Ντιμπέιτ – Η «Κ» στο Ραδιομέγαρο της ΕΡΤ: Παρασκήνιο, φωτογραφίες, ο «γαμπρός» και Μίλαν–Ιντερ

Ντιμπέιτ – Η «Κ» στο Ραδιομέγαρο της ΕΡΤ: Παρασκήνιο, φωτογραφίες, ο «γαμπρός» και Μίλαν–Ιντερ

Ποτέ κανείς δεν έχει χαρεί περισσότερο στη θέα του Αλέξη Τσίπρα όσο οι δημοσιογράφοι που από νωρίς βρίσκονταν στο προαύλιο της ΕΡΤ περιμένοντας τους πρωταγωνιστές της τηλεμαχίας

3' 43" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ποτέ κανείς δεν έχει χαρεί περισσότερο στη θέα του Αλέξη Τσίπρα όσο οι δημοσιογράφοι που από νωρίς βρίσκονταν στο προαύλιο της ΕΡΤ περιμένοντας τους πρωταγωνιστές της τηλεμαχίας. Ο πρόεδρος της αξιωματικής αντιπολίτευσης ήταν ο τελευταίος πολιτικός αρχηγός που κατέφθασε στο Ραδιομέγαρο, γεγονός που εκτός των άλλων σήμαινε ότι επιτέλους θα μπαίναμε μέσα και οι κλειδώσεις μας θα ανακτούσαν τη λειτουργία τους. Ακούγοντας χθες τη Χριστίνα Σούζη είχα συγκρατήσει μόνο ότι δεν θα βρέχει την ώρα της τηλεμαχίας, μου διέφυγε ότι θα κάνει… Νοέμβριο με βοριά. Αργά χθες πάντως ήξερα ότι από την ΕΡΤ δεν θα φύγω με απαντήσεις. Πιθανότερο ήταν να φύγω με συνάχι.

Το κρύο και ο αέρας πάντως συνέβαλαν στην καλλιέργεια κλίματος αγωνίας και ενδιαφέροντος γύρω από το ντιμπέιτ. Ως γνωστόν, σε αυτές τις περιπτώσεις είναι τα παραλειπόμενα, όσα λαμβάνουν χώρα στο περιθώριο της τηλεμαχίας που έχουν μεγαλύτερο ενδιαφέρον, παρά η ίδια η τηλεοπτική αναμέτρηση – τουλάχιστον με τους όρους που αυτή διεξάγεται τα τελευταία (πολλά) χρόνια. Ποιος θα φθάσει πρώτος, από ποιους θα συνοδεύεται, τι θα φορούν οι δημοσιογράφοι, τι θα πουν στις δηλώσεις στις κάμερες, πώς θα συμπεριφερθούν τα επιτελεία.

Ντιμπέιτ – Η «Κ» στο Ραδιομέγαρο της ΕΡΤ: Παρασκήνιο, φωτογραφίες, ο «γαμπρός» και Μίλαν–Ιντερ-1
Στο περιθώριο της τηλεμαχίας, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Ακης Σκέρτσος «ανέβασε» στα social media φωτογραφία του Κυριάκου Μητσοτάκη χωρίς το σακάκι του.

Αυτή τη φορά πάντως έσπασε η παράδοση που θέλει τους πολιτικούς αρχηγούς να φθάνουν με σειρά αντίστροφη της κοινοβουλευτικής τους δύναμης. Πρώτος έφθασε ο Κυριάκος Βελόπουλος, ιδρυτής και πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης –πριν ακόμη καταφθάσει η Μάρα Ζαχαρέα που ήρθε τελευταία από τους δημοσιογράφους–, ενώ ακολούθησαν ο Γιάνης Βαρουφάκης, επικεφαλής του ΜέΡΑ25, και ο Δημήτρης Κουτσούμπας, γ.γ. της Κεντρικής Επιτροπής του ΚΚΕ.

Την έκπληξη όμως έκανε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης που κατέφθασε αμέσως μετά, πριν από τους Νίκο Ανδρουλάκη και Αλέξη Τσίπρα. Μάλιστα, αντίθετα με τους πολιτικούς αρχηγούς που είχαν προηγηθεί, ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας περπάτησε έως την είσοδο του Ραδιομεγάρου μακριά από το επιτελείο του, που ακολουθούσε από πιο μακριά. Αμέσως μετά έκανε την εμφάνισή του ο Νίκος Ανδρουλάκης, ενώ τελευταίος έφθασε ο Αλέξης Τσίπρας, επίσης περπατώντας πολύ μπροστά από τη συνοδεία του, μεταξύ άλλων την απαστράπτουσα Πόπη Τσαπανίδου. Εως τότε τουρτουρίζαμε σε τέτοιο βαθμό που η κρίση μας ελέγχεται, όμως η παρέα των δημοσιογράφων που βρισκόμασταν εκείνη τη στιγμή στο προαύλιο της ΕΡΤ ψηφίσαμε ως πιο ευδιάθετους πολιτικούς αρχηγούς τους κ. Κουτσούμπα και Μητσοτάκη.

Το μεγαλύτερο άγχος είχαν οι μακιγιέζ που σε διαφορετικά δωμάτια ανέμεναν εναγωνίως τους πολιτικούς αρχηγούς.

Από την ασφάλεια –και τη θέρμανση– της αίθουσας Τύπου που στήθηκε στο εντευκτήριο του 1ου ορόφου του Ραδιομεγάρου για την εξυπηρέτηση των δημοσιογράφων ανακαλούμε στη μνήμη και τη σειρά άφιξης των εκλεκτών συναδέλφων που θα είχαν την τιμή να υποβάλουν ερωτήσεις στους πολιτικούς αρχηγούς.

Πρώτη, γύρω στις 7.30 μ.μ., έφθασε η Σία Κοσιώνη (ΣΚΑΪ) και αμέσως μετά η Ράνια Τζίμα (Mega). Ακολούθησε ο «γαμπρός» κατά δήλωσή του Γιώργος Παπαδάκης (ANT1), μετά ο Παναγιώτης Στάθης (Open), ο Αντώνης Σρόιτερ (Alpha) και αρκετά αργότερα η Μάρα Ζαχαρέα (Star) με ένα εκθαμβωτικό κόκκινο σύνολο. Για όσους ανησυχούν γι’ αυτά τα θέματα, η κ. Κοσιώνη είχε ντυθεί στα πράσινα, ενώ η κ. Τζίμα επέλεξε ένα ασπρόμαυρο σύνολο. Ολα αυτά καταγράφονταν από τους εργαζομένους της ΕΡΤ που είχαν «ακροβολιστεί» στα παράθυρα παρακολουθώντας την αργόσυρτη διαδικασία στο προαύλιο. Μεγαλύτερο άγχος είχαν οι μακιγιέζ που σε διαφορετικά δωμάτια ανέμεναν εναγωνίως τους πολιτικούς αρχηγούς.

Ντιμπέιτ – Η «Κ» στο Ραδιομέγαρο της ΕΡΤ: Παρασκήνιο, φωτογραφίες, ο «γαμπρός» και Μίλαν–Ιντερ-2
[INTIME NEWS]

Το Press Center

Παρακολουθώντας λίγο αργότερα τη διαδικασία από τους δέκτες του Press Center, με τον αποστειρωμένο τρόπο που αυτή διεξάγεται (ως γνωστόν το πλαίσιο είναι αυστηρά οριοθετημένο με παράλληλους μονολόγους, θεματικές και χρόνους που έχουν καθορίσει τα ίδια τα κόμματα, με τα μικρόφωνα των υπολοίπων να παραμένουν κλειστά όταν απαντάει ένας πολιτικός αρχηγός και χωρίς οι θεατές να μπορούν να δουν τις αντιδράσεις των άλλων πολιτικών αρχηγών), αντιλαμβάνεσαι ότι η μισή αίθουσα περιμένει να πάει 10 μ.μ. για να ξεκινήσει ο πρώτος ημιτελικός του Champions League μεταξύ Μίλαν και Ιντερ, που όσο να ‘ναι θα έχει μεγαλύτερο ενδιαφέρον.

Είμαστε τυχεροί μέσα στην ατυχία μας. Η τηλεμαχία διεξάγεται στο ανακαινισμένο ERTNEWS στούντιο, το παλιό Studio 4, στο οποίο φήμες λένε ότι επικρατούν συνθήκες πολικού ψύχους. Ο μύθος θέλει κάποιους πολιτικούς αρχηγούς να λειτουργούν καλύτερα με το θερμόμετρο υπό το μηδέν. Δεν ξέρουμε αν ήταν το κρύο στην αίθουσα, πάντως στο πρώτο διαφημιστικό διάλειμμα τόσο ο πρωθυπουργός όσο και ο πρόεδρος της αξιωματικής αντιπολίτευσης πήγαν στην τουαλέτα. Στην ίδια τουαλέτα. Απ’ έξω τους περίμεναν ο Δημήτρης Τσιόδρας, διευθυντής του γραφείου Τύπου του πρωθυπουργού, και ο Μπάμπης Παπαδάκης, διευθυντής του γραφείου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ. «Τώρα αρχίζει το πραγματικό ντιμπέιτ», είπαν χαμογελώντας.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή