Σακελλαροπούλου για σεισμό σε Τουρκία – Συρία: «Στηρίζουμε το έργο των σωστικών συνεργείων»

Σακελλαροπούλου για σεισμό σε Τουρκία – Συρία: «Στηρίζουμε το έργο των σωστικών συνεργείων»

«Στεκόμαστε αλληλέγγυοι, στηρίζουμε το έργο των σωστικών συνεργείων και ευχόμαστε ταχεία ανάρρωση στους τραυματίες», αναφέρει η Πρόεδρος της Δημοκρατίας

1' 11" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου δηλώνει συγκλονισμένη από τις εικόνες καταστροφής που προκλήθηκαν από τον ισχυρό σεισμό που έπληξε την Τουρκία και τη Συρία και εκφράζει τα θερμά της συλλυπητήρια, καθώς και του ελληνικού λαού, στις οικογένειες των θυμάτων.

Με ανάρτησή της στο Twitter, η ΠτΔ τονίζει ότι «Στεκόμαστε αλληλέγγυοι, στηρίζουμε το έργο των σωστικών συνεργείων και ευχόμαστε ταχεία ανάρρωση στους τραυματίες».

Ξεπέρασαν τους 500 οι νεκροί

Σημειώνεται ότι ο σεισμός είχε μέγεθος 7,8 Ρίχτερ και έπληξε τα ξημερώματα της Δευτέρας την κεντρική και νότια Τουρκία, μερικές δεκάδες χιλιόμετρα από την πόλη Γκαζιάντεπ, σύμφωνα με το αμερικανικό σεισμολογικό ινστιτούτο (USGS), με αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους περισσότεροι από 500 άνθρωποι και χιλιάδες ακόμη να τραυματιστούν τόσο στην Τουρκία όσο και στη Συρία.

Ο σεισμός έγινε αισθητός έως τον Λίβανο, τη Συρία και την Κύπρο, μετέδωσαν ανταποκριτές του Γαλλικού Πρακτορείου. Είχε μεγάλη διάρκεια, κράτησε σχεδόν ένα λεπτό, σύμφωνα με ανταποκριτή του πρακτορείου ειδήσεων Reuters.

⇒ Ειδήσεις σήμερα

Ακολουθήστε το kathimerini.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο kathimerini.gr

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή