Οικονόμου για δηλώσεις Τζανερίκου: Δεν υπήρξε καμία παρέμβαση από την κυβέρνηση στη Δικαιοσύνη

Οικονόμου για δηλώσεις Τζανερίκου: Δεν υπήρξε καμία παρέμβαση από την κυβέρνηση στη Δικαιοσύνη

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος διέψευσε τις δηλώσεις του κ. Τζανερίκου ότι συναντήθηκε και με δεύτερο κυβερνητικό παράγοντα

1' 48" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Δεν υπήρξε καμία παρέμβαση από την κυβέρνηση στη Δικαιοσύνη, υποστήριξε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου, κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης των πολιτικών συντακτών, με φόντο τη δήλωση του παραιτηθέντα αντιπροέδρου του Αρείου Πάγου, Χρήστου Τζανερίκου.

«Δεν έχει υπάρξει καμία παρέμβαση από την κυβέρνηση και δεν θα μπορούσε να υπάρξει γιατί εμείς δεν παζαρεύουμε την άποψή μας εγκληματίες και μαχαιροβγάλτες να μην είναι υποψήφιοι στις εκλογές», υποστήριξε ο κ. Οικονόμου.

«Το σοβαρό δεν είναι να σχολιάζω αυτά τα πράγματα, το σοβαρό είναι να καταλάβουμε ότι η επιλογή της κυβέρνησης να αξιοποιήσει κάθε δυνατότητα που της δίνει το Σύνταγμα για δημοκρατικά αναχώματα είναι μια επιλογή βαθιά αξιακή πολιτική που δεν παζαρεύουμε με κανέναν και σε κανένα επίπεδο», σημείωσε χαρακτηριστικά ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Η δήλωση Τζανερίκου

Σημειώνεται ότι ο Χρήστος Τζανερίκος ανέφερε πως, εκτός από τον Γιώργο Γεραπετρίτη, συναντήθηκε και με δεύτερο κυβερνητικό παράγοντα.

Σύμφωνα με τον ίδιο τον κ. Τζανερίκο, αντικείμενο της συνάντησης ήταν η εκλογική τύχη του κόμματος Κασιδιάρη, ενώ αναφέρει ότι του προτάθηκε, μετά την αφυπηρέτησή του, θέση σε Ανεξάρτητη Αρχή.

Ωστόσο, ο παραιτηθείς αντιπρόεδρος του Αρείου Πάγου δεν επιθυμεί, όπως ρητώς επισημαίνει, απαντώντας σε δημοσιογραφική ερώτηση, να αποκαλύψει ούτε την ταυτότητα και τα στοιχεία του εν λόγω κυβερνητικού παράγοντα, ούτε το σημείο όπου έγινε η επίμαχη συνάντηση.

Ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ

«Η πρωτοφανής παρέμβαση της κυβέρνησης Μητσοτάκη στη Δικαιοσύνη τελικά δεν περιορίζεται μόνο στους “καφέδες” του κ. Γεραπετρίτη πέριξ του Μαξίμου με δικαστές, αλλά φτάνει και σε απόπειρα δωροδόκησής τους με υποσχέσεις για αξιώματα», αναφέρει ο ΣΥΡΙΖΑ σε ανακοίνωσή του, επισημαίνοντας ότι «αυτά καταγγέλλει σήμερα στο iEidiseis.gr ο πρώην αντιπρόεδρος του Αρείου Πάγου, κ. Τζανερρίκος».

Κατόπιν, το κόμμα της Κουμουνδούρου σχολιάζει ότι «ο κ. Μητσοτάκης δεν μπορεί, για ακόμη μία φορά, να κάνει τον ανήξερο».

Και συνεχίζει: «Οφείλει να απαντήσει. Ποιος είναι ο ανώτατος κυβερνητικός παράγοντας που έκανε αυτή την ευθεία παρέμβαση τάζοντας ανταλλάγματα για μια δικαστική απόφαση; Τον γνωρίζει προσωπικά; Ή μήπως τον κοιτάζει στον καθρέφτη κάθε πρωί;».

Σε κάθε περίπτωση, υποστηρίζει ο ΣΥΡΙΖΑ, «με αυτούς τους πρωτοφανείς χειρισμούς του, ο κ. Μητσοτάκης γίνεται ο μεγαλύτερος χορηγός της Ακροδεξιάς».

Ειδήσεις σήμερα

Ακολουθήστε το kathimerini.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο kathimerini.gr

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή