Τσαπανίδου για ντιμπέιτ: Ο Σκέρτσος επιβεβαίωσε ότι ο Μητσοτάκης το «βάζει στα πόδια»

Τσαπανίδου για ντιμπέιτ: Ο Σκέρτσος επιβεβαίωσε ότι ο Μητσοτάκης το «βάζει στα πόδια»

«Ο κ. Σκέρτσος επιβεβαίωσε σήμερα αυτό που από χθες είχαμε προβλέψει. Οτι ο κ. Μητσοτάκης, για άλλη μια φορά, το βάζει στα πόδια από την τηλεοπτική αντιπαράθεση με τον Αλέξη Τσίπρα», ήταν το σχόλιο της εκπροσώπου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Πόπης Τσαπανίδου.

2' 6" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

«Ο κ. Σκέρτσος επιβεβαίωσε σήμερα αυτό που από χθες είχαμε προβλέψει. Οτι ο κ. Μητσοτάκης, για άλλη μια φορά, το βάζει στα πόδια από την τηλεοπτική αντιπαράθεση με τον Αλέξη Τσίπρα», ήταν το σχόλιο της εκπροσώπου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Πόπης Τσαπανίδου, μετά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών από τον νέο κυβερνητικό εκπρόσωπο. 

«Είναι προφανές ότι ο κ. Μητσοτάκης, που λέει συνεχώς ότι το δίλημμα των εκλογών είναι “Μητσοτάκης ή Τσίπρας“, φοβάται τη σύγκριση με τον Αλέξη Τσίπρα. Οι πολίτες, όμως, έχουν βγάλει ήδη τα συμπεράσματά τους.

Τέλος, τη χώρα διεθνώς την έχει πλήξει πολλαπλώς η κυβέρνηση των παράνομων παρακολουθήσεων και της καταρράκωσης του κράτους δικαίου. Δεν το λέει ο ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία, αλλά τα δεκάδες δημοσιεύματα και πρωτοσέλιδα του διεθνούς Τύπου. Αν ο κ. Σκέρτσος είναι περήφανος γι’ αυτά είναι δικαίωμά του, αλλά η συντριπτική πλειοψηφία των Ελλήνων αισθάνεται ντροπή», συνεχίζει η κ. Τσαπανίδου και καταλήγει: 

«Οσο για τις δηλώσεις ότι ο ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία είναι “εθνική, δημοκρατική και ηθική εξαίρεση”, σε εκπρόσωπο ενός “Τραμπ” παραπέμπουν και όχι μιας σύγχρονης ευρωπαϊκής δημοκρατικής κυβέρνησης». 

Σκέρτσος: «Ντιμπέιτ με τους αρχηγούς όλων των κομμάτων» – Η απάντηση στον ΣΥΡΙΖΑ για τις δημοσκοπήσεις

«Στόχος μας, όπως επανειλημμένα έχει πει ο πρωθυπουργός, είναι η σύγκριση και όχι η σύγκρουση. Η διεξαγωγή ενός πολιτισμένου προεκλογικού διαλόγου, χωρίς τοξικότητα», είχε δηλώσει νωρίτερα, ο υπουργός Επικρατείας και νέος κυβερνητικός εκπρόσωπος, Ακης Σκέρτσος.

Για το ζήτημα του ντιμπέιτ ο κ. Σκέρτσος είχε απαντήσει τα εξής: «Τηλεμαχία των αρχηγών των κομμάτων θα γίνει. Θέλουμε να γίνει μια τηλεμαχία με τα κόμματα που εκπροσωπούνται στη Βουλή. Ο ΣΥΡΙΖΑ ας μας εξηγήσει την ανακολουθία της στάσης του, ότι, ενώ είναι υπέρ των κυβερνήσεων συνεργασίας, επιθυμεί ένα ντιμπέιτ μεταξύ των δύο αρχηγών. Πρέπει στο ίδιο τραπέζι να ακουστούν όλες οι απόψεις, όλων των κομμάτων της αξιωματικής αντιπολίτευσης, για να φανούν και οι αντιφάσεις ως προς τις προγραμματικές ανακολουθίες οι οποίες είναι τεράστιες», σημείωσε και επαναβεβαίωσε τη θέση της κυβέρνησης και σε επόμενο αντίστοιχο ερώτημα. 

«Η θέση μας είναι ότι πρέπει να γίνει ένα ντιμπέιτ, το οποίο θα περιλαμβάνει τα κόμματα τα οποία εκπροσωπούνται στη Βουλή», ξεκαθάρισε. 

Αναφερόμενος στις καταγγελίες του ΣΥΡΙΖΑ για τις δημοσκοπήσεις, παρέπεμψε στο ΣΕΔΕΑ, λέγοντας ότι είναι εύλογο, όταν αμφισβητείται η εγκυρότητα των δημοσκοπήσεων, το αρμόδιο όργανο που εκπροσωπεί τις εταιρείες να τοποθετηθεί για το θέμα.

“Προκαλεί μεγάλη έκπληξη που ο ΣΥΡΙΖΑ ζητά να βγουν στη δημοσιότητα τα αστάθμητα δεδομένα, γιατί είναι χειρότερα αυτά”, είπε ο κ. Σκέρτσος.

⇒ Ειδήσεις σήμερα

Ακολουθήστε το kathimerini.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο kathimerini.gr

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή