Ντιμπέιτ: Κέρδη βλέπουν ΚΚΕ, ΜέΡΑ25 και Βελόπουλος

Ντιμπέιτ: Κέρδη βλέπουν ΚΚΕ, ΜέΡΑ25 και Βελόπουλος

Στους εντατικούς ρυθμούς που συνεπάγεται η κορύφωση της προεκλογικής εκστρατείας, ελάχιστα 24ωρα πλέον πριν από τις κάλπες, εισέρχονται οι ηγεσίες των τριών, μικρότερων σε κοινοβουλευτική δύναμη κομμάτων, αμέσως μετά το κλείσιμο των προβολέων στο στούντιο που τους φιλοξένησε προχθές το βράδυ για το ντιμπέιτ στην ΕΡΤ

2' 4" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στους εντατικούς ρυθμούς που συνεπάγεται η κορύφωση της προεκλογικής εκστρατείας, ελάχιστα 24ωρα πλέον πριν από τις κάλπες, εισέρχονται οι ηγεσίες των τριών, μικρότερων σε κοινοβουλευτική δύναμη κομμάτων, αμέσως μετά το κλείσιμο των προβολέων στο στούντιο που τους φιλοξένησε προχθές το βράδυ για το ντιμπέιτ στην ΕΡΤ. Η τηλεμαχία πήγε καλά, λένε σχολιάζοντας την εμφάνιση του αρχηγού τους και τα τρία επιτελεία, θεωρώντας πως το μήνυμα που ήθελαν να εκπέμψουν έναντι των άλλων τριών κομμάτων, ήταν επαρκώς διακριτό στο ακροατήριο που έκαστος επιδιώκει να απευθυνθεί.

Ενδεικτικά, συμπυκνώνοντας τις εκτιμήσεις του Περισσού η υποψήφια του Κομμουνιστικού Κόμματος στην Α΄ Αθήνας Λιάνα Κανέλλη είπε χθες (ΕΡΤ) ότι πάλι καλά που ήταν ο Κουτσούμπας και ακούστηκαν θέσεις που αφορούν κατευθείαν τα πραγματικά συμφέροντα του λαού. Οι τηλεοπτικές εμφανίσεις του γ.γ. της Κ.Ε. του ΚΚΕ, πάντως, συνεχίζονται (χθες και σήμερα), ενώ δεν σταματούν και οι ομιλίες σε ανοιχτές συγκεντρώσεις, απόψε στη Λαμία, τη Δευτέρα στη Θεσσαλονίκη και με κορυφαία στην Αθήνα, την ερχόμενη Τετάρτη. Παράλληλα, συνεχίζονται με εντατικούς ρυθμούς και οι περιοδείες υποψηφίων του κόμματος, καθώς –όπως σημειώνει ο κ. Δημ. Κουτσούμπας– «χρειάζεται καθημερινός αγώνας, καθημερινή πάλη». Στον Περισσό λένε χαρακτηριστικά: «Μόνοι τους και όλοι μας. Μέχρι το τελευταίο λεπτό κάνουμε τη νύχτα μέρα για να εμπνεύσουμε ακόμα περισσότερους, να πέσει στην κάλπη ακόμα και το “ένα παραπάνω ψηφοδέλτιο”».

«Πάλι καλά που ήταν ο Κουτσούμπας και ακούστηκαν θέσεις που αφορούν τα πραγματικά συμφέροντα του λαού», ανέφερε για την τηλεοπτική αναμέτρηση των αρχηγών η Λιάνα Κανέλλη.

Δύο τηλεοπτικές συνεντεύξεις, επίσης χθες και σήμερα, προγραμμάτισε και ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης, ενώ το Σαββατοκύριακο θα περιοδεύσει στη Δράμα, στις Σέρρες και στην Κοζάνη. Διθυραμβικό ήταν το κομματικό σχόλιο για την εμφάνιση του κ. Βελόπουλου στο ντιμπέιτ: «Τους διέσυρε», υποστηρίζεται σε ανάρτηση, στη σελίδα του προέδρου σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης, ενώ στελέχη υποστηρίζουν ότι ειδικά η επιλογή του να παρουσιάσει φωτογραφίες κατά τη διάρκεια των απαντήσεών τους, καθώς έγιναν viral στο Διαδίκτυο, πέτυχαν τον στόχο της δημοσιότητας, έστω και αν σε πολλές περιπτώσεις ήταν αρνητική για τον πρόεδρο. Κληθείς να σχολιάσει την επιλογή του αυτή, ο ίδιος μετά το τέλος της τηλεμαχίας είπε: «Εγώ δεν είμαι πολιτικός σαν τους άλλους. Είμαι επιχειρηματίας. Προετοιμάζομαι για κάθε ενδεχόμενο».

Με περιοδείες στον Βόλο χθες, στην Καρδίτσα και στη Λάρισα σήμερα, καθώς και με ομιλία στον κήπο του Αρχαιολογικού Μουσείου στην Αθήνα με θέμα «Πανεπιστήμια, Νεολαία, Εργασία» συνεχίζει τον προεκλογικό του αγώνα ο κ. Γ. Βαρουφάκης, ο οποίος είπε για την παρουσία του στην τηλεμαχία: «Αυτό που με ενδιέφερε ήταν να απαντήσω ειλικρινά, με την καρδιά μου».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT