ΠΑΣΟΚ: «Ναι» σε ντιμπέιτ με τη συμμετοχή όλων των πολιτικών αρχηγών

ΠΑΣΟΚ: «Ναι» σε ντιμπέιτ με τη συμμετοχή όλων των πολιτικών αρχηγών

«Νέα Δημοκρατία και ΣΥΡΙΖΑ είναι μόνιμα προσανατολισμένοι σε μια αυτοαναφορική μάχη για την προσωπική τους πολιτική επιβίωση», αναφέρει η Χαριλάου Τρικούπη.

1' 27" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

«Το ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής είναι θετικό στη διεξαγωγή ντιμπέιτ με όλους τους πολιτικούς αρχηγούς των κομμάτων», σημειώνει η Χαριλάου Τρικούπη σε ανακοίνωση-απάντηση τόσο στην κυβέρνηση όσο και στον ΣΥΡΙΖΑ

Η ανακοίνωση του ΠΑΣΟΚ 

«Νέα Δημοκρατία και ΣΥΡΙΖΑ είναι μόνιμα προσανατολισμένοι σε μια αυτοαναφορική μάχη για την προσωπική τους πολιτική επιβίωση.

Το ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής είναι θετικό στη διεξαγωγή ντιμπέιτ με όλους τους πολιτικούς αρχηγούς των κομμάτων που εκπροσωπούνται στο ελληνικό Κοινοβούλιο, προκειμένου οι πολίτες να συγκρίνουν προγραμματικές θέσεις και προτάσεις», αναφέρει η Χαριλάου Τρικούπη.

Πολιτική αντιπαράθεση για το ντιμπέιτ

Υπενθυμίζεται ότι μόλις μία ημέρα μετά τη συνάντηση Μητσοτάκη – Σακελλαροπούλου και τη θυροκόλληση του Προεδρικού Διατάγματος για τη διάλυση της Βουλής στην ανατολική είσοδο του μεγάρου του Κοινοβουλίου, η εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ., Πόπη Τσαπανίδου, επανέφερε το -πολλάκις διατυπωμένο- αίτημα του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης περί τηλεοπτικής αναμέτρησης Τσίπρα – Μητσοτάκη.

Για το ζήτημα του ντιμπέιτ απάντηση έδωσε σήμερα ο νέος κυβερνητικός εκπρόσωπος, Ακης Σκέρτσος, στην πρώτη ενημέρωση των πολιτικών συντακτών που πραγματοποιεί. 

«Τηλεμαχία των αρχηγών των κομμάτων θα γίνει. Θέλουμε να γίνει μια τηλεμαχία με τα κόμματα που εκπροσωπούνται στη Βουλή. Ο ΣΥΡΙΖΑ ας μας εξηγήσει την ανακολουθία της στάσης του, ότι, ενώ είναι υπέρ των κυβερνήσεων συνεργασίας, επιθυμεί ένα ντιμπέιτ μεταξύ των δύο αρχηγών. Πρέπει στο ίδιο τραπέζι να ακουστούν όλες οι απόψεις, όλων των κομμάτων της αντιπολίτευσης, για να φανούν και οι αντιφάσεις ως προς τις προγραμματικές ανακολουθίες, οι οποίες είναι τεράστιες», σημείωσε και επαναβεβαίωσε τη θέση της κυβέρνησης και σε επόμενο αντίστοιχο ερώτημα. 

«Η θέση μας είναι ότι πρέπει να γίνει ένα ντιμπέιτ το οποίο θα περιλαμβάνει τα κόμματα τα οποία εκπροσωπούνται στη Βουλή», ξεκαθάρισε. 

⇒ Ειδήσεις σήμερα

Ακολουθήστε το kathimerini.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο kathimerini.gr

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή