Ανδρουλάκης: Ο κ. Μητσοτάκης στο ντιμπέιτ είπε για πρώτη φορά ότι ξέρει γιατί παρακολουθήθηκα

Ανδρουλάκης: Ο κ. Μητσοτάκης στο ντιμπέιτ είπε για πρώτη φορά ότι ξέρει γιατί παρακολουθήθηκα

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ διερωτήθηκε «αν το άκουσε αυτό η ελληνική δικαιοσύνη». Υποστήριξε ότι η χθεσινή αναφορά του πρωθυπουργού «διευκολύνει τα πράγματα» και τόνισε ότι «Κοντελέων και Βλάχου πρέπει να απολογηθούν γιατί έγινε η παρακολούθηση». 

2' 52" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

«Εχω ένα κενό μέσα μου για πράγματα που δεν μου δόθηκε η ευκαιρία να απαντήσω», ήταν το πρώτο σχόλιο του Νίκου Ανδρουλάκη σε ερώτηση που δέχτηκε σε ραδιοφωνική συνέντευξη που παραχώρησε στον ΣΚΑΪ, σε σχέση με το χθεσινό ντιμπέιτ των πολιτικών αρχηγών, ενώ για το ζήτημα των υποκλοπών δήλωσε πως έχει «εμπιστοσύνη στην ελληνική δικαιοσύνη», επισημαίνοντας ότι «ο πρωθυπουργός είπε χτες για πρώτη φορά τον λόγο της παρακολούθησης του». 
 
Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, ακολούθως, άσκησε δριμεία κριτική στον Κυριάκο Βελόπουλο για τα θρησκευτικά ζητήματα που ανέδειξε στη διάρκεια της τηλεμαχίας. Στη συνέχεια, στάθηκε στην αναφορά του Αλέξη Τσίπρα για το ζήτημα του φράχτη του Έβρου, σημειώνοντας ότι με αυτά που είπε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ «δείχνει ότι επικροτεί τον φραχτή» και επικρίνοντας τον για ασυνέπεια σε σχέση με θέσεις που έχει εκφράσει στο παρελθόν. 

«Ο πρωθυπουργός είπε για πρώτη φορά ότι ξέρει τον λόγο της παρακολούθησης μου»

Ο κ. Ανδρουλάκης απάντησε και για το ζήτημα των υποκλοπών. Σύμφωνα με τον ίδιο, «ο πρωθυπουργός είπε χτες για πρώτη φορά ότι ξέρει τον λόγο της παρακολούθησης μου», αφού δεν έγινε για λόγους εθνικής ασφαλείας. Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ διερωτήθηκε «αν το άκουσε αυτό η ελληνική δικαιοσύνη». Υποστήριξε ότι η χθεσινή αναφορά του πρωθυπουργού «διευκολύνει τα πράγματα» και τόνισε ότι «Κοντελέων και Βλάχου πρέπει να απολογηθούν γιατί έγινε η παρακολούθηση». 

Σε ερώτηση αναφορικά με τις πιθανές ποινικές ευθύνες που ενδέχεται να προκύψουν, ο κ. Ανδρουλάκης ξεκαθάρισε ότι «ποινικές ευθύνες δεν αποδίδουν τα κόμματα, αλλά η δικαιοσύνη», ενώ σημείωσε ότι «δεν μπορεί να πιστέψει ότι σε μια από τις πρώτες χώρες της ευρωπαϊκής οικογένειας, εν έτει 2023, οι μυστικές υπηρεσίες λειτουργούσαν με αυτόν τον τρόπο». 

Για το θέμα των ενδεχόμενων μετεκλογικών συνεργασιών και συγκλίσεων, ο Νίκος Ανδρουλάκης επιτέθηκε στον πρωθυπουργό λέγοντας ότι «προσπαθεί να αλλοιώσει την ιστορία της χώρας τα τελευταία 15 χρόνια». «Δεν δέχομαι μαθήματα υπευθυνότητας από πρόσωπα που έχουν μάθει άλλα να λένε και άλλα να κάνουν», συμπλήρωσε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ για τον Αλέξη Τσίπρα, ενώ έκανε λόγο για «λαϊκισμό με και χωρίς γραβάτα» από τα δύο μεγάλα κόμματα. «Σε πολλές κρίσιμες στιγμές για τη χώρα Τσίπρας και Μητσοτάκης ήταν στη λάθος πλευρά της ιστορίας», τόνισε, ενώ ξεκαθάρισε για ακόμη μια φορά ότι δεν πρόκειται να συνεργαστεί με τον Γιάνη Βαρουφάκη. 

«Πρωθυπουργός και κορυφαίοι υπουργοί, πρόσωπα κοινής αποδοχής» 

Πάντως, ο κ. Ανδρουλάκης εξέφρασε την πίστη του στα «μοντέλα προγραμματικών συνεργασιών τύπου Γερμανίας». Ερωτηθείς για το περιεχόμενο μιας ενδεχόμενης προγραμματικής σύγκλισης, επικαλέστηκε τα «12 σημεία» του ΠΑΣΟΚ, ανέφερε ότι «έχουμε κόκκινες γραμμές» για ορισμένα θέματα και κάλεσε τους πολίτες να συστρατευτούν στο ΠΑΣΟΚ διότι «ένα ισχυρό ΠΑΣΟΚ είναι ανάχωμα στον αυταρχισμό και στην παρακμή των θεσμών». 

Σε ερώτηση που δέχτηκε αναφορικά με το ποιο από τα δύο μεγάλα κόμματα βρίσκεται πιο κοντά στο ΠΑΣΟΚ, ο Νίκος Ανδρουλάκης ξεκαθάρισε πως «υπάρχουν θέματα που διαφωνούμε και με τον έναν και με τον άλλον». «Η Ν.Δ. είναι ένα κόμμα της λαϊκής δεξιάς και ο ΣΥΡΙΖΑ ένα κομμουνιστογενές κόμμα», είπε χαρακτηριστικά, ενώ εξέφρασε την πρόθεση «με την τρίτη εντολή που θα λάβω να προσπαθήσω να έχουμε σταθερότητα και συγκλίσεις». 

Τέλος, επανέλαβε τη θέση του περί προσώπων κοινής αποδοχής στην πρωθυπουργία, αλλά και στα κορυφαία υπουργεία και απέρριψε την αναφορά του Αλέξη Τσίπρα ότι πιθανώς η θέση του να αλλάξει την επομένη των εκλογών, σημειώνοντας πως «ό,τι λέω σήμερα θα είναι οδικός χάρτης για την επόμενη μέρα». 

⇒ Ειδήσεις σήμερα

Ακολουθήστε το kathimerini.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο kathimerini.gr

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή