Θεωρείο: Με επιστολικές Καραμανλής και Σαμαράς

Θεωρείο: Με επιστολικές Καραμανλής και Σαμαράς

1' 52" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Με επιστολική ψήφο όπως τους δίνει το δικαίωμα η διαδικασία θα ψηφίσουν σήμερα, κατά πληροφορίες, ο Κώστας Καραμανλής και ο Αντώνης Σαμαράς. Ο πρώτος βρίσκεται εκτός Αθηνών, ενώ ο δεύτερος ταλαιπωρείται από εποχική ίωση και περιορίζεται κατ’ οίκον.

Χωρίς πρόσκληση στον Ρώσο πρέσβη

Η στήλη μαθαίνει πως ο Ρώσος πρέσβης δεν έλαβε πρόσκληση για τη χθεσινή δεξίωση της Προεδρίας της Δημοκρατίας για το διπλωματικό σώμα. Η κίνηση αυτή δείχνει χωρίς αμφιβολία το ναδίρ στο οποίο έχουν πέσει οι ελληνορωσικές διπλωματικές σχέσεις, καθώς στη δεξίωση καλούνται οι πάντες, οι διπλωματικοί εκπρόσωποι κάθε χώρας στην Αθήνα. Εμπειροι διπλωματικοί παρατηρητές χαρακτήριζαν πάντως πρωτοφανή τη μη αποστολή πρόσκλησης αλλά και κίνηση που δεν συμβαδίζει με την πάγια διπλωματική τακτική, που θέλει να καλούνται οι πρέσβεις χωρών με τις οποίες η Ελλάδα δεν έχει καλές ή έχει ακόμη και εχθρικές σχέσεις. Σημάδια των καιρών.

Kάλυψε τον… Ανδρουλάκη

Οι συνεχείς εκκλήσεις του υπουργού Κωστή Χατζηδάκη προς τη Δικαιοσύνη να ερευνήσει την παρακολούθησή του από την ΕΥΠ δικαιώνουν εμμέσως αλλά σαφώς τον Νίκο Ανδρουλάκη που έκανε ακριβώς το ίδιο, αρνούμενος την «επί προσωπικού» ενημέρωση. Τη σχετική αντίφαση επισήμανε με ανακοίνωσή της η Χαριλάου Τρικούπη θέτοντας το ερώτημα: «Γιατί δεν περνάει και ο ίδιος να ενημερωθεί στο αυτί… “διά την υπόθεσίν του”, όπως επίμονα καλούσε το Μέγαρο Μαξίμου τον κ. Ανδρουλάκη;».

Κομισιόν για Αβραμόπουλο

Με επίσημη επιστολή που απέστειλε η γενική γραμματέας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ιλβα Γιόχανσον στον πρώην επίτροπο της Ε.Ε. Δημήτρη Αβραμόπουλο, σχετικά με τη συμμετοχή του στη ΜΚΟ του Παντσέρι «Fight Impunity», επισημαίνεται πως αυτή «έγινε κατά απόλυτη συμμόρφωση με τους όρους που έθεσε η Ευρωπαϊκή Επιτροπή για την έγκριση της συμμετοχής του» και επιπρόσθετα σημειώνεται πως «ο Δ. Αβραμόπουλος ουδέποτε συνομίλησε ή άσκησε επιρροή σε μέλη της Επιτροπής ή άλλων οργάνων της Ευρωπαϊκής Ενωσης για θέματα που σχετίζονται με τον εν λόγω οργανισμό». Μετά και την επίσημη επιστολή της Κομισιόν, ο Αβραμόπουλος προσανατολίζεται στο επόμενο βήμα του ενόψει των εκλογών. Περισσότερο ρεπορτάζ προσεχώς.

Οι διχογνωμίες

Σας πάω τώρα στο στρατόπεδο της Κουμουνδούρου, όπου πολλοί το τελευταίο διάστημα εξέφραζαν αμφιβολίες για την τακτική Τσίπρα, ζητώντας αντιπολίτευση με επίκεντρο αυστηρά την ακρίβεια και την ενέργεια. Πλέον, όπως λέγεται, και οι πιο δύσπιστοι έχουν πεισθεί πως η επιμονή Τσίπρα σε θέματα θεσμικά, όπως οι υποκλοπές, αποδίδει κάποιους καρπούς, καθώς η διαφορά «ροκανίζεται».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή