Κ. Μητσοτάκης: Όπως στρώνεις, κοιμάσαι

Κ. Μητσοτάκης: Όπως στρώνεις, κοιμάσαι

Διάχυτος ο πολακισμός στον ΣΥΡΙΖΑ, υποστηρίζει το Μέγαρο Μαξίμου

2' 26" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Με μια λακωνική, αλλά ιδιαίτερα καυστική αναφορά ο πρωθυπουργός πήρε θέση, κατά τη χθεσινή περιοδεία του στο Μενίδι, για όσα συμβαίνουν τις τελευταίες ημέρες στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ με τον Παύλο Πολάκη. «Γι’ αυτά τα ευτράπελα τα οποία συμβαίνουν τις τελευταίες ημέρες στον ΣΥΡΙΖΑ θα πω μία κουβέντα μόνο: Οπως στρώνεις, κοιμάσαι», είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Για το Μέγαρο Μαξίμου το θέμα δεν είναι η διαγραφή ή όχι του Παύλου Πολάκη από τον ΣΥΡΙΖΑ, αλλά η νοοτροπία του «πολακισμού», η οποία –όπως λένε κυβερνητικές πηγές– «είναι διάχυτη στην αξιωματική αντιπολίτευση». Το ανέφερε και ο κ. Μητσοτάκης χθες συνεχίζοντας τον συλλογισμό του: «Ας λύσουν τα εσωτερικά τους, ας αναλογιστούν ποιοι είναι αυτοί που ανήγαγαν τον “πολακισμό” σε κεντρική γραμμή του κόμματος. Και από εκεί και πέρα ας αφήσουν εμάς να κάνουμε τη δουλειά μας, να εξακολουθούμε να μιλάμε για το μέλλον, να αποφεύγουμε την τοξικότητα, να σκύβουμε με σεβασμό και με κατανόηση, “και ζητώ από όλα τα στελέχη μας αυτό να το κάνουν”, απέναντι στα πραγματικά προβλήματα της κοινωνίας», κατέληξε.

Τον Δήμο Αχαρνών, όπου στις εκλογές του 2019 η Ν.Δ. ήταν δεύτερο κόμμα, επισκέφθηκε ο πρωθυπουργός.

«Συμφωνία αλήθειας»

Με αυτή τη φράση ο κ. Μητσοτάκης έδωσε και το στίγμα των κυβερνητικών προθέσεων. Η Ν.Δ. στην τελική ευθεία των εκλογών, που αναμένεται να προκηρυχθούν την επόμενη εβδομάδα, βλέπει την αξιωματική αντιπολίτευση να μπαίνει σε μια εσωκομματική δίνη και την ίδια να κρατάει σταθερά τη διαφορά της στις δημοσκοπήσεις. «Εμείς, λοιπόν, θα πορευθούμε προς τις εκλογές που έρχονται με γνώμονα το μέλλον. Θα τηρήσουμε τη συμφωνία αλήθειας την οποία υπογράψαμε μαζί, στο ακέραιο. Δεν μας ενδιαφέρει τι κάνουν οι πολιτικοί μας αντίπαλοι», είπε σε άλλο σημείο της τοποθέτησής του ο πρωθυπουργός. Στο Μαξίμου είναι άλλωστε εδραιωμένη η πεποίθηση πως η ψαλίδα μεταξύ των δύο κομμάτων μπορεί να ανοίξει κι άλλο, καθώς «παγιώνεται η αίσθηση πως ο ΣΥΡΙΖΑ δεν μπορεί να δώσει λύσεις σε βασικά προβλήματα».

Η παρουσία του πρωθυπουργού στον Δήμο Αχαρνών λίγο πριν από τις εκλογές δεν ήταν τυχαία. Πρόκειται για έναν δήμο με πολύ λαϊκά και ιδιαίτερα χαρακτηριστικά που αποτυπώθηκαν στις εκλογές του 2019, όπου ο ΣΥΡΙΖΑ βγήκε πρώτος με ποσοστό 37,48%, δηλαδή πολύ πάνω από το πανελλαδικό του, και η Ν.Δ. έλαβε 29,04%, πολύ κάτω από το πανελλαδικό της. Παράλληλα, ο Κυριάκος Βελόπουλος πήρε 9,55%. Είναι σαφές πως πρόκειται για έναν «δύσκολο» δήμο, εξ ου και ο πρωθυπουργός, αφού ανέλυσε τα όσα έχει κάνει η κυβέρνηση της Ν.Δ. για τις Αχαρνές, ανέφερε πως «για εμάς δεν υπάρχουν ξεχασμένες γειτονιές στην Αττική» και πρόσθεσε πως «στεκόμαστε πάντα κοντά στους πιο αδύναμους». Σε αυτό το πλαίσιο αναφέρθηκε ξανά στο δίλημμα των επερχόμενων εκλογών, εστιάζοντας στη σύγκριση, όπως κάνει πάντα, μεταξύ των δύο κομμάτων: «Ας συγκριθούμε, λοιπόν. Ποιος σας είπε ότι θα μειώσει τους φόρους και τους μείωσε; Η Νέα Δημοκρατία. Ποιος σας είπε ότι θα δημιουργήσει περισσότερες δουλειές και τις δημιούργησε; Η Νέα Δημοκρατία. Ποιος σας είπε ότι θα φυλάξει τα σύνορα και τα φύλαξε; Η Νέα Δημοκρατία», κατέληξε.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή