Eκλογικά διλήμματα από Μητσοτάκη

Eκλογικά διλήμματα από Μητσοτάκη

Κανονική προεκλογική περιοδεία ήταν η πρώτη μέρα της διήμερης επίσκεψης Μητσοτάκη στην Αχαΐα, ξεκινώντας με στάση στο Αίγιο των σχεδόν 30.000 κατοίκων

2' 11" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Κανονική προεκλογική περιοδεία ήταν η πρώτη μέρα της διήμερης επίσκεψης Μητσοτάκη στην Αχαΐα, ξεκινώντας με στάση στο Αίγιο των σχεδόν 30.000 κατοίκων. Ο πρωθυπουργός με το «καλημέρα» της επίσκεψης αναφέρθηκε στις επικείμενες εθνικές εκλογές και στα εκλογικά διλήμματα.

«Το δίλημμα είναι: Θα συνεχίσουμε να πηγαίνουμε μπροστά ή θα γυρίσουμε πίσω; Θα συνεχίσουμε σε μια πορεία ανάπτυξης, η οποία δημιουργεί θέσεις εργασίας, βελτιώνει το εισόδημα των πολιτών, προσελκύει επενδύσεις, ή θα γυρίσουμε πίσω στις εποχές τις οποίες θέλουμε να ξεχάσουμε οριστικά: των δημοψηφισμάτων, των κλειστών τραπεζών, των συνταξιούχων οι οποίοι έκλαιγαν έξω από τα ΑΤΜ…». Στα εκλογικά διλήμματα του πρωθυπουργού ιδιαίτερα ψηλά ήταν και τα εθνικά θέματα, εστιάζοντας στα όσα είπε προσφάτως ο κ. Τσίπρας περί ακύρωσης των συμφωνιών με τη Γαλλία.

«Θα συνεχίσουμε την προσπάθεια θωράκισης της άμυνας της χώρας ή θα αρχίσουμε να λέμε κουβέντες του αέρα, ότι θα ακυρώσουμε την ελληνογαλλική συμφωνία και δεν θα παραλάβουμε τα Rafale και τις Belharra, όπως πρόσφατα ακούστηκε από τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης…» είπε και συμπλήρωσε: «Και, τελικά, ποια παράταξη και ποιος αρχηγός είναι πιο κατάλληλος να κρατάει το τιμόνι της χώρας σε αυτούς τους ταραγμένους καιρούς; Η Νέα Δημοκρατία και ο Κυριάκος Μητσοτάκης ή ο ΣΥΡΙΖΑ και ο Αλέξης Τσίπρας;».

«Δεν θα με ακούσετε να αναφέρομαι σε διπλές εκλογές παρά σε εθνικές εκλογές», είπε ο πρωθυπουργός, που πραγματοποιεί επίσκεψη στην Αχαΐα.

Τι είπε για υποκλοπές

Οπως έχει διαφανεί όλο το προηγούμενο διάστημα, στόχος της κυβέρνησης είναι να δώσει έμφαση στο κυβερνητικό έργο, αφήνοντας πίσω, όσο αυτό είναι εφικτό, το θέμα των υποκλοπών. Σε αυτό το πλαίσιο, ο κ. Μητσοτάκης από την Αχαΐα αναφέρθηκε σε μια σειρά από πρωτοβουλίες της. Αργότερα στη βραδινή του ομιλία ο πρωθυπουργός έκανε αναφορά και στις υποκλοπές. «Κάποιοι συνειδητά», είπε, «διακινούσαν τα συνθήματα “νδ -παιδεραστές”, τώρα οι ίδιοι βρήκαν καταφύγιο στις υποκλοπές. Τι θέλουν να μας πείσουν ότι εγώ δεν είχα άλλη δουλειά από το να ακούω τους υπουργούς και τις γραμματείς μου; Υποστηρίζουν ότι το predator έσωσε δήθεν την οικογένεια του Κ. Πιερρακάκη στο Μάτι», ανέφερε, προσθέτοντας πως «μέχρι και στις διακοπές του κ. Τσίπρα έμπλεξαν τις παρακολουθήσεις. Λες και κάποιοι άγνωστοι κύκλοι τον ανάγκασαν να κάνει κρουαζιέρα, ενώ οι στάχτες στο Μάτι ήταν ακόμα ζεστές. Το γελοίο και το χυδαίο έχει πολλές όψεις», καταλήγοντας πως «σύντομα ο ΣΥΡΙΖΑ θα πάρει ξανά το μάθημα ότι δεν μπορεί να στήνει σκευωρίες».

Ακολούθως ο κ. Μητσοτάκης αναφέρθηκε στις πρώτες και στις δεύτερες κάλπες στέλνοντας μήνυμα κατά της χαλαρής ψήφου: «Δεν θα με ακούσετε να αναφέρομαι σε διπλές εκλογές παρά σε εθνικές εκλογές. Η χώρα δεν έχει ανάγκη από χαλαρές ψήφους ή θολά μηνύματα», είπε, καταλήγοντας πως «δεν πρέπει αποφάσεις μιας κυβέρνησης να χάνονται στους διαδρόμους παζαριών».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή