Θεωρείο: Στο Επικρατείας ο Στυλιανίδης

Θεωρείο: Στο Επικρατείας ο Στυλιανίδης

1' 52" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η εκτίμηση που έχει ο πρωθυπουργός στο πρόσωπο του υπουργού Πολιτικής Προστασίας, απόρροια και της καλής δουλειάς που έχει κάνει στο δύσκολο υπουργείο που ανέλαβε, αναμένεται να μεταφραστεί με μία θέση στο Επικρατείας της Ν.Δ. Ο Χρήστος Στυλιανίδης μάλιστα αναμένεται να είναι σε εκλόγιμη θέση, με την ιδιότητα του Κύπριου, παρότι έχει λάβει και ελληνική ιθαγένεια, καταλαμβάνοντας τη μία εκ των τριών θέσεων που προβλέπονται για Ελληνες του εξωτερικού. Η ειλημμένη απόφαση Μητσοτάκη έχει και το στοιχείο του… παραδείγματος για το πώς θέλει να δουλεύει το υπουργικό του, καθώς ο Στυλιανίδης υπήρξε κατά κοινή ομολογία από τους πιο χαμηλών τόνων υπουργούς.

Πρώτος ο ΣΥΡΙΖΑ, αλλά…

Τα focus groups που διεξάγουν τα επιτελεία των κομμάτων έχουν πάρει φωτιά το τελευταίο διάστημα, καθώς οι μέθοδοι των μετρήσεων αποτελούν πλέον αναπόσπαστο εργαλείο για όλες τις πολιτικές δυνάμεις. Εως τις εκλογές θα σας δίνω διαρκώς πληροφορίες για το θέμα. Σήμερα λέω να ξεκινήσω με την ομάδα 17-34, που έχει ιδιαίτερη σημασία από κάθε άποψη. Εκεί λοιπόν ο ΣΥΡΙΖΑ είναι σταθερά πρώτο κόμμα, όπως ήταν και στις εκλογές του 2019. Αυτό ωστόσο που είναι αξιοσημείωτο –τουλάχιστον όπως το μετράει το Μαξίμου– είναι πως η ψαλίδα δεν άνοιξε, αλλά αντίθετα έκλεισε κατά τη διάρκεια της τετραετίας, με τη Ν.Δ. να πλησιάζει. Αυτό όμως δεν σημαίνει πως η συγκεκριμένη ηλικιακή ομάδα δεν εξακολουθεί να βλέπει πιο καχύποπτα τη Ν.Δ. από οποιαδήποτε άλλη.

Μπασκετικός Ανδρουλάκης

Παρότι τον τραυματισμό στο πόδι τον έπαθε παίζοντας μπάσκετ –και συγκεκριμένα κάνοντας ένα πλονζόν για να σώσει την μπάλα–, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Νίκος Ανδρουλάκης επιμένει να μιλάει με μπασκετικούς όρους. Χθες ανάρτησε την τελευταία ομιλία που έκανε ως ευρωβουλευτής, καθώς παραιτείται από τη θέση του λόγω εθνικών εκλογών, και η ανάρτηση είχε από πάνω τίτλο «Last Dance», παραπέμποντας στο ντοκιμαντέρ με πρωταγωνιστή τον Μάικλ Τζόρνταν, το οποίο έσπασε τα κοντέρ παγκοσμίως. Δεν ξέρω, βέβαια, αν είχε ανάλογη επιτυχία και η ομιλία του προέδρου με την οποία κατακεραύνωσε την κυβέρνηση Μητσοτάκη για το κράτος δικαίου.

Πιθανό τετ α τετ

Στη Λαμία θα βρεθούν σήμερα ο Νίκος Ανδρουλάκης και ο γενικός γραμματέας του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας, οι οποίοι διαδοχικά θα συμμετάσχουν στο Star Forum. Ο κ. Κουτσούμπας συμμετέχει με ομιλία. Ο κ. Ανδρουλάκης σε συζήτηση ένας προς έναν. Με ενδιαφέρον αναμένεται ένα πιθανό μεταξύ τους τετ α τετ.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή