Ανάβει η συζήτηση για το ντιμπέιτ των πολιτικών αρχηγών

Ανάβει η συζήτηση για το ντιμπέιτ των πολιτικών αρχηγών

Το «ντιμπέιτ για τη διεξαγωγή του ντιμπέιτ» θα κορυφωθεί μετά το Πάσχα και θα πάρει «φωτιά» αφού διαλυθεί η Βουλή στις 22 Απριλίου

2' 22" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Το «ντιμπέιτ για τη διεξαγωγή του ντιμπέιτ» θα κορυφωθεί μετά το Πάσχα και θα πάρει «φωτιά» αφού διαλυθεί η Βουλή στις 22 Απριλίου.

Ο κανόνας λέει πως ο «δεύτερος» δημοσκοπικά είναι αυτός που παραδοσιακά επιθυμεί διακαώς την πραγματοποίηση μιας τηλεμαχίας.

Σε ποιον θα πέσει ο «μουτζούρης» πιθανής μη διεξαγωγής του; Από την κυβέρνηση διαμηνύουν πως ο Κυριάκος Μητσοτάκης είναι πάντα ανοιχτός στον διάλογο.

Ο Γιάννης Οικονόμου κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών δήλωσε: «Ο πρωθυπουργός είναι ένας θεσμικός πολιτικός που σέβεται τους κανόνες. Η ελληνική κοινωνία δεν περιμένει να μάθει τώρα ούτε τον κ. Μητσοτάκη ούτε τον κ. Τσίπρα». Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος συμπλήρωσε πως «ο πρωθυπουργός δεν αποφεύγει κανέναν διάλογο με κανέναν. Σας θυμίζω ότι κατά τη διάρκεια αυτής της τετραετίας οι πολιτικοί αρχηγοί έχουν αντιπαρατεθεί 90-95 ώρες στη Βουλή. Το μεγαλύτερο ντιμπέιτ θα μπορούσε να χαρακτηριστεί αυτό στο ελληνικό Κοινοβούλιο. Είμαστε ανοιχτοί σε κάθε συζήτηση οργανωμένη με κανόνες, διαδραστική, που θα εδράζεται σε πραγματικά γεγονότα, η οποία θα σέβεται τους κανόνες που πολιτικά και θεσμικά ισχύουν κατά τη διάρκεια των προεκλογικών περιόδων».

Από την Κουμουνδούρου θυμίζουν πως και τον Σεπτέμβριο του 2015, που ο ΣΥΡΙΖΑ ήταν μπροστά από τη Ν.Δ., πραγματοποιήθηκαν δύο ντιμπέιτ με πρωθυπουργό τον Αλέξη Τσίπρα. Ενα μεταξύ του ίδιου και του Ευάγγελου Μεϊμαράκη και ένα ανάμεσα σε όλους τους πολιτικούς αρχηγούς. Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης από το Ιλιον εξαπέλυσε επίθεση στον πρωθυπουργό: «Αφού μας λέει ότι το δίλημμα είναι “Τσίπρας ή Μητσοτάκης”, γιατί, χριστιανέ μου, δεν έρχεσαι να πάμε σε έναν τηλεοπτικό σταθμό να κάνουμε ένα ντιμπέιτ οι δυο μας να αντιπαρατεθούμε, να βρεθούμε ενώπιος ενωπίω, να μιλήσουμε με επιχειρήματα;» ανέφερε.

Ανοικτός στη διεξαγωγή του εμφανίζεται ο πρωθυπουργός – Τηλεμαχία και μόνο μεταξύ των δύο ζητεί ο Αλ . Τσίπρας.

Νέα κόντρα με ΠΑΣΟΚ

Ο χαρακτηρισμός «πολιτικό απολειφάδι» του Ευάγγελου Αντώναρου για το ΠΑΣΟΚ (στον Real FM) προκάλεσε ένα ακόμη ρήγμα στις σχέσεις του ΣΥΡΙΖΑ με τη Χαριλάου Τρικούπη. Από την Κουμουνδούρου ρίχνουν συνεχώς προεκλογικές γέφυρες, που όμως γκρεμίζονται από ατυχείς δηλώσεις στελεχών. Ο Παύλος Χρηστίδης μιλώντας στον ΣΚΑΪ δήλωσε πως «με ανθρώπους που έχουν τέτοιου είδους αντίληψη –και είναι πολιτική αντίληψη– δεν έχουμε καμία σχέση για να συνεργαστούμε». Στον ίδιο τηλεοπτικό σταθμό ο Μανώλης Χριστοδουλάκης διερωτήθηκε αν στην αξιωματική αντιπολίτευση ενστερνίζονται αυτούς τους χαρακτηρισμούς. «Ο κ. Αντώναρος έκανε μια ατυχή δήλωση την οποία τη διόρθωσε», απάντησε ο Δημήτρης Βίτσας, κρατώντας αποστάσεις από τον υποψήφιο βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ.

Τέλος, στην οικονομία εστιάζει πλέον ο Αλέξης Τσίπρας και οι συναντήσεις του με καταστηματάρχες και καταναλωτές είναι σχεδόν καθημερινές. Από την αγορά της Καλλιθέας δήλωσε: «Ερχεται η Ανάσταση και ελπίζω να έρθει πολύ σύντομα και η Ανάσταση που αφορά τον μικρομεσαίο, τον εργαζόμενο, τον μισθωτό. Να συγκρατήσουμε τις τιμές, να αυξήσουμε τους μισθούς, να μειώσουμε τις τιμές όπου αυτό είναι εφικτό με τη μείωση του ΦΠΑ και ουσιαστικούς ελέγχους στις αγορές. Μια προοδευτική κυβέρνηση μπορεί να σταθεί δίπλα στον πολίτη».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή