ΥΠΕΞ για σεισμό σε Τουρκία – Συρία: Η Ελλάδα είναι έτοιμη να παράσχει βοήθεια

ΥΠΕΞ για σεισμό σε Τουρκία – Συρία: Η Ελλάδα είναι έτοιμη να παράσχει βοήθεια

«Οι σκέψεις μας είναι μαζί με τις οικογένειες των θυμάτων, τους τραυματίες και τα σωστικά συνεργεία που αγωνίζονται να σώσουν ζωές», αναφέρει το ΥΠΕΞ

1' 9" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

«Λυπούμαστε βαθύτατα για τις απώλειες ζωών και τις ζημιές μετά τον καταστροφικό σεισμό που έπληξε την Τουρκία και τη Συρία», αναφέρει το υπουργείο Εξωτερικών σε ανάρτησή του στο Twitter.

«Οι σκέψεις μας είναι μαζί με τις οικογένειες των θυμάτων, τους τραυματίες και τα σωστικά συνεργεία που αγωνίζονται να σώσουν ζωές. Η Ελλάδα έχει κινητοποιήσει τους πόρους της και είναι έτοιμη να παράσχει βοήθεια», προσθέτει.

Εκατοντάδες νεκροί

Σύμφωνα με τον τελευταίο απολογισμό των τουρκικών αρχών έχουν καταγραφεί 284 νεκροί και πάνω από 2.300 τραυματίες, όπως αναφέρει ο αντιπρόεδρος της τουρκικής κυβέρνησης, Φουάτ Οκτάι. Τουλάχιστον 237 άνθρωποι σκοτώθηκαν σε διάφορες συριακές πόλεις, σύμφωνα με κρατικά ΜΜΕ της Συρίας.

Ο σεισμός καταγράφηκε στις 04:17 (τοπική ώρα· στις 03:17 ώρα Ελλάδας) σε βάθος μόλις 7 χιλιομέτρων, σύμφωνα με το τουρκικό πρακτορείο ειδήσεων Anadolu, με το επίκεντρο στην πόλη Καχαμανμαράς όπου οι νεκροί αριθμούν τουλάχιστον 70. Ο κ. Οκτάι ανέφερε ότι έχουν πληγεί τουλάχιστον 10 τουρκικές επαρχίες.

⇒ Ειδήσεις σήμερα

Ακολουθήστε το kathimerini.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο kathimerini.gr

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή