Σκέρτσος: «Πρόταση παραλυσίας όσα λέει ο ΣΥΡΙΖΑ» – Τι απάντησε για την παρακολούθηση Ανδρουλάκη

Σκέρτσος: «Πρόταση παραλυσίας όσα λέει ο ΣΥΡΙΖΑ» – Τι απάντησε για την παρακολούθηση Ανδρουλάκη

«Ο κ. Μητσοτάκης απέφυγε τον τοξικό λόγο και την παρελθοντολογία», υποστήριξε ο κ. Σκέρτσος, κάνοντας ταυτόχρονα λόγο για «πλήρη απομόνωση του Αλέξη Τσίπρα από τις αριστερές και κεντροαριστερές δυνάμεις ως προς το σχέδιο για προοδευτική διακυβέρνηση». 

2' 9" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

«Η μόνη σαφής θέση διακυβέρνησης είναι η πρόταση του Κυριάκου Μητσοτάκη και της Ν.Δ.», σχολίασε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Ακης Σκέρτσος στη διάρκεια της ενημέρωσης των πολιτικών συντακτών, αναφερόμενος στη χθεσινή τηλεμαχία των πολιτικών αρχηγών. 

«Ο κ. Μητσοτάκης απέφυγε τον τοξικό λόγο και την παρελθοντολογία», υποστήριξε ο κ. Σκέρτσος, κάνοντας ταυτόχρονα λόγο για «πλήρη απομόνωση του Αλέξη Τσίπρα από τις αριστερές και κεντροαριστερές δυνάμεις ως προς το σχέδιο για προοδευτική διακυβέρνηση». 

Χαρακτήρισε την πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ, «πρόταση ακυβερνησίας και παραλυσίας», σχολίασε αιχμηρά το σχέδιο «Δήμητρα» του Γιάνη Βαρουφάκη, αλλά και το σχέδιο για τα τοπικά νομίσματα που εκφράστηκε και απορρίφθηκε στον εσωκομματικό διάλογο του ΣΥΡΙΖΑ, και – επικαλούμενος τον Δημήτρη Κουτσούμπα – αποκάλεσε «συνεργασία μούφα» τα όσα διακηρύσσει ο ΣΥΡΙΖΑ. «Έγινε σαφές γιατί ο Τσίπρας θέλησε να απαξιώσει το ντιμπέιτ», είπε ο κ. Σκέρτσος, ο οποίος κατηγόρησε τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ για «κρυφή ατζέντα φορολόγησης των επιχειρήσεων». 

«Για να κυβερνηθεί μια χώρα χρειάζονται όχι μόνο ιδέες, αλλά κυρίως καλά μελετημένα κοστολογημένα και υλοποιήσιμα σχέδια, όπως το πρόγραμμα της ΝΔ», συμπλήρωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, ενώ αναφέρθηκε στην πρόταση του Κυριάκου Μητσοτάκη να σταλούν τα προγράμματα των κομμάτων προς κοστολόγηση είτε στο Γενικό Λογιστήριο του Κράτους, είτε στην Τράπεζα της Ελλάδας. 

Άσκησε εκ νέου κριτική στον ΣΥΡΙΖΑ για τη στάση του στο «μπλόκο» στο κόμμα Κασιδιάρη, αποδίδοντας του ότι «ψαρεύει σε θολά νερά», ενώ αναφέρθηκε στην επίσημη ανακοίνωση του κόμματος Κασιδιάρη, η οποία – σύμφωνα με τον ίδιο – στέκεται «ξεκάθαρα υπέρ της αντιπολίτευσης». 

«Η υπόθεση των παρακολουθήσεων είναι μια πολύ σοβαρή υπόθεση» 

Για το ζήτημα της παρακολούθησης του Νίκου Ανδρουλάκη και τα όσα ειπώθηκαν στο ντιμπέιτ ο κ. Σκέρτσος απάντησε: «Η υπόθεση των παρακολουθήσεων είναι μια πολύ σοβαρή υπόθεση, για την οποία ό,τι ήταν να πούμε και να κάνουμε πολιτικά και κοινοβουλευτικά το κάναμε».

Αναφέρθηκε στις κοινοβουλευτικές συζητήσεις και στις νομοθετικές πρωτοβουλίες της κυβέρνησης και προσέθεσε: «Η υπόθεση είναι στα χέρια της δικαιοσύνης. Σε σχέση με την αναφορά του πρωθυπουργού στο “σκάνδαλο των παρακολουθήσεων”, ο Κυριάκος Μητσοτάκης αναφερόταν στο δημοσίευμα του Economist και διάβασε τη συγκεκριμένη αναφορά σύμφωνα με την οποία η Ελλάδα έχει ανέβει 14 θέσεις στον δείκτη αξιολόγησης της δημοκρατίας, επομένως αφορούσε το δημοσίευμα το Economist και δεν αποτελούσε κάποια αναφορά ή πολιτικό χαρακτηρισμό». 

«Αυτό το οποίο απάντησε χτες ο πρωθυπουργός αφορούσε αποκλειστικά τον κ. Ανδρουλάκη και είπε ότι εκ του αποτελέσματος, από τη στιγμή που δεν συνεχίστηκε η νόμιμη παρακολούθηση, προκύπτει ότι δεν υφίστατο ζήτημα εθνικού κινδύνου. Δεν είπε κάτι άλλο, ούτε έκανε κάποια κρίση», απάντησε. 

⇒ Ειδήσεις σήμερα

Ακολουθήστε το kathimerini.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο kathimerini.gr 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή