Τέμπη: Στην Επιτροπή Θεσμών την ερχόμενη εβδομάδα ο Κώστας Καραμανλής

Τέμπη: Στην Επιτροπή Θεσμών την ερχόμενη εβδομάδα ο Κώστας Καραμανλής

1' 28" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στην Επιτροπή Θεσμών της Βουλής, την ερχόμενη Δευτέρα στις 11 το πρωί, θα τοποθετηθεί ο παραιτηθείς υπουργός Μεταφορών, Κώστας Καραμανλής, σχετικά με το δυστύχημα στα Τέμπη, αλλά και την κατάσταση του ελληνικού σιδηροδρόμου.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο κ. Καραμανλής επικοινώνησε με τον πρόεδρο της Βουλής, Κώστα Τασούλα, και του μετέφερε την πρόθεσή του να τοποθετηθεί για την υπόθεση στο Κοινοβούλιο.

Παράλληλα, μετά το χθεσινό αίτημα του ΣΥΡΙΖΑ για σύγκληση της Επιτροπής, ανάλογο αίτημα κατέθεσε σήμερα και η Νέα Δημοκρατία, ζητώντας, εκτός του Κ. Καραμανλή, να προσέλθει και ο υπουργός Μεταφορών επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, Χρήστος Σπίρτζης, αλλά και ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης (υπουργός την περίοδο 2013-2015), καθώς και ο Γιώργος Γεραπετρίτης. 

Από την πλευρά του, ο ΣΥΡΙΖΑ στο χθεσινό αίτημά του ειχε ζητήσει κλήση του κ. Καραμανλή, των υφυπουργών Μ. Παπαδόπουλου και Γ. Καραγιάννη, του γ.γ. του υπουργείου Ι. Ξιφαρά, του κ. Κ. Χατζηδάκη «ως του πρώτου υπουργού που είχε συνάψει για λογαριασμό του Δημοσίου τη σύμβαση 10005/2007 για το σύστημα ελέγχου ETCS», της παρούσας και προηγούμενης διοίκησης των εταιρειών ΟΣΕ, ΕΡΓΟΣΕ και Hellenic Train, καθώς και των εκπροσώπων της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Σιδηροδρομικών, της Πανελλήνιας Ενωσης Σταθμαρχών ΟΣΕ και των Μηχανοδηγών του ΟΣΕ.

Αύριο το μεσημέρι θα γίνει ειδική συνεδρίαση της Επιτροπής Παραγωγής και Εμπορίου, την πραγματοποίηση της οποίας αιτήθηκε η κυβερνητική πλευρά προκειμένου ο Γ. Γεραπετρίτης να ενημερώσει τα μέλη της σχετικά με την τραγωδία των Τεμπών. Η μη συμμετοχή του κ. Καραμανλή στην αυριανή συνεδρίαση είχε προκαλέσει χθες την αντίδραση της αντιπολίτευσης. 

Ο πρόεδρος της Βουλής, μιλώντας σημέρα με κοινοβουλευτικούς συντάκτες, επισήμανε πως είναι προφανές ότι με τις δύο συνεδριάσεις ανοίγει ο κύκλος των σχετικών συζητήσεων και δεν κλείνει αυτή η κοινοβουλευτική διερεύνηση. 

⇒ Ειδήσεις σήμερα

Ακολουθήστε το kathimerini.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο kathimerini.gr

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή