Σακελλαροπούλου για Μωυσή Ελισάφ: Ηπια, ενωτική, τολμηρή και οραματική προσωπικότητα

Σακελλαροπούλου για Μωυσή Ελισάφ: Ηπια, ενωτική, τολμηρή και οραματική προσωπικότητα

Σε δήλωσή της, η Πρόεδρος της Δημοκρατίας τονίζει ότι «ο αδόκητος θάνατός του αφήνει την πόλη πιο φτωχή και τους Γιαννιώτες στερημένους από έναν δημοτικό άρχοντα με σπάνια ακεραιότητα χαρακτήρα.

59" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Με συγκίνηση και βαθύτατη θλίψη η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου αποχαιρετά τον δήμαρχο Ιωαννίνων Μωυσή Ελισάφ, ο οποίος έφυγε από τη ζωή ύστερα από άνιση μάχη με τον καρκίνο, σε ηλικία 69 ετών.

Σε δήλωσή της, η Κατερίνα Σακελλαροπούλου τονίζει ότι «ο αδόκητος θάνατός του αφήνει την πόλη πιο φτωχή και τους Γιαννιώτες στερημένους από έναν δημοτικό άρχοντα με σπάνια ακεραιότητα χαρακτήρα, αδέσμευτο, πολέμιο της μισαλλοδοξίας και του φανατισμού, που έχτιζε γέφυρες ανάμεσα στους ανθρώπους και ενέπνεε με το ήθος και το όραμά του».

Επίσης επισήμανε: «Ρωμανιώτης Εβραίος, γέννημα θρέμμα της ακμαίας εβραϊκής κοινότητας που αφανίστηκε στο Ολοκαύτωμα, πιστός στην παράδοσή της, αντλούσε από το οδυνηρό παρελθόν δύναμη για την υπεράσπιση της δημοκρατίας, της ελευθερίας, του συνανήκειν».

Καταλήγοντας, σημείωσε: «Γιατρός, πανεπιστημιακός καθηγητής, παθιασμένος με τα κοινά, υπήρξε ταγμένος στην ανάδειξη του πολιτιστικού αποτυπώματος του μικρού τόπου του, που χώρεσε τόσους πολιτισμούς. Η ήπια, ενωτική, τολμηρή και οραματική προσωπικότητά του θα λείψει από τους συμπολίτες του και από όλους εμάς που τον γνωρίσαμε, συνομιλήσαμε, συνεργαστήκαμε και συνδεθήκαμε μαζί του με μια φιλία ανεκτίμητη».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ειδήσεις σήμερα

Ακολουθήστε το kathimerini.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο kathimerini.gr

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή