Τσαπανίδου – ΣΥΡΙΖΑ: Το παρασκήνιο του «γάμου»

Τσαπανίδου – ΣΥΡΙΖΑ: Το παρασκήνιο του «γάμου»

Η κρούση στην έμπειρη δημοσιογράφο και οι συναντήσεις με τον πρόεδρο της αξιωματικής αντιπολίτευσης

2' 26" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Πριν από λίγη ώρα έγινε γνωστό ότι η Πόπη Τσαπανίδου αναλαμβάνει το πόστο της εκπροσώπου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ.

Την έμπειρη δημοσιογράφο καλωσόρισε ο Αλέξης Τσίπρας με ανάρτησή του στα social media: «Από τη νέα χρονιά εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ θα είναι η Πόπη Τσαπανίδου. Την καλωσορίζω και την ευχαριστώ που αποδέχτηκε την πρότασή μας».

Τσαπανίδου – ΣΥΡΙΖΑ: Το παρασκήνιο του «γάμου»-1

«Η Πόπη, εξαιρετική δημοσιογράφος, σύγχρονη γυναίκα και μητέρα, είμαι βέβαιος ότι θα συμβάλει αποφασιστικά στον κοινό μας αγώνα», συνέχισε και ευχαρίστησε το Νάσο Ηλιόπουλο, «που με μαχητικότητα και επάρκεια μας εκπροσώπησε μέχρι σήμερα».

Ο κ. Τσίπρας αναζητούσε εδώ και καιρό το πρόσωπο που θα αντικαθιστούσε τον Νάσο Ηλιόπουλο, ο οποίος είχε εκφράσει την επιθυμία του να δώσει τη μάχη του σταυρού στην Α΄Αθήνας. Μάλιστα στο τραπέζι, όπως είχε αναφέρει και το Θεωρείο, είχαν πέσει διάφορα ονόματα, κυρίως δημοσιογράφων με μεγάλη πορεία στον χώρο.

Η κρούση στην έμπειρη δημοσιογράφο, η οποία από την αρχή εμφανίστηκε θετική να αναλάβει το κρίσιμο πόστο, έγινε μέσω τρίτων. Πηγές με γνώση της υπόθεσης αναφέρουν ότι η συμφωνία οριστικοποιήθηκε σε συνάντηση που πραγματοποιήθηκε χθες, ενώ συμφωνήθηκε να γίνουν σήμερα οι σχετικές ανακοινώσεις. Ο Αλέξης Τσίπρας από την πρώτη στιγμή είχε καταστήσει σαφές, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, ότι η κ. Τσαπανίδου αποτελεί τη βασική του επιλογή για την εκπροσώπηση του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ στα ΜΜΕ. Θεωρεί ότι ο δυναμισμός της ταιριάζει στο προφίλ του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, ενώ ως επιλογή εντάσσεται και στο σχέδιο για αμφίπλευρη διεύρυνση του κόμματος τόσο προς την Κεντροαριστερά όσο και την Αριστερά που επιθυμεί ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Λίγη ώρα πριν γίνει γνωστό ότι η Πόπη Τσαπανίδου αναλαμβάνει εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, ο τηλεοπτικός σταθμός OPEN εξέδωσε ανακοίνωση, σύμφωνα με την οποία η παρουσιάστρια και δημοσιογράφος παραιτήθηκε για προσωπικούς λόγους. «Το ΟΡΕΝ ανακοινώνει τη λύση της συνεργασίας του με την Πόπη Τσαπανίδου, η οποία παραιτείται για προσωπικούς λόγους. Από τη θέση της κεντρικής παρουσιάστριας προσέφερε πολλά στην προσπάθεια περαιτέρω ενίσχυσης της αξιοπιστίας και αντικειμενικότητας του κεντρικού δελτίου Ειδήσεων. Το ΟΡΕΝ την ευχαριστεί θερμά για την προσφορά της», ανέφερε ο σταθμός.

«Να συμβάλλει εκ του ρόλου της, στη γόνιμη πολιτική αντιπαράθεση, με επιχειρήματα και τεκμήρια» ευχήθηκε στην Πόπη Τσαπανίδου ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου, με ανάρτησή του στο Τwitter, μετά την ανακοίνωση ανάληψης της θέσης της εκπροσώπου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ.

Ο Νάσος Ηλιόπουλος, όπως σημείωσε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, θα δώσει τη μάχη του σταυρού, καθώς «θα είναι υποψήφιος στην Α’ Αθήνας και ταυτόχρονα από τη θέση του υπευθύνου στρατηγικής επικοινωνίας, θα συνεχίσει να συμβάλλει στην εκλογική μας μάχη». Στις θέσεις των αναπληρωτών εκπροσώπων Τύπου παραμένουν οι Στέργιος Καλπάκης και Τάνια Καραγάννη.

Ειδήσεις σήμερα

Ακολουθήστε το kathimerini.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο kathimerini.gr

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή