Τσίπρας: Στην ώρα της η συζήτηση για ευθύνες

Τσίπρας: Στην ώρα της η συζήτηση για ευθύνες

Το μέγεθος της τραγωδίας στα Τέμπη αυτομάτως επέβαλε το θέμα στο επίκεντρο της πολιτικής συζήτησης και της πολιτικής κινητικότητας

1' 57" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Το μέγεθος της τραγωδίας στα Τέμπη αυτομάτως επέβαλε το θέμα στο επίκεντρο της πολιτικής συζήτησης και της πολιτικής κινητικότητας. Ηδη χθες, μόλις οι διαστάσεις του δυστυχήματος άρχισαν να γίνονται αντιληπτές, οι προγραμματισμένες πολιτικές δραστηριότητες, αυξημένες αυτή την περίοδο στο πλαίσιο της προεκλογικής κινητικότητας, ανεστάλησαν. Και είναι σαφές ότι τις προσεχείς ημέρες η συζήτηση για τα αίτια και την απόδοση ευθυνών θα κυριαρχήσει.

«Ζούμε μια αδιανόητη τραγωδία με δεκάδες νεκρούς και αγνοούμενους, μεταξύ των οποίων, δυστυχώς, πολλά νέα παιδιά. Τούτη την ώρα, που ακόμα μετράμε τους νεκρούς μας και πενθούμε, δεν θέλω να μιλήσω για ευθύνες. Θα τα πούμε αυτά στην ώρα τους. Θέλω μόνο να εκφράσω τη βαθύτατη οδύνη και τη συμπαράστασή μου στους συγγενείς των θανόντων, αλλά και τις ευχές μου για ταχεία ανάρρωση στους τραυματισμένους», δήλωσε από το σημείο της τραγωδίας ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας. Στο ίδιο μήκος κύματος, της συζήτησης για τα αίτια της τραγωδίας αφού παρέλθει η ώρα του πένθους, κινήθηκε η Κουμουνδούρου ως αντίδραση στην παραίτηση του υπουργού Μεταφορών Κώστα Καραμανλή.

Στα Τέμπη έσπευσε και ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Νίκος Ανδρουλάκης, ο οποίος εξέφρασε συλλυπητήρια για τα θύματα και ευχές για ταχεία ανάρρωση στους τραυματίες. «Η πατρίδα μας βιώνει μια ανείπωτη τραγωδία και στη σκέψη όλων μας υπάρχει ένα τεράστιο “γιατί”. Γιατί, ενώ υπάρχουν οι τεχνικές δυνατότητες τώρα και πολλά χρόνια, να κρέμονται τόσες ζωές σε ένα ανθρώπινο χέρι;» δήλωσε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ.

«Γιατί, ενώ υπάρχουν οι τεχνικές δυνατότητες, να κρέμονται τόσες ζωές σε ένα ανθρώπινο χέρι;», σημείωσε ο Ν. Ανδρουλάκης.

Ο γ.γ. του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας θα επισκεφθεί σήμερα το πρωί τα Τέμπη. Σε δήλωσή του χθες μίλησε για ανείπωτη θλίψη και οργή και πρόσθεσε: «Απαιτούμε να υπάρξει πλήρης διερεύνηση των αιτιών αυτής της τραγωδίας, να μην κρυφτεί ή συγκαλυφθεί τίποτε. Εκφράζουμε τα θερμά μας συλλυπητήρια στις οικογένειες των θυμάτων. Να ενταθούν οι προσπάθειες για τον εντοπισμό των αγνοουμένων και να υπάρξει ολόπλευρη στήριξη των τραυματιών».

Ο επικεφαλής του ΜέΡΑ25 Γιάνης Βαρουφάκης έκανε λόγο για μέρα θλίψης και αλληλεγγύης. «Αυτό δεν σημαίνει ότι θα μείνουμε απαθείς μπροστά στην προσπάθεια να βρουν εξιλαστήρια θύματα μεταξύ εργαζομένων τους οποίους υποχρέωναν να εργάζονται χωρίς τεχνικά εργαλεία και προσωπικό που απαιτεί η ασφάλεια», τόνισε.

«Κάποιοι πρέπει κάποια στιγμή σε αυτή τη χώρα να πληρώσουν για όσα έκαναν ή δεν έκαναν», ανέφερε σε ανάρτησή του στο Twitter ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης Κυριάκος Βελόπουλος.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή