Τέμπη: Σύσκεψη στο Μαξίμου για την επαναλειτουργία του σιδηροδρόμου

Τέμπη: Σύσκεψη στο Μαξίμου για την επαναλειτουργία του σιδηροδρόμου

Αντικείμενο της σύσκεψης είναι η ασφάλεια των σιδηροδρόμων και η επανεκκίνηση του μέσου

1' 36" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σύσκεψη υπό τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη και τον υπουργό Επικρατείας, αρμόδιο για θέματα Μεταφορών και Υποδομών, Γιώργο Γεραπετρίτη, θα γίνει σήμερα, στις 12:30, στο Μέγαρο Μαξίμου, με αντικείμενο την ασφάλεια του σιδηροδρόμου και την επανεκκίνηση του μέσου.

Στη σύσκεψη θα μετάσχουν οι μεταβατικές διοικήσεις του ΟΣΕ και της ΕΡΓΟΣΕ, καθώς και εκπρόσωποι της Hellenic Train.

Επαναλειτουργία πρώτα με τον προαστιακό Αθηνών

Προηγήθηκε τη Δευτέρα κύκλος συναντήσεων του Γ. Γεραπετρίτη με τους εκπροσώπους των εργαζομένων του σιδηροδρόμου προκειμένου να διαμορφωθεί το τελικό πλαίσιο ασφαλούς επαναλειτουργίας του, έως ότου να λειτουργήσει το νέο σύστημα τηλεδιοίκησης και σηματοδότησης ETCS, στο τέλος του ερχόμενου Σεπτεμβρίου.

Στη συνάντηση, τη δεύτερη κατά σειρά, τέθηκε από πλευράς των εργαζομένων το πακέτο προτάσεων για την άμεση, ασφαλή επανεκκίνηση των δρομολογίων και την ανάκτηση της εμπιστοσύνης τόσο των εργαζόμενων όσο και του επιβατικού κοινού.

Πάντως, σύμφωνα με πληροφορίες από την πλευρά των σιδηροδρομικών, το «πράσινο φως» αναμένεται να δοθεί αρχικά στην επανέναρξη των δρομολογίων του προαστιακού της Αθήνας, στον οποίο υπάρχει πλήρης τηλεδιοίκηση, όπως και στην επαναλειτουργία των εμπορευματικών τρένων και εν συνεχεία στις επιβατικές αμαξοστοιχίες.

Παράλληλα, η Hellenic Train ανακοίνωσε τη δρομολόγηση λεωφορείων για τη μετακίνηση επιβατών σε ορισμένες διαδρομές, έως ότου αποκατασταθεί η σιδηροδρομική κυκλοφορία.

Αύριο, Τετάρτη, ο κ. Γεραπετρίτης θα ενημερώσει τη Διαρκή Επιτροπή Παραγωγής και Εμπορίου της Βουλής, σε συνέχεια της αυτοψίας που πραγματοποίησε προ ημερών τόσο στον τόπο της σιδηροδρομικής τραγωδίας στα Τέμπ όσο και στον ΟΣΕ της Θεσσαλονίκης, στο κέντρο ελέγχου κυκλοφορίας.

Σημειώνεται πως τόσο ο Κυριάκος Μητσοτάκης στη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου την περασμένη εβδομάδα όσο και ο Γιώργος Γεραπετρίτης στη συνέντευξη Τύπου που είχε παραχωρήσει είχαν επισημάνει πως η επαναλειτουργία του σιδηροδρόμου θα γίνει το συντομότερο δυνατόν, με τη μέγιστη δυνατή ασφάλεια.

Μάλιστα, ο υπουργός Επικρατείας είχε αναφέρει ότι ο σιδηρόδρομος ενδεχομένως να επαναλειτουργήσει έως το τέλος του μήνα.

⇒ Ειδήσεις σήμερα

Ακολουθήστε το kathimerini.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο kathimerini.gr

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή