Τσίπρας: Στις 21 Μαΐου το δίλημμα είναι «αλλαγή ή Μητσοτάκης»

Τσίπρας: Στις 21 Μαΐου το δίλημμα είναι «αλλαγή ή Μητσοτάκης»

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ εξέφρασε τη «βαθιά πεποίθηση» ότι «ο λαός έχει πάρει την απόφαση να αλλάξει τα πράγματα και ότι ποθεί μια μεγάλη αλλαγή στην καθημερινότητά του».

1' 32" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Οι εκλογές της 21ης Μαΐου δεν θα είναι εκλογές διαμαρτυρίας, «θα είναι εκλογές που θα κρίνουν ποιος θα μας κυβερνήσει αύριο», είπε ο Αλέξης Τσίπρας μιλώντας σε πολίτες στο Ιλιον, σημειώνοντας ότι «όπως έχουν τα πράγματα, η προοπτική για την επόμενη μέρα είναι είτε νίκη του ΣΥΡΙΖΑ και κυβέρνηση προοδευτικής συνεργασίας την επομένη των εκλογών, χωρίς την περιπέτεια δεύτερων και τρίτων εκλογών, είτε νίκη του κ. Μητσοτάκη».

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. κάλεσε τους πολίτες να πάνε στην κάλπη και επίσης να σκεφτούν τι θέλουν για τη ζωή τους. «Αν θέλουμε αλλαγή, αυτή μπορεί να γίνει μονάχα με τον ΣΥΡΙΖΑ πρώτο κόμμα στις εκλογές της 21ης Μαΐου, δεν υπάρχει άλλος τρόπος να ηττηθεί η Ν.Δ. του κ. Μητσοτάκη, να ηττηθεί το καθεστώς Μητσοτάκη», τόνισε. Επίσης σημείωσε ότι «ήττα Μητσοτάκη σημαίνει νίκη του ΣΥΡΙΖΑ και όσο πιο μεγάλη είναι η νίκη του ΣΥΡΙΖΑ, στις 21 Μαΐου, τόσο πιο μεγάλη θα είναι η δυνατότητα να έχουμε μια κυβέρνηση που θα αγωνιστεί για να αλλάξει τη ζωή μας».

Ο Αλέξης Τσίπρας είπε ότι τα διλήμματα στις εκλογές είναι ξεκάθαρα: «Δικαιοσύνη ή αδικία, εντιμότητα ή διαφθορά, αλήθεια ή συγκάλυψη, αλλαγή ή Μητσοτάκης». Εξέφρασε τη «βαθιά πεποίθησή» του ότι «ο λαός έχει πάρει την απόφαση να αλλάξει τα πράγματα, ποθεί μια μεγάλη αλλαγή στην καθημερινότητά του». Οπως σημείωσε, ο ΣΥΡΙΖΑ προσέρχεται στις εκλογές με επιχειρήματα και πρόγραμμα, όχι με τοξικότητα, αφορισμούς και επικοινωνιακή πολιτική, ενώ κάλεσε εκ νέου τον κ. Μητσοτάκη σε ντιμπέιτ ανάμεσα στους δυο τους.

«Σήμερα, από εδώ, τον καλώ ξανά να σταματήσει να είναι δειλός. Δεν μπορείς να είσαι δειλός και να θέλεις να είσαι δεύτερη φορά πρωθυπουργός. Ελα σε αντιπαράθεση, έλα να πεις το πρόγραμμά σου», ανέφερε ο κ. Τσίπρας.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

⇒ Ειδήσεις σήμερα

Ακολουθήστε το kathimerini.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο kathimerini.gr

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή