Πιερρακάκης: Νωρίς τα αποτελέσματα των εκλογών – Εως τις 12 το βράδυ θα έχουμε σταυρούς

Πιερρακάκης: Νωρίς τα αποτελέσματα των εκλογών – Εως τις 12 το βράδυ θα έχουμε σταυρούς

«Θα υπάρχει νωρίτερα η ευχέρεια να γνωρίζουμε τα αποτελέσματα των εκλογών. Θα έχουμε όλα τα στοιχεία μπροστά μας», είπε ο ίδιος

1' 0" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

«Έως τις 12 το βράδυ θα έχουν γίνει γνωστά τα αποτελέσματα των εκλογών», ανέφερε σήμερα ο υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Κυριάκος Πιερρακάκης.

«Η τεχνολογία στην Ελλάδα ήρθε μέσω των εκλογών. Θα υπάρχει νωρίτερα η ευχέρεια να γνωρίζουμε τα αποτελέσματα των εκλογών. Θα έχουμε όλα τα στοιχεία μπροστά μας», είπε ο ίδιος και σημείωσε: «Μέχρι τις 12 το βράδυ θα έχουμε σταυρούς, θα ξέρουμε ποιοι εκλέγονται βουλευτές», πρόσθεσε.

Market Pass

Ο υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης επισήμανε πως μέχρι τις 8:00 το πρωί της Τρίτης οι αιτήσεις στην πλατφόρμα Market Pass έφτασαν τις 32.000, το οποίο καλύπτει το 85% του πληθυσμού.

«Τα χρήματα αυτά θα πιστωθούν με τον έναν ή με τον άλλο τρόπο, ασχέτως εάν δαπανηθούν . Αν πιστωθούν σε άυλη κάρτα, στις 3 του μήνα πιστώνεται το ποσό του βοηθήματος που αναλογεί, το οποίο πρέπει να δαπανηθεί μέχρι τις 31 Αυγούστου 2023. Τα χρήματα αυτά, που θα πιστωθούν στην ψηφιακή κάρτα μέσω του κινητού, μπορούν να δαπανηθούν σε συγκεκριμένες κατηγορίες καταστημάτων», είπε ο κ. Πιερρακάκης.

Συνέχισε λέγοντας «Η άλλη επιλογή είναι η καταβολή χρημάτων μέσω IBAN σε τραπεζικό λογαριασμό, όπου πιστώνεται το 80% του ποσού που θα πιστωνόταν σε άυλη κάρτα. Τα χρήματα αυτά μπορούν να δαπανηθούν οποτεδήποτε και οπουδήποτε».

Πηγή: ANT1

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT