Μητσοτάκης: Επίσκεψη στον Έβρο την Παρασκευή – Εκδήλωση για την επέκταση του φράχτη

Μητσοτάκης: Επίσκεψη στον Έβρο την Παρασκευή – Εκδήλωση για την επέκταση του φράχτη

Το απόγευμα ο πρωθυπουργός θα παραστεί και θα μιλήσει στην εκδήλωση για την υπογραφή της σύμβασης κατασκευής - επέκτασης του φράχτη και συνοδών έργων, κατά μήκος της ελληνοτουρκικής μεθορίου

1' 22" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Την Περιφερειακή Ενότητα Έβρου θα επισκεφθεί αύριο Παρασκευή 31 Μαρτίου, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης. Ειδικότερα ο κ. Μητσοτάκης το πρωί θα επισκεφθεί την Ορεστιάδα, το Διδυμότειχο και το Σουφλί.

Το απόγευμα ο πρωθυπουργός θα παραστεί και θα μιλήσει στην εκδήλωση για την υπογραφή της σύμβασης κατασκευής – επέκτασης του φράχτη και συνοδών έργων, κατά μήκος της ελληνοτουρκικής μεθορίου στην Π.Ε. Έβρου.

Για το θέμα του φράχτη στον Έβρο, ο πρωθυπουργός έστειλε και σήμερα το πρωί σαφές μήνυμα κατά την επίσκεψη του στον Γέρακα: «Με ή χωρίς ευρωπαϊκά χρήματα, ο φράχτης στον Εβρο θα τελειώσει», σημείωσε.

Ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε στην τροπολογία που προώθησε ο αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Δημήτρης Παπαδημούλης, η οποία «αντιτίθεται σθεναρά στη χρήση οποιασδήποτε ενωσιακής χρηματοδότησης για την κατασκευή φρακτών» στον Εβρο (χωρίς, πάντως, να τον κατονομάζει συγκεκριμένα).

Συγκεκριμένα, είπε: «Θέλω να θυμίσω ποιοι είναι αυτοί που τη στήριξαν και ποιοι είναι ακόμα απέναντι σε αυτή τη δύσκολη προσπάθεια να ασφαλίσει η χώρα τα σύνορά της. Μόλις χθες, ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ στήριξε τροπολογία με την οποία ζητάει από την Ευρώπη να μη χρηματοδοτήσει το έργο στον Εβρο. Δεν χρειάζονται αποδοκιμασίες, αλλά κρίση».

Ο Κυρ. Μητσοτάκης προανήγγειλε την επίσκεψη του στον Εβρο αύριο, όπου και θα υπογράψει την επέκταση του έργου του φράχτη. «Ως αποτέλεσμα και της ελληνικής παρέμβασης, η Ευρώπη αλλάζει τη στάση της και αναγνωρίζει τη σημασία που αποδίδεται σε ευρωπαϊκό επίπεδο για την προστασία των ευρωπαϊκών συνόρων», τόνισε και επανέλαβε ότι, με ή χωρίς ευρωπαϊκή χρηματοδότηση, ο φράχτης στον Εβρο θα γίνει κανονικά.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ειδήσεις σήμερα

Ακολουθήστε το kathimerini.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο kathimerini.gr

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή