ με τη “νόμιμη” διαδικασία της επισύνδεσης κατόπιν εισαγγελικής διάταξης, όπως είχε συμβεί σε αντίστοιχες περιπτώσεις με τον κ. Νίκο Ανδρουλάκη και τον κ. Θανάση Κουκάκη».

«Σκοπεύετε να ζητήσετε τη συγκατάθεση των υπουργών και άλλων μελών της κυβέρνησής σας που εμπεριέχονται στη λίστα των φερόμενων ως στόχων του predator, προκειμένου να καλέσετε άμεσα την ΑΔΑΕ να διεξάγει έρευνα στους τηλεπικοινωνιακούς παρόχους, ώστε να διαλευκανθεί αν πράγματι υπήρξε κάποιος εξ’ αυτών που ήταν και σε διαδικασία “επίσημης” επισύνδεσης από την ΕΥΠ;» ρωτά ο κ. Τσίπρας, ενώ καταλογίζει στον πρωθυπουργό ότι εδώ και δύο εβδομάδες αρνείται τον κοινοβουλευτικό έλεγχο.

Ειδήσεις σήμερα

Ακολουθήστε το kathimerini.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο kathimerini.gr 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή