Ο καταδικασμένος Κασιδιάρης δηλώνει πως θα είναι υποψήφιος βουλευτής στις εκλογές

Ο καταδικασμένος Κασιδιάρης δηλώνει πως θα είναι υποψήφιος βουλευτής στις εκλογές

Η ανάρτηση στο Twitter

3' 3" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ο καταδικασμένος για διευθυνση εγκληματικής οργάνωσης Ηλίας Κασιδιάρης ανέφερε σε ανάρτησή του στο Twitter, πως θα είναι υποψήφιος βουλευτής στις επικείμενες εκλογές της 21ης Μαΐου. 

Πρωτόδικα έχει καταδικαστεί σε κάθειρξη 13 ετών και 6 μηνών και εκτίει την ποινή στις φυλακές Δομοκού. 

Στον λογαριασμό του στο Twitter αναρτήθηκε το βράδυ της Τρίτης το ακόλουθο μήνυμα: «Στις εκλογές 2023 θα είμαι υποψήφιος βουλευτής Α’ Αθηνών με το Εθνικό Κόμμα ΕΛΛΗΝΕΣ σε συνοικίες όπως η Ακαδημία Πλάτωνος και τα Σεπόλια, που στις δημοτικές εκλογές με τίμησαν με την πρώτη θέση, πολύ πάνω από Πασόκ, Σύριζα και Νέα Δημοκρατία!»

 

Κρίσιμη η απόφαση του Αρείου Πάγου

Κρίσιμη και εξαιρετικά σημαντική αναμένεται να είναι η απόφαση που θα λάβει ο Αρειος Πάγος για τη συμμετοχή ή όχι στις εκλογές του κόμματος Εθνικό Κόμμα – Ελληνες, που έχει ιδρύσει ο Ηλίας Κασιδιάρης. Μετά τη δημόσια τοποθέτηση του επίτιμου αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Αναστάσιου Κανελλόπουλου, ότι θα ηγηθεί ο ίδιος ως πρόεδρος του συγκεκριμένου πολιτικού σχηματισμού, καλείται το ανώτατο δικαστήριο να εφαρμόσει τον πρόσφατο νόμο που ψήφισε η κυβέρνηση και να κρίνει αν πληρούνται ή όχι οι προϋποθέσεις για την απαγόρευσή του να συμμετάσχει στις επικείμενες βουλευτικές εκλογές.

Η ανάληψη της προεδρίας του κόμματος «Ελληνες» από τον Αν. Κανελλόπουλο, αν τελικώς υλοποιηθεί, όπως ο ίδιος δημόσια δήλωσε, αλλάζει τα δεδομένα για τη συμμετοχή του κόμματος Κασιδιάρη στις εκλογές. Πλέον, ο καταδικασμένος πρώην βουλευτής της Χ.Α. δεν θα ηγείται του κόμματος αλλά θα μετέχει σε αυτό ως υποψήφιος βουλευτής στην Α΄ εκλογική Περιφέρεια της Αθήνας, όπως δήλωσε δημόσια ο Αναστάσιος Κανελλόπουλος. Εφόσον οι εκλογικοί σχεδιασμοί του επίτιμου αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου υλοποιηθούν –με αλλαγές, όπως ο ίδιος εξήγγειλε σε τηλεοπτικό κανάλι (Open) στο καταστατικό του κόμματος– τότε θα είναι εκείνος που θα καταθέσει την απαιτούμενη από τον νόμο αίτηση στον Αρειο Πάγο για συμμετοχή στις εκλογές.

Αντίθετα τα αδέρφια του Κανελλόπουλου με τη συμμετοχή του στο κόμμα Κασιδιάρη

Την αντίθεσή τους με την εμπλοκή του στο κόμμα του Ηλία Κασιδιάρη εκφράζουν με κοινή δήλωσή τους τα αδέρφια του αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου Αναστάσιου Κανελλόπουλου.

Η ανακοίνωση έχει ως εξής:

Προς ενημέρωση όλων, σε σχέση με την επιλογή του αδερφού μας, Αναστάσιου Κανελλόπουλου, που αποτελεί αντικείμενο δημοσιογραφικού σχολιασμού, θα θέλαμε να σας γνωρίσουμε τα κατωτέρω:

Οι δημοκρατικές μας πεποιθήσεις, τα πιστεύω μας και η μακρόχρονη, θετική και επωφελής διαδρομή μας στην κοινωνία, είναι γνωστό σε όλους όσοι γνωρίζουν τις δημόσια εκπεφρασμένες θέσεις και απόψεις μας ότι δεν έχουν καμία σχέση με τις πρόσφατες πολιτικές πρωτοβουλίες και επιλογές του αδερφού μας.

Από την πρώτη στιγμή που πληροφορηθήκαμε εμμέσως τις σκέψεις και επιλογές του να δραστηριοποιηθεί πολιτικά με τον τρόπο που αναφέρεται στα πρόσφατα δημοσιεύματα, του γνωστοποιήσαμε ευθέως τις αντιρρήσεις μας, με την ελπίδα αποτροπής του. Οταν οι επιλογές του αυτές δημοσιοποιήθηκαν, αποτελώντας αντικείμενο δημοσιογραφικής ενημέρωσης, εκφράσαμε εκ νέου, με κάθε δυνατό τρόπο, την πλήρη αντίθεσή μας.

Με δεδομένη όμως την έκταση που έχουν ήδη λάβει τα σχετικά δημοσιεύματα, και για να μη δημιουργούνται εσφαλμένες εντυπώσεις, είτε εκ πλάνης είτε συνειδητά, ότι ταυτιζόμαστε με επιλογές που είναι αντίθετες προς τα δημοκρατικά μας πιστεύω, οφείλουμε και διά της παρούσης μας να εκκαθαρίσουμε τη θέση μας δημοσίως προς τούτο, επαναλαμβάνοντας ότι δεν έχουμε καμία σχέση με επιλογές που συναντούν τη ρητή μας διαφωνία.

Η αδερφική σχέση δεν επιτρέπει πολιτικές ταυτίσεις, ούτε δικαιολογεί αντίστοιχες κρίσεις και συλλογισμούς.

Αθήνα, 5 Απριλίου 2023

ΟΙ ΔΗΛΟΥΝΤΕΣ
1. Δημήτριος Κανελλόπουλος, επίτιμος Αντιπρόεδρος του Αρείου Πάγου.
2. Θεόδωρος Κανελλόπουλος, εν ενεργεία Αντιπρόεδρος του Αρείου Πάγου.
3. Αθανάσιος Κανελλόπουλος, Δικηγόρος στον Αρειο Πάγο.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή