Μητσοτάκης: «Τοξικότητα από τον ΣΥΡΙΖΑ»

Μητσοτάκης: «Τοξικότητα από τον ΣΥΡΙΖΑ»

Θα συνεχίσουμε να είμαστε δίπλα στους πολίτες, το μήνυμα του Κ. Μητσοτάκη

2' 13" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Το πολιτικό σχέδιο του Κυριάκου Μητσοτάκη έως τις εκλογές έκανε για μια ακόμη φορά την εμφάνισή του χθες στη Βουλή, κατά την ομιλία του πρωθυπουργού στο πλαίσιο της συζήτησης του σχεδίου νόμου του υπουργείου Οικονομικών. Από τη μια ο κ. Μητσοτάκης αναφέρθηκε αναλυτικά σε μέτρα που έχει λάβει η κυβέρνηση υπέρ των «πιο αδύναμων», όπως είπε χαρακτηριστικά, και από την άλλη κατέκρινε τον ΣΥΡΙΖΑ πως το μόνο που παράγει είναι τοξικότητα και διχασμό. Ο κ. Μητσοτάκης έκανε λόγο για «ξαναζεσταμένα ψέματα περί εκατοντάδων χιλιάδων πλειστηριασμών, από αυτούς που θεσμοθέτησαν τους πλειστηριασμούς και μας είπαν ότι 25.000 πλειστηριασμοί που έγιναν επί δικών σας ημερών ήταν λίγοι». Χαρακτήρισε, δε, προσβλητική τη στάση του ΣΥΡΙΖΑ για τις κοινοβουλευτικές διαδικασίες, κατηγορώντας τον πως είναι απών από την ψήφιση θετικών μέτρων.

Οι ψηφοφορίες

Ο πρωθυπουργός ουσιαστικά εκμεταλλεύθηκε χθες για μια ακόμη φορά το «δώρο» του Αλέξη Τσίπρα να απέχει από τις ψηφοφορίες και παίρνοντας τον λόγο στο νομοσχέδιο του υπουργείου Οικονομικών επιχείρησε, λίγες ημέρες πριν από τη διάλυση της Βουλής, να αναδείξει το κοινωνικό πρόσωπο της κυβέρνησης. «Εμείς θα συνεχίσουμε να είμαστε δίπλα στον πολίτη, να νιώθουμε, να ακούμε, να προσπαθούμε ώστε οι εκλογές της άνοιξης να φέρουν μαζί τους μια νέα άνοιξη στον τόπο», ανέφερε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, επικεντρώνοντας την ομιλία του στα οφέλη που φέρνει το νομοσχέδιο για πολίτες που είναι πιο ευάλωτοι. Για παράδειγμα αναφέρθηκε στη ρύθμιση για τα καταπατημένα, που έρχεται να ωφελήσει χιλιάδες νοικοκυριά και επιχειρήσεις που για δεκαετίες βρίσκονταν σε καθεστώς ομηρίας. «Λύνει με διαφάνεια και δικαιοσύνη έναν γόρδιο δεσμό μεταξύ κράτους και πολιτών», είπε χαρακτηριστικά. Ο πρωθυπουργός διευκρίνισε ακόμη ότι προβλέπονται και σαφή αντίβαρα, ώστε η διευθέτηση να μην εξελιχθεί σε μαζική και άκριτη νομιμοποίηση καταπατημένων. «Ρυθμίζονται και μια σειρά από αντιφάσεις για τις οποίες ευθύνεται το ίδιο το κράτος», επισήμανε και πρόσθεσε: «Η αντιφατική και άδικη κατάσταση με τα καταπατημένα τελειώνει σήμερα».

Από το βήμα της Βουλής ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε, μεταξύ άλλων, στην υλοποίηση του market pass.

Φορολογικές ρυθμίσεις

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης πρόσθεσε, στο ίδιο μήκος κύματος, πως στο νομοσχέδιο του υπουργείου Οικονομικών περιλαμβάνεται και μια σειρά φορολογικών ρυθμίσεων, στεκόμενος ιδιαίτερα στην απαλλαγή του ΕΝΦΙΑ για το 2023 σε περιοχές που έχουν χτυπηθεί από φυσικά φαινόμενα και καταστροφές. Το πολιτικό μήνυμα που εξέπεμψε ήταν πως για την κυβέρνηση αποτελεί προτεραιότητα η στοχευμένη στήριξη των πιο αδύναμων. Στην ίδια λογική αναφέρθηκε στην υλοποίηση του market pass, που «είναι ένα ακόμη σημαντικό ανάχωμα της πολιτείας απέναντι στο κύμα ακρίβειας».

Μάλιστα οι αιτήσεις έχουν ξεπεράσει τις 700.000, με τον πρωθυπουργό να εκτιμά ακόμη μεγαλύτερη αύξηση. Τέλος, αναφέρθηκε και στις αλλαγές στον εξωδικαστικό μηχανισμό, προσθέτοντας πως πλέον περιλαμβάνει και όσους έχουν έναν μόνο πιστωτή. Εως σήμερα μάλιστα έχουν ρυθμιστεί δάνεια που ξεπερνούν τα 35 δισ. ευρώ.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή