Θεωρείο: Το παζλ του εκπροσώπου

Θεωρείο: Το παζλ του εκπροσώπου

Μετά την κάθοδο του Κ. Πιερρακάκη στην Α΄ Αθήνας η συζήτηση για το ποιος θα είναι ο επόμενος εκπρόσωπος έχει φουντώσει.

2' 33" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η προαναγγελθείσα κάθοδος του Κ. Πιερρακάκη στην Α΄ Αθήνας οριστικοποιήθηκε ύστερα από συνάντηση που είχε, το Σάββατο, με τον πρωθυπουργό. Μετά την εξέλιξη αυτή η συζήτηση για το ποιος θα είναι ο επόμενος εκπρόσωπος έχει φουντώσει. Ενα όνομα που έχει γραφτεί είναι αυτό του Νίκου Χαρδαλιά, χωρίς πάντως ο άλλοτε «ράμπο» της Πολιτικής Προστασίας να έχει κλειδώσει, καθώς υπάρχει ισχυρή σκέψη να αξιοποιηθεί και στην κομματική ιεραρχία, με ρόλο να συσπειρώσει τη «γαλάζια» βάση. Αρκετοί, άλλωστε, εκφράζουν αμφιβολίες εάν ο υφυπουργός Αμυνας θα μπορέσει να σταθεί πίσω από το πόντιουμ, ενθυμούμενοι και τις εμφανίσεις του την περίοδο του κορωνοϊού. Με αυτή τη λογική η παραμονή του «ψημένου» Γιάννη Οικονόμου είναι ένα ακόμη σενάριο, που κολλάει στο γεγονός πως σε αυτή την περίπτωση θα πρέπει να αφήσει τη Φθιώτιδα και να βρεθεί στο Επικρατείας. Υπάρχει όμως και τρίτη περίπτωση, μιας και η θέση αυτή είναι κομμένη και ραμμένη για δημοσιογράφο. Ως εκ τούτου, όλα είναι ανοιχτά.

Νέο παράθυρο για συγκυβέρνηση

Μία αποστροφή του Νίκου Ανδρουλάκη κατά την ομιλία του στο Ρέθυμνο άνοιξε ακόμη περισσότερο το παράθυρο για συμμετοχή του κόμματός του σε μια συγκυβέρνηση μετά τις εκλογές. Συγκεκριμένα, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, «απαντώντας» στον πρωθυπουργό, ξεκαθάρισε πως δεν πρόκειται να του κάνει το… χατίρι να τα βρει με τον ΣΥΡΙΖΑ και ο στόχος του είναι «να μας δώσει ο ελληνικός λαός τη δύναμη στις επόμενες βουλευτικές εκλογές να επιβάλουμε τις αξίες μας ως κυβερνητικό πρόγραμμα». «Ναι» σε συγκυβέρνηση, λοιπόν, από Ανδρουλάκη, κάτι που σας διαβεβαιώ ότι ήχησε πολύ θετικά στα αυτιά… πολλών στη Ν.Δ.

Ανάσα

Η χθεσινή ανακοίνωση του Κ. Μητσοτάκη για την παράταση της ισχύος του πλαφόν 3% στα επαγγελματικά μισθώματα έχει «πατρότητα». Η απόφαση είχε ληφθεί προσωρινά τον Απρίλιο, όταν ο νυν υφυπουργός Γιάννης Μπρατάκος ήταν πρόεδρος του ΕΒΕΑ και η χθεσινή ανακοίνωση ήταν αποτέλεσμα της επιμονής του σε όλες τις τελευταίες συσκέψεις, δίνοντας μια ανάσα στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις.

​​​​​​Αναρμόδια

Το ενδεχόμενο να αλλάξει η νομοθεσία που απαγορεύει στο Βρετανικό Μουσείο να επιστρέψει τμήματα της συλλογής του, όπως τα Γλυπτά του Παρθενώνα, παρά μόνον σε πολύ συγκεκριμένες περιπτώσεις, απέκλεισε χθες ρητώς ένας εκπρόσωπος του πρωθυπουργού της Βρετανίας, Ρίσι Σούνακ. «Η θέση μας δεν έχει αλλάξει», δήλωσε σε διεθνή ΜΜΕ και συνέχισε: «Οι αποφάσεις που σχετίζονται με τη μέριμνα και τη διαχείριση των συλλογών είναι υπόθεση του Βρετανικού Μουσείου και των trustees. Τα Γλυπτά του Παρθενώνα ανήκουν νομικά στους trustees και το ζήτημα είναι ανεξάρτητο από την κυβέρνηση».

Τσελεμεντές

Oταν πατάς σε δύο βάρκες, είναι πολύ πιθανό να πέσεις στη θάλασσα. Αυτό πρέπει να έχουν κατά νουν στην κυβέρνηση, καθώς ενόψει εθνικών εκλογών δεν διστάζουν να μοιράσουν «στηρίξεις» σε αυτοδιοικητικούς που είναι… αντίπαλοι, για μέγιστο όφελος. Παράδειγμα η Τρίπολη όπου βρέθηκε χθες ο πρωθυπουργός. Εκεί, δύο «παιδιά» –τρόπος του λέγειν «παιδιά»– του Αντώνη Σαμαρά, ο Κώστας Βλάσης και ο Μάκης Βορίδης, έχουν δώσει διαφορετικά «χρίσματα». Ο βουλευτής του νομού στηρίζει τον προερχόμενο από το ΠΑΣΟΚ νυν δήμαρχο, ενώ ο ΥΠΕΣ έδωσε σε εκδήλωση «χρίσμα» στον πρώην «γαλάζιο» δήμαρχο. Η συνταγή, έξυπνη και παλιά. Αλλά επειδή αυτό συμβαίνει σε πολλές περιοχές της χώρας, μπορεί να γίνει αντιληπτό και η συνταγή να μην πετύχει.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή