Ανδρουλάκης για υπόθεση Γεωργούλη: Δεν είχα καμία γνώση – Ακραίος οπορτουνισμός από ΣΥΡΙΖΑ

Ανδρουλάκης για υπόθεση Γεωργούλη: Δεν είχα καμία γνώση – Ακραίος οπορτουνισμός από ΣΥΡΙΖΑ

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ έκανε λόγο για προσπάθεια ανθρωποφαγίας και αποδόμησης της καταγγέλλουσας

3' 3" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Για την καταγγελία κατά του Αλέξη Γεωργούλη μίλησε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, Νίκος Ανδρουλάκης, σημειώνοντας ότι έμαθε για την υπόθεση όταν αυτή ήρθε στο «φως» της δημοσιότητας.

Οπως είπε στο «Πρώτο Πρόγραμμα», ενημερώθηκε από δημοσιογράφους τόσο για την καταγγελία όσο και για το πρόσωπο που την έκανε, κάνοντας λόγο, μάλιστα, για «προσπάθεια ανθρωποφαγίας» απέναντι στην καταγγέλλουσα.

«Δεν είχα καμία γνώση, όπως δεν είχε και η οικογένεια της κοπέλας, και αυτό δείχνει τη γενναιότητά της διότι όλα αυτά τα χρόνια, με έναν μοναχικό τρόπο, ανεβαίνει τον δικό της Γολγοθά, προσπαθώντας με τους δικηγόρους της να αντιμετωπίσει όλες αυτές τις εγκληματικές πράξεις», σημείωσε ο κ. Ανδρουλάκης.

«Μια νέα γυναίκα πήρε πριν από τρία χρόνια μια γενναία απόφαση να διεκδικήσει τα δικαιώματά της απέναντι σε εγκληματικές πράξεις, και όχι τώρα, όπως κάποιοι θέλουν να περάσουν στην κοινή γνώμη», επισήμανε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ.

Παράλληλα, ο κ. Ανδρουλάκης κατηγόρησε τον ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. και τον αρχηγό του, Αλέξη Τσίπρα, αναφορικά με την υπόθεση Γεωργούλη.

«Πριν από κάποιους μήνες κάποιοι μας έλεγαν -και μιλώ για τον κ. Τσίπρα- ότι η βελγική δικαιοσύνη είναι μια δικαιοσύνη που λειτουργεί άριστα και πρέπει να τη μιμηθεί η ελληνική. Χθες, η εκπρόσωπος Τύπου του κόμματος αυτού, η κ. Τσαπανίδου, μας είπε τελικά ότι η βελγική δικαιοσύνη έχει προβλήματα στη λειτουργία της, καθυστερήσεις, ερωτηματικά για τον χρόνο που έγινε η αίτηση άρσης ασυλίας. Το πρόβλημα δεν είναι η βελγική δικαιοσύνη. Το πρόβλημα είναι ότι κάποιοι στην Ελλάδα έχουν μια πολύ άσχημη νοοτροπία και αξιολογούν τις εγκληματικές πράξεις σε σχέση με τα πρόσωπα και την πολιτική τους ταυτότητα που εμπλέκονται και όχι με τις πράξεις αυτές καθ’ εαυτές. Και το λέω διότι επίσης προσπάθησαν να διαρρεύσουν μέσω δημοσιογράφων ότι η καταγγελία αυτή έχει γίνει τώρα τους τελευταίους μήνες, άρα έχει πολιτικό περιεχόμενο, ενώ γνωρίζουμε πάρα πολύ καλά ότι η καταγγελία αυτή έχει γίνει από το 2020», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Ανδρουλάκης.

Επιπλέον, σημείωσε ότι: «Κάποιοι -και ο κ. Γεωργούλης και η εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ- προσπαθούν να δώσουν μια άλλη χροιά σε αυτό το γεγονός, κάτι που δείχνει, πέρα από την εξέλιξη της υπόθεσης αυτής, μια λανθασμένη πρακτική, μια πολύ άσχημη νοοτροπία. Οφείλουμε όλοι μας να σταθούμε απέναντι σε αυτές τις νοοτροπίες και να εξετάζουμε τέτοιες καταστάσεις και τέτοια γεγονότα χωρίς να βάζουμε την πολιτική ή την ιδιοτέλεια ως κεντρικό στοιχείο αντιμετώπισης, αλλά την υπεράσπιση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, την υπεράσπιση του κράτους δικαίου χωρίς να υπάρχουν άλλα κίνητρα».

«Δυστυχώς και σε αυτή την περίπτωση βλέπω ισχυρά συστήματα του διαδικτύου οργανωμένα, να προσπαθούν να αποδομήσουν την καταγγέλλουσα με διάφορους τρόπους. Εγώ προσωπικά και η παράταξή μας θα σταθούμε εμπόδιο σε τέτοιες πρακτικές, όχι γιατί αφορά ένα μέλος του κόμματος, αλλά γιατί αφορά κάθε Ελληνα πολίτη, στα δικαιώματα του οποίου πρέπει να υπάρχει σεβασμός. Δεν πρέπει να δίνουμε τη δυνατότητα κάποιοι, με οποιοδήποτε τρόπο, να τους ρίχνουν σε ένα λάκκο ανθρωποφαγίας σε τέτοιες περιστάσεις», υπογράμμισε.

Σε αυτό το σημείο, ο κ. Ανδρουλάκης έκανε λόγο για ακραίο οπορτουνισμό του ΣΥΡΙΖΑ: «Η βελγική δικαιοσύνη να είναι άριστη και προς μίμηση πριν από κάποιους μήνες, αλλά τώρα να έχει προβλήματα στη λειτουργία της, όταν αυτό ακούγεται από τα ίδια πρόσωπα και ιδιαίτερα σ’ αυτή την περίσταση που αφορά ένα γεγονός ακραίας καταπάτησης ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Ακραίος οπορτουνισμός αυτή η συμπεριφορά, αυτή η α λα καρτ συμπεριφορά».

Ερωτηθείς σχετικά με την πρόθεσή του να συμπεριλάβει την καταγγέλλουσα, Ελένη Χρονοπούλου, στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας του ΠΑΣΟΚ, απάντησε πως αυτά θα ανακοινωθούν τις επόμενες ημέρες. Πρόσθεσε πως ο ίδιος θα κάνει ό,τι μπορεί «ώστε η ζωή, η καθημερινότητα, οι προσδοκίες του συγκεκριμένου προσώπου να μην αλλάξουν από τη δημοσιοποίηση του γεγονότος αυτού».

⇒ Ειδήσεις σήμερα

Ακολουθήστε το kathimerini.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο kathimerini.gr 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή