Θεωρείο: Εκτός τόπου και… χρόνου

Θεωρείο: Εκτός τόπου και… χρόνου

1' 46" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Οι σοβαροί αξιωματικοί θυμώνουν, οι υπόλοιποι γελάνε. Ο λόγος για τη συμμετοχή ίλης ιππικού στην παρέλαση της 25ης Μαρτίου. Σε μια εποχή με σημαντικές ελλείψεις και ζητήματα προς επίλυση, θεωρείται κάπως γραφικό να ξοδεύονται χρήματα και ενέργεια για να επαναληφθεί κάτι που έγινε στην παρέλαση της 200ής επετείου, αλλά κανείς δεν πίστευε ότι θα συνεχιζόταν. Οταν ρώτησα ποιος πήρε την απόφαση, η απάντηση ήταν «αυτή την εποχή κανείς δεν ξέρει ποιoς ακριβώς κάνει κουμάντο στο Πεντάγωνο».

Η εικόνα

Σας πάω τώρα στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της περασμένης Δευτέρας, όπου είχε αρκετά παραλειπόμενα. Ενα από αυτά ήταν πως ο Χρήστος Σπίρτζης δεν ήθελε να καθίσει στα έδρανα των υπουργών μαζί με τους Καραμανλή, Γεραπετρίτη και Χρυσοχοΐδη, προφανώς για λόγους «εικόνας», κάτι που προκάλεσε την αντίδραση του προέδρου Θανάση Μπούρα, ο οποίος ζήτησε από τον πρώην υπουργό του ΣΥΡΙΖΑ να συμμορφωθεί και να κάτσει στα πάνω έδρανα. Μετά την ομιλία του, πάντως, ο κ. Σπίρτζης «επέμεινε» και πήγε να κάτσει ξανά στα κάτω έδρανα μαζί με τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, με τον Μπούρα να του ζητά εκ νέου επιστροφή στα υπουργικά.

Στήριξη

Ενα άλλο ενδιαφέρον από την Επιτροπή Θεσμών, από εκείνα που δεν γράφτηκαν, ήταν οι τοποθετήσεις καθαρής στήριξης προς την κυβέρνηση και τον Κώστα Καραμανλή, του Ευριπίδη Στυλιανίδη και της Ολγας Κεφαλογιάννη. Ο πρώην υπουργός στοιχειοθέτησε τα όσα είπε, ξεχωρίζοντας τις ευθύνες σε πολιτικές, διοικητικές και ποινικές, ενώ σε παρόμοια γραμμή κινήθηκε και η Ολγα Κεφαλογιάννη. Το σημειώνω, καθώς η βουλευτής της Α΄ Αθήνας έχει διαφοροποιηθεί ουκ ολίγες φορές το τελευταίο διάστημα από την κυβέρνηση.

Μετακίνηση Οικονόμου

Συνέχεια στην κινητικότητα που υπάρχει το τελευταίο διάστημα στην Κατεχάκη έδωσε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Τάκης Θεοδωρικάκος. Με εντολή του υπουργού ο υφυπουργός Λευτέρης Οικονόμου και ο νέος αρχηγός της ΕΛ.ΑΣ. θα είναι τα δύο πρόσωπα που θα έχουν την αποκλειστική ευθύνη για τη διαχείριση συγκεντρώσεων και πορειών, αλλά και των αθλητικών εκδηλώσεων – και μάλιστα για τον λόγο αυτό θα μεταβαίνουν στη ΓΑΔΑ. Η πρωτοβουλία Θεοδωρικάκου είναι για πολλούς στη σωστή κατεύθυνση, αλλά δεν ξέρω αν συμμερίζεται αυτή την άποψη και ο υφυπουργός, που επιστρέφει έπειτα από πολλά χρόνια σε έναν ρόλο που είχε και ως ένστολος.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή