Μητσοτάκης: Μέσα στην εβδομάδα οι εξαγγελίες για τους συνταξιούχους που δεν πήραν αύξηση

Μητσοτάκης: Μέσα στην εβδομάδα οι εξαγγελίες για τους συνταξιούχους που δεν πήραν αύξηση

Την κρισιμότητα της πρώτης κάλπης της απλής αναλογικής τόνισε επίσης ο πρωθυπουργός από την Καστοριά, όπου πραγματοποιεί επίσκεψη

4' 14" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Μέσα στην εβδομάδα θα γίνουν εξαγγελίες για τους συνταξιούχους που δεν πήραν αύξηση λόγω προσωπικής διαφοράς, τόνισε ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, στον χαιρετισμό που απηύθυνε σε κατοίκους της Καστοριάς.

Οπως ανέφερε, η κυβέρνησή του θα είναι πάντα δίπλα στους πολίτες, και ειδικά στους πιο αδύναμους.

«Η πρώτη κάλπη θα στείλει μήνυμα ποιος πρέπει να κυβερνήσει»

Απευθυνόμενος στους ψηφοφόρους της Νέας Δημοκρατίας, ο Κυρ. Μητσοτάκης είπε ότι «καμία ψήφος δεν πρέπει να πάει χαμένη» στις επόμενες εκλογές, διότι πρέπει να «απενεργοποιήσουν» τη «νάρκη» της απλής αναλογικής.

«Η πρώτη κάλπη θα είναι η κρίσιμη κάλπη. Αυτή θα στείλει τελικά το μήνυμα ποιος πρέπει να κυβερνήσει την Ελλάδα την επόμενη τετραετία. Και καμία ψήφος δεν πρέπει να πάει χαμένη. Μπορώ να σας κοιτάξω στα μάτια και να σας πω ότι, παρά τις μεγάλες δυσκολίες, οι βασικές προεκλογικές μας εξαγγελίες υλοποιήθηκαν», σημείωσε.

«Τίποτα από όσα πετύχαμε δεν είναι κεκτημένο, τίποτα από αυτά τα οποία πετύχαμε δεν είναι δεδομένο. Μπορούμε πολύ εύκολα να φανταστούμε πώς μία άλλη κυβέρνηση, όλα αυτά τα οποία πετύχαμε, θα τα ανέστρεφε και θα γυρνούσαμε πίσω σε εποχές που θέλουμε να ξεχάσουμε μια και καλή. Δεν θα το επιτρέψουμε. Αυτοδύναμη Ελλάδα ισοδυναμεί με αυτοδύναμη Νέα Δημοκρατία. Αυτός είναι ο στόχος μας, θα τον πετύχουμε με τη δική σας βοήθεια και τη δική σας στήριξη», τόνισε ο πρωθυπουργός.

Ειδικά για την Περιφέρεια Καστοριάς, ο κ. Μητσοτάκης εξέφρασε την πεποίθηση ότι η Νέα Δημοκρατία θα ξεπεράσει το 50% στις ερχόμενες εκλογές.

Επίθεση στον ΣΥΡΙΖΑ

Ο πρωθυπουργός κατηγόρησε τον ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. ότι επιλέγει τον δρόμο του διχασμού και είπε ότι η κυβέρνηση δεν πρόκειται να τον ακολουθήσει.

«Δεν θα ήθελα σε καμία περίπτωση αυτή η προεκλογική περίοδος, ενόψει των εκλογών της άνοιξης, να αναλωθεί σε μια κοκορομαχία, σε ένα κρεσέντο λαϊκισμού και λάσπης, που τελικά πιστεύω ότι δεν ενδιαφέρει τους πολίτες», είπε.

Μητσοτάκης: Μέσα στην εβδομάδα οι εξαγγελίες για τους συνταξιούχους που δεν πήραν αύξηση-1

Και πρόσθεσε: «Εάν η αξιωματική αντιπολίτευση έχει επιλέξει αυτό τον δρόμο, θα την αφήσουμε μόνη της. Εμείς θα μιλάμε για το μέλλον, θα λέμε στους πολίτες ότι προσπαθήσαμε, πετύχαμε πολλά, αλλά μπορούμε να πετύχουμε περισσότερα. Θα μιλάμε για το πώς οραματιζόμαστε την Ελλάδα του 2030 σε κάθε περιφέρεια. Θα αντιπαρατεθούμε και θα δούμε ποιος έχει πραγματικά σχέδιο για την Ελλάδα του αύριο και ποιος θέλει μόνιμα να μας επιστρέφει σε διχασμούς».

«Αυτοί οι οποίοι πολώνουν και διχάζουν είναι αυτοί που δεν έχουν να σας πουν απολύτως τίποτα για τα προβλήματα τα οποία αντιμετωπίζετε. Ούτε σχέδια για το μέλλον έχουν, ούτε όραμα για την Ελλάδα έχουν, ούτε μπορούν να φανταστούν μια Ελλάδα ισχυρή, με αυτοπεποίθηση, που θα στέκεται πρωταγωνίστρια σε όλες τις σημαντικές εξελίξεις οι οποίες λαμβάνουν σήμερα χώρα στην Ευρώπη.

»Τίποτε από αυτά τα οποία πετύχαμε δεν είναι δεδομένο. Μπορούμε πολύ εύκολα να φανταστούμε ότι άλλη κυβέρνηση, όλα αυτά τα οποία πετύχαμε, θα τα ανέτρεπε και θα γυρνούσαμε πίσω σε εποχές που θέλουμε να ξεχάσουμε μια και καλή. Δεν θα το επιτρέψουμε. Αυτοδύναμη Ελλάδα ισοδυναμεί με αυτοδύναμη Νέα Δημοκρατία. Αυτός είναι ο στόχος μας, θα τον πετύχουμε», σημείωσε.

Για τον σεισμό στη γειτονική μας χώρα, είπε: «Απέναντι στη φίλη Τουρκία, εμείς ήμασταν οι πρώτοι πού τείναμε χείρα φιλίας όταν χτυπήθηκε από τον καταστροφικό σεισμό, γιατί αυτό επιτάσσουν τελικά οι σχέσεις καλής γειτονίας».

Παρουσίαση της Σήραγγας Κλεισούρας

Επόμενος σταθμός της περιοδείας του Κυριάκου Μητσοτάκη ήταν το εργοτάξιο της νέας Σήραγγας Κλεισούρας, στη Βέργα Καστοριάς, όπου ενημερώθηκε για την πορεία των εργασιών από τον υφυπουργό Υποδομών, Γιώργο Καραγιάννη, και τον πρόεδρο και διευθύνοντα σύμβουλο της ΑΚΤΩΡ, Γιώργο Συριανό.

Οπως είπε ο πρωθυπουργός, η πρώτη υπογραφή για την κατασκευή της σήραγγας αυτής μπήκε πριν από 30 χρόνια από τον Κωνσταντίνο Μητσοτάκη, και θα υλοποιηθεί τώρα.

Μητσοτάκης: Μέσα στην εβδομάδα οι εξαγγελίες για τους συνταξιούχους που δεν πήραν αύξηση-2

Το έργο αφορά την κατασκευή της νέας Επαρχιακής Οδού Καστοριάς – Πτολεμαΐδας, μήκους 10,4 χιλιομέτρων, στο τμήμα από το ρέμα Κώτουρη έως τα όρια της Περιφερειακής Ενότητας Κοζάνης.

Συγκεκριμένα, περιλαμβάνει το κομβικό τμήμα της Σήραγγας Κλεισούρας, μήκους 1,36 χιλιομέτρων, τέσσερις ανισόπεδες διαβάσεις, μία γέφυρα και άλλες επιμέρους παρεμβάσεις.

Οπως ανέφεραν κυβερνητικές πηγές, ο νέος άξονας -συνολικού προϋπολογισμού 71 εκατομμυρίων ευρώ- θα αναβαθμίσει την οδική ασφάλεια και τις ενδοπεριφερειακές μετακινήσεις, βελτιώνοντας ουσιαστικά τις συνδέσεις ανάμεσα στις πόλεις της περιοχής και μειώνοντας τη διάρκεια και το κόστος των διαδρομών.

Να σημειωθεί ότι το τεχνικό έργο συμβασιοποιήθηκε τον Οκτώβριο και εκτιμάται ότι θα παραδοθεί στην κυκλοφορία προς τα τέλη του 2025.

Υποδοχή στην Καστοριά

Ο Κυρ. Μητσοτάκης έφτασε στην Καστοριά συνοδευόμενος από τη σύζυγό του, Μαρέβα.

Μητσοτάκης: Μέσα στην εβδομάδα οι εξαγγελίες για τους συνταξιούχους που δεν πήραν αύξηση-3

Στο κέντρο της πόλης τον υποδέχθηκαν μέλη και φίλοι της Νέας Δημοκρατίας. «Εδώ σπάμε ρεκόρ στις εκλογές, αλλά τώρα θέλω να κάνουμε νέο ρεκόρ», είπε ο πρωθυπουργός προς τους πολίτες.

Αμέσως μετά, κατευθύνθηκε προς το μνημείο των θυμάτων της Ποντιακής Γενοκτονίας, όπου Πόντιοι τραγούδησαν το τραγούδι «Την πατρίδα μ’ έχασα». Στη συνέχεια, ο κ. Μητσοτάκης περπάτησε στους κεντρικούς δρόμους, μπήκε σε καταστήματα και συνομίλησε με καταστηματάρχες και καταναλωτές.

Τον πρωθυπουργό συνόδευαν ο υφυπουργός Μεταφορών Μιχάλης Παπαδόπουλος, ο υφυπουργός Μακεδονίας και Θράκης, Σταύρος Καλαφάτης, ο βουλευτής Ζήσης Τζηκαλάγιας, ο περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας Γιώργος Κασαπίδης, η επικεφαλής του Γραφείου Πρωθυπουργού στη Θεσσαλονίκη Μαρία Αντωνίου και ο γραμματέας της Πολιτικής Επιτροπής της Ν.Δ. Παύλος Μαρινάκης.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

⇒ Ειδήσεις σήμερα

Ακολουθήστε το kathimerini.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο kathimerini.gr 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή