Εκλογές 2023: Οδηγός επιβίωσης για το ντιμπέιτ

Εκλογές 2023: Οδηγός επιβίωσης για το ντιμπέιτ

Ολα έτοιμα στο ραδιομέγαρο της ΕΡΤ για τη μεγάλη τηλεοπτική αναμέτρηση των πολιτικών αρχηγών

1' 32" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ολα έτοιμα στο ραδιομέγαρο της ΕΡΤ για τη μεγάλη τηλεοπτική αναμέτρηση των πολιτικών αρχηγών -αλλά και για το Ίντερ-Μίλαν που σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες θα «παίζει» σε διάφορα γραφεία μέσα στο κτίριο. Εν αναμονή των πολιτικών αρχηγών και των δημοσιογράφων που θα υποβάλλουν τις ερωτήσεις και θα μπουν γρήγορα στα ζεστά -οι υπόλοιποι καθόμαστε στο προαύλιο σε διόλου μαγιάτικες συνθήκες-, ας συντάξουμε -για να ζεσταθούμε- ένα μίνι οδηγό επιβίωσης για το ντιμπέιτ:

  • Ως είθισται οι πολιτικοί αργηχοί θα καθίσουν από αριστερά προς τα δεξιά με βάση την κοινοβουλευτική δύναμη των κομμάτων. Δηλαδή, πρώτος ο πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης και στη συνέχεια ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία Αλέξης Τσίπρας, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ Νίκος Ανδρουλάκης, ο γενικός γραμματέας της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας, ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης Κυριάκος Βελόπουλος, και ο γραμματέας του ΜέΡΑ25, Γιάνης Βαρουφάκης.
  • Οι δημοσιογράφοι των έξι τηλεοπτικών καναλιών πανελλαδικής εμβέλειας θα καθίσουν απέναντι τους με αλφαβητική σειρά. Η Μάρα Ζαχαρέα (STAR), η Σία Κοσιώνη (ΣΚΑΪ), ο Γιώργος Παπαδάκης (ΑΝΤ1), ο Αντώνης Σρόιτερ (ALPHA), ο Παναγιώτης Στάθης (OPEN) και η Ράνια Τζίμα (MEGA).
  • Θα τηρείται διακριτικά χρόνος, που θα μπορούν να βλέπουν οι πολιτικοί αρχηγοί. Εάν υπερβούν το χρόνο κατά 10 δευτερόλεπτα θα κλείνει το μικρόφωνο τους.
  • Όταν απαντά ένας πολιτικός αρχηγός, τα μικρόφωνα των υπολοίπων θα παραμένουν κλειστά. Εάν κάποιος θέλει να απαντήσει, είναι στη διακριτική ευχέρεια του παρουσιαστή Γιώργου Κουβαρά να του δώσει το λόγο.
  • Η τηλεμαχία θα πραγματοποιηθεί στο ανακαινισμένο ERTNEWS στούντιο, το παλιό Studio 4. 
  • Για τους δημοσιογράφους έχει στηθεί ειδικό κέντρο τύπου (που ελπίζουμε να έχει θέρμανση). 
  • Στις 19:30 αναμένεται η άφιξη των δημοσιογράφων ενώ λίγο αργότερα αναμένεται να αρχίσουν να καταφθάνουν οι πολιτικοί αρχηγοί με σειρά αντίστροφη της κοινοβουλευτικής τους δύναμης κατά τα ειωθότα.
Εκλογές 2023: Οδηγός επιβίωσης για το ντιμπέιτ-1

⇒ Ειδήσεις σήμερα

Ακολουθήστε το kathimerini.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο kathimerini.gr 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT